Vijf boeken op mijn verlanglijst

Geplaatst op 27 november 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Een verlanglijstje maken: ik zie het altijd als een vloek en een zegen. Een vloek omdat ik vaak geen idee heb wat ik er allemaal op wil hebben en een zegen omdat ik boeken op mijn lijstje kan zetten die ik anders niet zo snel zou kopen. Om de vloek op te heffen, werk ik mijn verlanglijst meerdere keren per jaar bij.

Vandaag heeft Joost ons met zijn Friday Five uitgedaagd om vijf boeken te delen die ik graag zou willen hebben. En dat is wel een uitdaging, want er staan altijd heel veel meer boeken op mijn wensenlijstje. Ik heb vijf boeken uitgezocht waarvan ik hoop dat ik ze zal krijgen dit jaar. Het zal wel anders zijn dan andere jaren, want het leven staat natuurlijk nog steeds op z’n kop.

Een dodelijke opleiding – Naomi Novik

Ik besloot dat Orion Lake moest sterven nadat hij mijn leven voor de tweede keer redde. Iedereen houdt van hem, behalve ik. Wat mij betreft houdt hij zijn opzichtige magische kunstjes voor hemzelf. Ik heb geen hulp nodig om deze school te overleven. Vergeet al die dodelijke monsters en vervloekte artefacten, ik ben waarschijnlijk het gevaarlijkste wezen dat hier rondloopt. Geef me een minuutje en ik breek hele bergketens af, vermoord miljoenen mensen. Ik zou mezelf zonder tegenspraak kunnen uitroepen tot de Koningin der Duisternis. Tenminste, dat is wat iedereen van mij verwacht. De meeste studenten hier zouden juichen als Orion mij ombrengt, net als een van de vele andere duistere wezens die uit de afvoer omhoogkruipen. Soms denk ik dat ze gewoon willen dat ik in de kwaadaardige heks verander waarvoor ze mij houden. De school zelf wil dat zeker. Maar ze krijgen niet wat ze willen. Zeker Orion Lake niet. Ik mag dan niet zijn droomvoorbeeld zijn van een held, maar ik ga deze plek levend verlaten, en ik ga geen duizenden mensen afslachten om dat doel te bereiken. Hoewel ik toch serieus overweeg om er tenminste één te vermoorden.

Dit boek gaat over tovenarij, vloeken en een magische school. Hij klinkt zo tof en ik weet zeker dat ik hem fantastisch ga vinden.

I was born for this – Alice Oseman

The third novel from the phenomenally talented Alice Oseman – one of the most talked about YA writers in recent years. For Angel Rahimi life is about one thing: The Ark – a pop-rock trio of teenage boys who are taking the world by storm. Being part of The Ark’s fandom has given her everything she loves – her friend Juliet, her dreams, her place in the world. Jimmy Kaga-Ricci owes everything to The Ark. He’s their frontman – and playing in a band with his mates is all he ever dreamed of doing. But dreams don’t always turn out the way you think and when Jimmy and Angel are unexpectedly thrust together, they find out how strange and surprising facing up to reality can be. A funny, wise, and heartbreakingly true coming of age novel. I Was Born for This is a stunning reflection of modern teenage life, and the power of believing in something – especially yourself.

Ik wil natuurlijk al Alice’s boeken hebben en dit is de volgende op mijn wishlist. Ik vind haar manier van schrijven heel prettig, toegankelijk en mooi. Het voelt puur en echt.

Onbreekbaar – Lisette Jonkman

Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Ik heb het derde deel van de serie nog niet en die mag natuurlijk niet in mijn kast ontbreken. Ik wil echt weten hoe het afloopt, hoor!

De MinaLima editie van Harry Potter 1.

An irresistible new edition of Harry Potter and the Philosopher’s Stone created with ultra-talented designers MinaLima, the design magicians behind the gorgeous visual graphic style of the Harry Potter and Fantastic Beasts films. J.K. Rowling’s complete and unabridged text is accompanied by MinaLima’s handsome colour illustrations on nearly every page, superb design, and eight exclusive interactive paper-engineered elements – including Harry’s Hogwarts letter, the magical entrance to Diagon Alley, a sumptuous feast in the Great Hall of Hogwarts and more. Designed and illustrated by the iconic house of MinaLima – best known for establishing the graphic design of the Harry Potter and Fantastic Beasts films – this is the perfect gift for Harry Potter fans and a beautiful addition to any collector’s bookshelf, enticing readers of all ages to discover the Harry Potter novels all over again.

I can’t help it. Het is zo mooi, dus ik wil het hebben. Ik heb deel 1 echt al in weet ik niet hoeveel uitvoeringen, maar dat weerhoudt me dus totaal niet.

Shielded – Kaylynn Flanders

For fans of Sorcery of Thorns and Furyborn comes a thrilling new fantasy about a kingdom ravaged by war, and the princess who might be the key to saving not only those closest to her, but the kingdom itself, if she reveals the very secret that could destroy her.

The kingdom of Hálendi is in trouble. It’s losing the war at its borders, and rumors of a new, deadlier threat on the horizon have surfaced. Princess Jennesara knows her skills on the battlefield would make her an asset and wants to help, but her father has other plans.

As the second-born heir to the throne, Jenna lacks the firstborn’s–her brother’s–magical abilities, so the king promises her hand in marriage to the prince of neighboring Turia in exchange for resources Hálendi needs. Jenna must leave behind everything she has ever known if she is to give her people a chance at peace.

Only, on the journey to reach her betrothed and new home, the royal caravan is ambushed, and Jenna realizes the rumors were wrong–the new threat is worse than anyone imagined. Now Jenna must decide if revealing a dangerous secret is worth the cost before it’s too late–for her and for her entire kingdom.

Het is niet alleen de cover die mijn hart veroverde: het verhaal klinkt ook gewoon fantastisch. Ik heb een zwak voor meiden die de wapens durven op te pakken.

Ik wil het nieuwste boek van V.E. Schwab ook, maar ik wil wachten op de vertaling, vandaar dat hij niet in de lijst staat.

Welk boek staat bovenaan jouw verlanglijst?

Tags: ,

Divider

4 responses to “Vijf boeken op mijn verlanglijst

  1. De eerste van je lijstje kwam gisteren toe per post en de prachtige MinaLima-editie krijg ik als Kerstcadeau van mijn schoonouders. Ik kijk er echt naar uit om het verhaal nog eens te herontdekken op deze manier.

  2. Ik heb een hekel aan series die onaf in de kast staan, voor mij staat The beauty of Darkness dus bovenaan. Ook al wil ik ook erg graag Home Body van Rupi Kaur en is die Harry Potter editie ook ontzettend mooi.. 🤭

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.