Waarom je YALFest 2017 echt niet mag missen

Geplaatst op 27 januari 2017 door Emmy in Evenement / 5 Comments

YALFest, al sinds het werd aangekondigd ben ik fan! Ik vond de 2016 editie al superleuk, maar vorige week vrijdag mocht ik samen met 9 andere bloggers naar de YALFest borrel en wat blijkt? De 2017 editie wordt alleen maar gaver! Heb jij nog geen kaartje? Wellicht overtuigt dit overzicht je dan!

Acht buitenlandse auteurs

Er komen maar liefst acht buitenlandse auteurs naar Nederland van vijf verschillende uitgevers. Hou je vast: Veronica Rossi (Een wereld zonder hemel en Riders), Megan Shepherd (The Cage) en Lesley Livingston (Onverschrokken) van Best of YA, David Arnold (De Kids of Appetite) en Donna Freitas (Unplugged) van Blossom Books, Victor Dixen (Phobos) van Uitgeverij Q, Amy Ewing (The Jewel) van Young & Awesome en Gena Showalters (The White Rabbit Chronicles) van Haper Collings Nederland. En wie weet welke Nederlandse auteurs er nog langs zullen komen…

Heel veel waar voor je geld

Dagkaarten zijn te koop vanaf €35,- en Dag + avondkaarten voor €50,-. Hiervoor krijg je toegang tot het evenement in Aalsmeer en word jij de hele dag vermaakt. Het evenement is dit keer op een andere en veel grotere locatie, namelijk de studio’s van Aalsmeer. Er is voldoende parkeergelegenheid en voldoende plek voor iedereen. Daarom is er ook veel meer ruimte voor iedereen om zich prima te vermaken.

  • Bezoek een van de vier masterclasses (je kiest van te voren): recenseren, vormgeven (uitverkocht), vertalen of debuteren.
  • Elke uitgever krijgt een doe-stand. Maak foto’s in de instagram hoek, laat jezelf een tijdelijke tattoo aanmeten, doe mee met Post op Pootjes, laat jezelf tekenen door een van de aanwezige illustratoren of kom langs bij de diverse kraampjes.
  • Zo is er een kraampje met goodies van uitgevers
  • worden er exclusieve ARCs verkocht
  • en kan je kaarsen kopen bij moi. YES. Letters & Lights is óók aanwezig.

Er is veel gedaan met klachten

Vorig jaar was de eerste keer YALFest. Er zijn maar weinig boekenfestivals op de wereld die op deze manier worden neergezet; als een festival. Hoe leuk YALC ook is, YALFest is vele malen gezelliger. Niet alles kan in een keer perfect zijn, dus besloten de organisatoren te luisteren naar jullie feedback en hebben ze een aantal zaken verbeterd.

Zo koop je nu je eigen lunch voor een klein prijsje bij een van de foodtrucks. Er is voor ieder wat wils en er is altijd wel iets wat je lust. Superfijn!

Tevens kan je nu wél je boeken laten signeren gedurende de signeersessies (let op: er kunnen rijen ontstaan. Het kan natuurlijk zijn dat het bij de ene auteur drukker is dan bij de ander, dus kijk vooral waar je in de rij wil gaan staan. Er is tijd voor een kort praatje en een foto. Voor meer chillen met de auteur; koop een kaartje voor de avond. Daar ben je met 149 anderen verspreid over 3 zalen samen met de 8 auteurs aan het feesten. Ook krijg je – net als vorig jaar – weer bookplates voor in je boek.

Daarnaast kan iedereen zitten gedurende het gezamenlijke programma in de theaterzaal (zitten in stijl!) Geen verkrampte benen meer, hoera!

Zijn er nog dingen die je wilt weten over YALFest? Wie weet dat ik je vraag kan beantwoorden.

Bewaren

Tags:

Divider

5 responses to “Waarom je YALFest 2017 echt niet mag missen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.