Wij leugenaars – E. Lockhart

Geplaatst op 12 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Wij leugenaars – E. LockhartWij leugenaars | april 2015
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789026138041
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars.Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.

Oplettende lezers zullen weten dat ik Wij leugenaars al heb gelezen in het Engels, maar toen het boek eenmaal verschenen was in het Nederlands, kon ik het toch niet laten het nogmaals te lezen. Ditmaal in het Nederlands.. Kon ik meteen zien of het boek me weer zo wist te grijpen en of de poëtische stijl van Lockhart ook in deze taal goed naar voren zou komen.

Dit is een boek dat vooral bekend staat om zijn einde, waar het net lijkt alsof je keihard in je gezicht wordt geslagen. Ik was dan ook ontzettend benieuwd of het boek me nog wel wist te trekken nu ik het einde al wist.

Ik moet zeggen dat ik het boek op een andere manier heb gelezen dan de eerste keer. Ditmaal ging ik op zoek naar hints naar het einde die ik de eerste maal over het hoofd heb gezien.. en ja hoor. Wat was het weer goed. Ik heb er weer net zo van genoten als de eerste maal.

Dit is zo’n verhaal dat ik met geen ander verhaal kan vergelijken. Het is uniek en krachtig in z’n eenvoud en steekt de draak met het ‘geld maakt gelukkig’ concept. Jong en oud, iedereen zal zich goed kunnen vermaken met dit boek. Dat is ook gebleken uit de gigantische hype rondom dit boek; niet zo gek dus dat het naar het Nederlands is vertaald.

Verder wil ik niet in herhaling treden, maar jullie er graag op wijzen dat ik eerder een stuk over dit boek schreef, waar ik omschrijf wat Wij leugenaars bij me losmaakte toen ik het net uit had. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een enorme aanrader is.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Wij leugenaars – E. Lockhart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.