Wicked Like a Wildfire – Lana Popović

Geplaatst op 4 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wicked Like a Wildfire – Lana PopovićWicked like a wildfire door Lana Popović
Serie: Hibiscus Daughter #1
Uitgever: Katherine Tegen Books | Augustus 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 405
ISBN: 9780062436832
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

All the women in Iris and Malina’s family have the unique magical ability or “gleam” to manipulate beauty. Iris sees flowers as fractals and turns her kaleidoscope visions into glasswork, while Malina interprets moods as music. But their mother has strict rules to keep their gifts a secret, even in their secluded sea-side town. Iris and Malina are not allowed to share their magic with anyone, and above all, they are forbidden from falling in love.

But when their mother is mysteriously attacked, the sisters will have to unearth the truth behind the quiet lives their mother has built for them. They will discover a wicked curse that haunts their family line—but will they find that the very magic that bonds them together is destined to tear them apart forever?

Het is alweer een tijdje terug dat ik Wicked like a Wildfire las. De recensie bleef ik maar voor me uit schuiven, omdat ik niet zo goed wist hoe ik moest en wilde beginnen. Ik had moeite om te bedenken wat mijn mening over dit boek nu echt was. Toch ga ik een kans wagen.

wicked like a wildfire

In de familie van tweeling Iris en Malina’s hebben alle vrouwen een unieke magische kracht. Beide meiden ook: Iris maakt glaswerk van bloemen en Malina kan emoties omzetten in muziek. Hun moeder heeft hun echter streng verboden hun krachten te gebruiken, ook al wonen ze nogal afgelegen. Oh, en verliefd worden is ook echt uit den boze. Maar dan wordt hun moeder aangevallen. Ze moeten op onderzoek uit om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Ze ontdekken dat ze zijn vervloekt en dat de magie die hun altijd samenhield, hun misschien ook wel eens uit elkaar kan trekken.

Waarom ik moeite heb met het vormen van een mening over Wicked like a wildfire is omdat er elementen heel erg gaaf waren, maar ik ook moeite had met een aantal zaken. Daar zal ik mee beginnen.

Ik vond het een vrij verwarrend boek. Het is erg mooi geschreven, maar ik had erg veel moeite mijn aandacht er echt bij te houden. Mijn gedachten dreven steeds weg en hierdoor had ik moeite om me echt in het verhaal te wikkelen. Ik vond het ook vrij langzaam gaan en bij vlagen zelfs saai: ik word liever vanaf het begin meegesleurd in een aantrekkelijke setting met interessante personages en met genoeg actie.

De setting was wel tof. Het speelt zich af in Oost-Europa en dat straalt het boek ook echt uit: je voelt gewoon dat je er bent en dat het invloed heeft op het verhaal. Nu komt de auteur ook daar vandaan, dat helpt natuurlijk ook.

Dit boek is heel erg zintuigelijk. Hiermee bedoel ik dat je als lezer veel details meekrijgt in hoe iets ruikt, voelt of eruit ziet. In sommige boeken (zoals Caraval) vind ik dit sfeerverhogend. In dit verhaal vond ik het mooi beschreven, maar het verhaal wel vertragen. En die vertraging deed het verhaal voor mij z’n das om. Dat neemt niet weg dat andere lezers het misschien juist fantastisch zullen vinden.

Hoewel ik blij werd van alle bloemen, miste ik toch een stukje magie. Als een boek over heksen gaat, dan wil ik toch meer. Het voelde voor mij iets te onbevredigend. De plot kwam ook vrij laat op gang en tja, dat is nu eenmaal niet zo mij ding. Wicked like a wildfire was daardoor niet wat ik hoopte dat het zou zijn.

Wicked like a wildfire was toch niet zo wicked voor mij.

Hoewel de setting en het concept veelbelovend was, vond ik de uitwerking van Wicked like a wildfire toch niet zo geslaagd. Ik vond het boek erg traaf op gang komen en de beschrijvingen maakte het moeilijk om me echt aan het verhaal te hechten. Het boek heeft zeker pluspunten, maar heeft voor mij geen blijvende indruk achtergelaten.

wicked like a wildfire

three-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.