Waarom bloglovin’ handig is

Geplaatst op 10 juli 2015 door Emmy in Column, Tips & Tricks / 15 Comments

Untitled-2

Bloglovin’, misschien heb je er wel eens van gehoord, gebruik je het met regelmaat, of hoor je het nu juist voor het eerst. Vandaag een iets minder boek gerelateerd artikel, maar juist eentje gericht op het bloggen.

Allereerst, wat is Bloglovin’ nu eigenlijk? Dit is een site (en app) met een zogenoemde rss feed. Om het even heel makkelijk uit te leggen; met een bloglovin’ account kan je blogs volgen (of je blog claimen) en op die manier altijd gemakkelijk de nieuwste blogjes lezen. Deze verschijnen namelijk steeds op je timeline (of in je mailbox). Je kan via de site bloglovin.com kijk, maar ook de gelijknamige app downloaden.

Als ik het met medebloggers over bloglovin’ heb, dan hoor ik vrij veel twijfels. De een kijkt eens in de zoveel tijd, de ander gebruikt hem puur en alleen om bij te houden hoeveel volgers de blog heeft. Want bloglovin’ houdt bij hoeveel mensen jouw blog volgen. Dit zegt natuurlijk niet zo heel veel over je bezoekersaantallen, maar kan wel enige indicatie geven en is voor bijvoorbeeld uitgevers wel interessant om te weten. De meeste mensen die ik spreek geven echter aan de blogs via twitter, facebook of juist direct te volgen.

Zelf ben ik een groot fan van bloglovin’. Niet perse omdat ik het leuk vind om te weten hoeveel mensen er bij mij op ‘volg’ hebben geklikt, ik vind het de ideale manier om al die blogs bij te houden. Als ik ze elke dag los zou moeten bezoeken, dan zou ik echt heeeeeeel veel blogs vergeten. Dat vind ik zonde, want ik bezoek graag een hele boel blogs.

Elke morgen bij het ontbijt, dan pak ik mijn laptop erbij en klik ik bloglovin’ aan. Meteen staan er een berg aan blogjes klaar. Ik klik op de bovenste en voile, er opent zich een nieuwe tab met het nieuwe artikel. Bovenin kan ik meteen op volgende, vorige of like drukken. Als ik een berichtje later wil teruglezen, dan zet ik hem weer op ongelezen. Lees ik dan echt al die artikelen? Nee. De meesten scan ik vluchtig. Een aantal lees ik niet, omdat de titel of het onderwerp me niet aanspreekt. Voor de rest lees ik alles. Soms reageer ik.. En dan op, naar de volgende blog. Moet ik stoppen? Dan laat ik het venster open staan en ga ik later verder. Ik loop geen enkele blog mis.

Toch brengt het ook wel eens wat nadelen met zich mee. Kijk je een week niet op bloglovin door bijvoorbeeld vakantie, dan staan er zoooo veel blogs voor je klaar. Dan is het eigenlijk niet zo leuk meer. Dan wordt de ‘mark all blogs as read’ wel heel aantrekkelijk.

Bloglovin’ je bent geweldig, en vervelend tegelijk. Je houdt me in je macht, maar laat me niks missen.

Zijn jullie fan van bloglovin’? Of doe je er eigenlijk niks mee?

Tags:

Divider

15 responses to “Waarom bloglovin’ handig is

 1. Ik vind bloglovin’ ideaal om andere blogs te volgen 🙂
  Heb op dit moment wel een gigantische achterstand (heb er heel veel ongelezen berichten in staan nu), maar ik mis in elk geval geen enkele leuke blogpost omdat ze daar wel blijven staan 😀

 2. Bloglovin’ gebruik ik gewoon dagelijks, echt een onwijs handige site/app en probeer het altijd goed bij te houden (meestal kijk ik in de ochtend en avond), verbaas me er soms over dat sommige bloggers alleen op Twitter of Facebook te vinden zijn, Bloglovin’ is juist ideaal om blogs bij te houden, je mist nooit iets!

 3. Bloglovin’ is voor mij ook een vast onderdeel van mijn ochtendritueel – zelfs toen ik nog geen eigen blog had. Ik vind het gewoon een heel handige manier om alle leuke blogs te volgen! Maar nu in de vakantieperiode merk ik dat ik minder vaak inlog, er hierdoor veel te veel artikelen in mijn feed staan en ik de meeste maar vluchtig scan..

 4. Ik gebruik bloglovin’ wel, maar alleen omdat ik al jullie URLs niet uit mijn hoofd weet. Soms werkt het onwijs rot en krijg ik steeds dezelfde blogs te zien of kan ik uberhaupt niet op de website komen, maar meestal is het wel lief en lees ik al jullie blogjes <3

 5. Ik gebruik bloglovin’ ook (bijna) elke dag. Daarbij lees ik, eerlijk gezegd, echt niet alle blogs die ik volg – als ik de vierde, vijfde of twintigste recensie van een boek dat ik toch niet wil lezen langs zie komen, bijvoorbeeld, of een recept dat ik op dat moment niet ga maken, sla ik over. Aan de andere kant heb ik die blogs wel in bloglovin’ staan, en heb ik ze dus zo gevonden als ik op zoek ben naar een nieuw recept om te proberen.

  Het werkt bij mij ook niet altijd goed, soms springen blogs ‘vanzelf’ weer op ongelezen. Maar dat gebeurt bij mij vooral als ik ze aanklik voordat ik op ‘mark as read’ klik. Sinds ik dat knopje standaard klik voor ik ga lezen, gebeurt het veel minder.

 6. Ik vind Bloglovin’ geweldig, ik kijk net als jij vaak bij het ontbijt even wat er gepost is. Lees wat blogs en bewaar anderen voor een later tijdstip. Het is voor mij de ideale manier om andere blogs bij te houden.

 7. Bloglovin vind ik heel handig in het gebruik. Vooral omdat ik best veel verschillende blogs lees.
  Ook de functie om bepaalde artikelen te bewaren vind ik erg fijn.

 8. Voor mij is het een geweldige geheugensteun. Net als jij zou ik er anders elke dag aan moeten denken om bij iedere blog langs te gaan op zoek naar nieuwe artikels. Maar ik heb er ook een dubbel gevoel bij omdat ik (zeker na een korte verlofperiode) vrijwel steeds binnen de kortste keren een lange lijst ongelezen blogposts heb klaarstaan. In het begin las ik die allemaal, maar na een tijdje heb ik moeten toegeven dat dit gewoon niet haalbaar is. Op elk artikel reageren is eveneens onmogelijk. Zeker doordat ik doorgaans nogal vrij uitvoerige reacties (ahum – ik doe het alweer) achterlaat.

 9. Ik heb sinds kort een blog met Nora en wij willen deze ook op bloglovin’ zetten, maar er komt steeds een melding met ‘We will check your RSS feed right away, come back later’. We proberen het al sinds vorige week zaterdag, maar de melding blijft komen, heb jij enig idee hoe we dit kunnen oplossen? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.