Wierook maken

Geplaatst op 7 juli 2011 door Emmy in DIY, Evenement, Spiritueel / 2 Comments

Enkele weken terug, toen mijn vakantie net begon, stuitte ik op een doos die ik jaren terug voor mijn verjaardag had gehad van vrienden. Een doos waarmee je zelf wierook kan maken. Vele stokjes, vele oliën, poeders en gereedschapjes zitten er bij om zelf lekker aan te keutelen.
De doos, incl geurolie, recepten/handleidingboekje, stokjes en ga maar door.

Wierook maken, hoe dan?

Ik besloot het eens te proberen, dus binnen de kortste kerel lag de doos open voor me en zat ik onder de poeders. Ontzettend leuk om te doen maar je wordt er wel gigantisch smerig van!
Rolplankje, mengpotje, schepje en een zelf toegevoegd flesje: spullen die je gebruikt bij het maken van wierook.
Omdat ik het nog nooit eerder had gedaan en echt geen flauw benul had welke geuren bij elkaar paste, besloot ik de bijgeleverde recepten te volgen. Maar wat bleek? Geen enkel van de beschreven recepten was goed te volgen, omdat niet alle geuren erin zaten! Dit is dan ook meteen het grote minpunt van de doos, dat je niet echt alles hebt om een volwaardig recept uit te werken zonder extra dingen te moeten kopen.
Uiteraard hield het mij niet tegen om gewoon verder te keutelen, dus ik heb uiteindelijk gewoon iets erbij gegooid qua vervangingen. Werkt prima, maar wat geuren ze sterk!
Ingepakte stokjes: drogen
Ook de droogtijd komt niet helemaal overeen met het boekje, want nu ik zo’n drie weken verder ben, lijken ze eindelijk wat droog te zijn. Is niet erg verder, maar als je de stokjes dus op deze manier maakt, moet je ze niet morgen willen gebruiken!
Verder is wierook maken wel heel leuk om te doen, omdat je echt een idee krijgt hoe wierook gemaakt wordt. Mijn stokjes zijn niet perfect, maar ik heb wel mijn echte eigen wierook. Uniek. Net zoals iedereen is.
Ik heb ze overigens nog niet geprobeerd, maar dat zal spoedig wel gebeuren!

Bewaren

Tags:

Divider

2 responses to “Wierook maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.