Werewolves: An Illustrated Journal of Transformation – Paul Jessup & Allyson Haller

Geplaatst op 12 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Werewolves: An Illustrated Journal of Transformation – Paul Jessup & Allyson HallerWerewolves: An Illustrated Journal of Transformation | 4 augustus 2010
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9780811877077
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Werewolves takes the form of an illustrated journal that plunges readers into the life of a high school girl-turned-werewolf as she makes her transformation. After Alice and her brother are bitten by what they assume are large dogs, her journal/sketchbook becomes a place for her to record the changes they start to experience her socially awkward brother falls in with some creepy new friends, and she surprises herself with new strengths and instincts and a suddenly nonvegetarian interest in raw steak. Joining the werewolf pack that bit them, they discover the pleasures and dangers that come with the cycles of the moon, including threats from "hunters" who stalk them, a researcher seeking a cure, and escalating violence within the pack itself. With a fresh take on the lore and legend, Werewolves gives fans a ripping tale to sink their teeth into.

Een van de voornemens die ik op leesgebied heb opgezet voor het jaar 2015 is om meer Graphic Novels te lezen. Toevallig had ik deze – over weerwolven – nog liggen en ik vond dat een ideale opening.

Echt een stripboek kan je Werewolves: An Illustrated Journal of Transformation niet noemen. Het is niet standaard een verhaal met vakjes en tekstballonnetjes, maar meer een kunstzinnige graphic novel zoals we op de kunstacademie zouden kunnen maken. Het is opgebouwd als een dagboek, waarin de hoofdpersoon zelf tekent wat haar overkomt. Haar tekeningen vind ik prachtig en doen me erg denken aan het werk van een oud klasgenoot. Ze zijn esthetisch mooi, maar vertellen ook duidelijk een verhaal. Naast de tekeningen is ook de tekst handgeschreven. Dit is mooi, maar wel lastig lezen. Dit is dan ook een minpunt. Ik kan me voorstellen dat als je bijvoorbeeld een vorm van dyslexie hebt, dit echt moeilijk te volgen is.

Het verhaal zelf is niet bijster origineel of spannend; het moet het vooral hebben van de mooie plaatsje. Wat dan wel weer leuk is, is dat dit boek echt dieper in gaat op de menselijke verandering.

Ik vind de tekeningen zo mooi, dat ik zeker meer van deze illustrator wil lezen. Ik ben blij dat ik dit boek heb meegenomen van het boekenfestijn. Het mag dan wel een vrij standaard verhaal zijn, de beelden maken het echt af en geven het boek dimensie. Ondanks het ‘bloed’ doet het nooit goor aan… Dit komt door de manier waarop het getekend is.

Toch is het niet zo dat je dit boek kunt ‘lezen’ door enkel de plaatsjes te kijken. Je krijgt wel een idee, maar de details lees je toch echt terug in de tekst.

Wil je eens een ander soort graphic novel proberen? Of heb je gewoon geen zin in hokjes, dan is Werewolves: An Illustrated Journal of Transformation echt wat voor jou. Ik heb er in ieder geval erg van genoten het boek te lezen/te bekijken.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Werewolves: An Illustrated Journal of Transformation – Paul Jessup & Allyson Haller

  1. Het lijkt me wel boeiend om het verhaal aan de hand van die tekeningen te lezen. Het ziet er inderdaad heel mooi uit en het heeft iets mysterieus door de grove manier van tekenen. Lijkt me interessant!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.