De Wolvenprinses – Cathryn Constable

Geplaatst op 3 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Wolvenprinses – Cathryn ConstableDe Wolvenprinses door Cathryn Constable
Uitgever: Chicken House | 2013
Genres: Young Adult, Jeugd, Mysterie
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789044340495
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Tijdens een schoolreis naar Rusland belanden de drie vriendinnen Sophie, Marianne en Delphine op het mooie, maar vervallen winterpaleis van de exotische prinses Anna Fjodorovna Volkonskaya. Zij vertelt hun spannende legendes over brute moorden en verloren diamanten. Maar als het nacht wordt en het wolvengehuil om het paleis haar kippenvel bezorgd, komt Sophie erachter dat de prinses hun niet alles vertelt...

wolvenprinses2

Toen De Wolvenprinses in 2013 op de markt verscheen, besloot ik onmiddellijk dat het ook een boek was dat ik wilde lezen. Ik zette het op mijn TBR op goodreads en besloot dat ik er vanzelf wel eens tegenaan zou lopen. Ik liet het meerdere malen liggen in de boekhandel, de bibliotheek had het niet en bij het boekenfestijn liep ik er straal voorbij. Gelukkig wist ik het boek met een ruilavond alsnog in handen te krijgen.

De Wolvenprinses is echt een grensboek tussen jeugd en young adult. De hoofdpersonen zijn rond de 13 jaar oud en dat merk je in hun doen en laten. Qua plot is het echt een jeugdboek; spannende avonturen, een wat naïeve hoofdpersoon en een bepaalde voorspelbaarheid. Toch is het boek ook heel toegankelijk voor young adult liefhebbers vanwege het historische aspect, wat het boek net weer een extra dimensie meegeeft.

Ik vond dit vooral een heel vermakelijk boek. Ik heb genoten van de winterse en Russische sfeer, ook al zag ik het einde vanaf het begin al aankomen. Het was leuk om met de drie vriendinnen mee te gaan op reis, al had ik wel meer van de andere meiden willen zien. Hun verhaal werd echt ondergesneeuwd door dat van Sofia. Wat ook wel weer logisch is, maar toch had ik ze liever net wat meer mee zien krijgen. Wat mij betreft hadden de twee meiden net zo goed één meisje kunnen zijn en dat is jammer.

Ik vond dat de climax behoorlijk laat in het boek kwam en het einde voelde niet zo bevredigend. Ik verwachtte meer van de tijd erna, omdat het niet om een serie gaat, maar om een standalone. Ik had graag willen weten hoe het met iedereen afliep. Maar dat is meteen ook weer een goed teken; het feit dat ik me dat afvraag, betekent wel dat de personages iets met me deden.

Al met al vond ik De Wolvenprinses een vermakelijk verhaal vol magische Ruslandsfeer. Het idee van een bijna verlaten paleis op het Russische platteland spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding, wat het boek voor mij interessant maakte. Maar voor de rest is het vrij jeugdig en voorspelbaar.

wolvenprinses

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “De Wolvenprinses – Cathryn Constable

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.