Voor ik val – Lauren Oliver

Geplaatst op 1 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Voor ik val – Lauren OliverVoor ik val | 1 februari 2011
Aantal pagina's: 479
ISBN: 9789044328547
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Samantha Kingston heeft het helemaal voor elkaar: ze is populair, ze heeft verkering met de knapste jongen van het football-team en wordt aanbeden door haar drie beste vriendinnen. Vrijdag 12 februari zal niet anders zijn dan wederom een perfecte dag. Maar... die loopt anders dan ze had verwacht. Sam wordt gedwongen goed naar zichzelf en de mensen om haar heen te kijken. Maar is het niet te laat, kan Sam nog veranderen?

Ik had al ontzettend veel gehoord over Voor ik val, voornamelijk positieve woorden. Ik had het al eerder zien liggen op het boekenfestijn, maar nooit meegenomen omdat k niet wist of ik dit boek wel echt leuk zou vinden. Toen ik het bij de bieb zag liggen, besloot ik het toch een kans te geven.

Ik moet zeggen dat ik het wel een vermakelijk verhaal vond. Een meisje die door de dood haar leven betert en inzicht krijgt over haar fouten. Klinkt prima toch? Ja, maar soms vond ik het een beetje jammer dat er nog een dag kwam. Toch wist Lauren het zo te doen dat geen dag hetzelfde was en elke dag een leerzaam moment had. Fijn!

Eigenlijk weet ik niet eens zo goed wat ik over Voor ik val moet vertellen. Ik vond het een goed boek dat lekker las en het einde vond ik echt ontzettend goed en sterk. Vooral dat einde maakt het dat dit boek toch 4 sterren krijgt… verder is het ondertussen – een paar dagen na het lezen – al een beetje weggezakt. Het is niet zo’n boek dat me zal blijven hangen… Daarvoor was het niet bijzonder genoeg. Wel leuk, maar niet geweldig.

Heb jij wel eens dat een boek tijdens/ net na het lezen geweldig is, maar dat je een paar dagen later niet veel meer bijstaat?

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Voor ik val – Lauren Oliver

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.