Vijf karakters die ik zou kunnen cosplayen

Geplaatst op 13 november 2020 door Emmy in TAG / 1 Comment

Joost, van de blog NerdyGeekyFanboy daagt andere bloggers elke vrijdag uit een lijst van vijf te maken bij een bepaald onderwerp. Sinds kort doe ik regelmatig mee, als het onderwerp me aanspreekt. Ik geef er soms een eigen draai aan en dat doe ik vandaag ook. Het eigenlijk thema is namelijk vijf personages die ik zou willen zijn of cosplayen. Nu is dat een mooi thema, ware het niet dat ik er een voorliefde voor heb om een eigen personage te creëren binnen een fandom.

Vandaag zal ik dan ook personages of fandoms nemen ter inspiratie en aangeven hoe ik ze zelf zou ontwikkelen in een cosplay. Lees je mee?

Allereerst zou ik een cosplay aantrekken die ik vaker draag: mijn Slytherin outfit. Dit is een voor mij makkelijk kostuum, omdat ik alles al heb liggen. Nu wil ik binnenkort wel een nieuwe toverstok uitsnijden. Ik verkleed me hier dus als Random Hogwarts Student. Misschien dat mensen dat niet oke vinden, maar ik vind het heel fijn om dit kostuum te dragen. Misschien dat ik iets met een regenboog zou toevoegen. In pin bijvoorbeeld, waarmee ik een creatieve maker mee steun en om te laten zien bij welke prachtige community ik hoor.

Nog een cosplay die ik zou uitzetten is geïnspireerd op April uit Spoiler Alert. Zij zet zich met haar cosplays in tegen fatshaming. Dat zou ik ook willen doen, want helaas krijg ik veel met dit te maken. Keer op keer wordt mij verteld dat ik dik ben, alsof ik dat zelf niet weet.

Nu is April natuurlijk niet zo opvallend, dus dan is een ander kostuum misschien wat duidelijker. Ik zou natuurlijk kiezen voor mijn favoriete Disneyprinses Merida. Niet alleen was ik zooooo blij dat er een prinses kwam met mijn soort haar: ik vond het ook fantastisch dat zij kon vechten en niet koos voor een man. Helaas pas ik mijn Merida jurk op dit moment niet, maar mocht dat ooit lukken, dan draag ik hem meteen weer. Als Zwaardvechter is Merida een enorme inspiratiebron voor mij. A girl can fight.

Nummer vier op mijn lijst is een hunter uit Supernatural. Ook hier zou ik kiezen voor een zelf bedacht personage. Charlie en de andere vrouwelijke personages vind ik fantastisch, maar – net als bij Harry Potter – wil ik gewoon zelf onderdeel zijn van deze wereld. Wederom: a girl can fight. En ik vind het een mooi idee om te kunnen strijden tegen fysieke en mentale demonen.

Tot slot, hoe kan het ook anders, zou ik Steph uit Supernerd cosplayen. Ik heb niet de juiste haarkleur, maar Steph staat wel heel dichtbij me natuurlijk.

Ik zou dus vooral karakters cosplayen die een statement maken en een deel van mijzelf weerspiegelen. Ik hoef niet perse een bepaald personage te zijn: ik wil onderdeel zijn van een wereld.

In welke wereld zou jij willen stappen?

Tags: , ,

Divider

One response to “Vijf karakters die ik zou kunnen cosplayen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.