We bezochten het Viking Festival

Geplaatst op 12 juni 2019 door Emmy in Uncategorized / 1 Comment

Afgelopen Pinksterweekend werd het Prehistorische Dorp in Eindhoven omgetoverd tot een Viking dorp. Ik had enkele weken terug gezien dat het er was en stelde voor om er heen te gaan. Samen met vrienden stonden we zondagvroeg aan de poort, klaar om ons een dagje onder te dompelen in het leven van de Vikingen.

Dat ik de Vikingen super interessant vind, is waarschijnlijk geen verrassing meer. Eén van mijn scripties ging namelijk over dit volk en ik kijk/lees graag over de Noorderlingen. Ook het Prehistorische Dorp was voor mij niet nieuw: ik bezocht een deel al eens eerder me een schoolexcursie. Ik begeleidde brugklassers toen en dat vond ik heerlijk.

Het festival zelf begon rustig (en met prachtig weer!). Direct bij binnenkomst zagen we de bakplaats al, waar je voor een muntje je eigen Vikingbroodje kon bakken. Dat was een leuk begin van de dag en een lekker hapje voor tussendoor.

Daarna zijn we alle kraampjes afgegaan. Er stonden er meer dan ik had verwacht, maar het viel me wel op dat er veel van hetzelfde was. Dat is prima, maar iets meer afwisseling had ik misschien wel leuk gevonden? Veel Viking reenacters waren bezig met spelletjes, ambachten en andere Vikingzaken. Dit gaf een fantastische kijk in het leven van toen. Toch was het leuker geweest als zij hun publiek betrokken. Niet iedereen benaderde ons even sympathiek. Maar he, het zij zo.

Je kon luisteren naar verhalen (we hebben er een geluisterd), boogschieten (was te druk) en verschillende lezingen bijwonen, wat wij uiteindelijk niet gedaan hebben. Het werd namelijk best wel druk ’s middags: veel gezinnen zagen dit als een perfect dagje uit. Dat was het ook, vooral met het prachtige weer. Wij besloten naar de lunch bij de herberg niet veel meer te doen (we hadden alles namelijk al gezien) en daarna naar huis te gaan. Het was heel leuk voor een paar uur. Vooral voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven en ik kan me voorstellen dat het voor iedereen die meedoet een fantastische ervaring is om een weekend zo te mogen leven.

Al met al was het een leuke ervaring en ik ga het Prehistorische Dorp zeker in de gaten blijven houden met betrekking tot hun activiteiten!

Tags:

Divider

One response to “We bezochten het Viking Festival

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.