Waanzinnige plannen – Marcel van Driel

Geplaatst op 22 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Waanzinnige plannen – Marcel van DrielWaanzinnige plannen | mei 2013
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789055942992
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat is jouw Waanzinnig Plan? Wat is de droom die jou 's nachts wakker houdt, maar waar je niet aan durft te beginnen? Wat houdt je tegen? Geen tijd? Geen geld? Geen talent? Bullshit, zegt Marcel van Driel en hij kan het weten. Hij opende in vier maanden de grootste cd-romwinkel van Nederland, organiseerde én verbrak met honderd man het wereldrecord filmkijken en haalde via crowdfunding 17.000 euro op voor zijn eerste volwassenenroman. In Waanzinnige Plannen vertelt Van Driel niet alleen wat de basisvoorwaarden zijn voor een geslaagd project, maar laat hij ook anderen aan het woord die een Waanzinnig Plan op hun naam hebben staan. Stapje voor stapje loodst hij je door het proces heen, van Go naar Goal. Lezers van het boek kunnen hun eigen Waanzinnige Plan aanmelden op www.waanzinnigeplannen.nl, en hulp en ondersteuning vragen bij hun plan. Een inspirerend en motiverend (cadeau)boek. Geen smoesjes meer, maar realiseer dat plan!

Het lijkt al weer tijden geleden dat ik Waanzinnige plannen won op het toenmalige Storyhunters. Hoewel ik eigenlijk alleen nog maar meedoe met winacties die ik echt graag zou willen winnen – en nonfictie daar meestal niet de eerste keus voor is – besloot ik met die winactie wél mee te doen. Waarom? Omdat ik altijd met waanzinnig veel plannen in mijn hoofd zit en hoopte dat dit boek zou kunnen helpen om a. eens te beginnen en b. het angstige stemmetje van ‘het lukt toch niet’ mijn hoofd uit te trappen.

Vanaf de eerste pagina wist ik het al; de ervaringen van anderen zou van elke pagina spatten. Er juist die ervaringen maken dit boek nou zo realistisch. Tastbaar. Bekend. Andermans angsten, muren en moeilijkheden worden beschreven, wat je juist inzicht kan geven en een houvast. Je bent niet de enige die af en toe faalt en falen is ook niet erg.

Ik vond het een oprecht leerzaam boek wat me motiveert om ook meer te doen met van die kleine plannen. Van die plannen heb ik er altijd heel veel  en die ondertussen heeft zich er een soort vuilnisbelt van vooruit geschoven ideeën gevormd. Dit boek geeft inzicht hoe je dat voorkomt en durft te springen. Dauntless baby.

Vooral de ervaringen die worden gedeeld vind ik ontzettend waardevol. En niet alleen die van anderen, maar ook die van Marcel van Driel zelf. Hij geeft je echt een kijkje in zijn manier van denken aan aanpakken. Ik zeg je: instant meer energie en zin in je eigen Waanzinnige plan.

Want wat hij mooi verwoord met voorbeelden en quotes is dat je als mens gewoon je dromen moet naleven. Wat is een leven nou als dag in dag hetzelfde zou doen? Ik moet er niet aan denken om later spijt van dingen te hebben omdat ik ze niet gedaan heb. Dat heb ik nu al een beetje en dit boek draagt er alleen maar meer aan bij dat het belangrijk is om soms gewoon die sprong te wagen.

Waanzinnige plannen leest lekker weg (tja, een fictieschrijver die non-fictie schrijft weet het vaak toch wat smeuïger te vertellen) en is lekker gestructureerd opgezet. Het boek bevat nuttige opdrachten en goede momenten om even bij je plan stil te staan. Tja.. Ik krijg er zelf ook helemaal de kriebels van om tips toe te gaan passen. MAAR EERST DIE SCRIPTIES. Maar mijn diploma halen is eigenlijk ook een waanzinnig plan. Seems legit.

Ik vond Waanzinnige plannen al met al een leerzaam boek wat goed motiverend werkt. Het was leerzaam, maar geen droge kost waar je niet doorheen komt. De ervaringen die Marcel van Driel verzameld heeft maken heeft voor ieder mens herkenbaar; of het nou op zakelijk, persoonlijk of educatief vlak is. Echt een aanrader voor iedereen die een schop onder zijn billen nodig heeft.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

5 responses to “Waanzinnige plannen – Marcel van Driel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.