Vijf boeken die ik deze herfst echt wil lezen

Geplaatst op 2 oktober 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Joost daagt bloggers elke vrijdag uit om een lijst van vijf samen te stellen bij een bepaald thema. Deze week gaat het over boeken in de herfst.

Nu zat ik een tijdje te worstelen: wil ik vijf boeken benoemen die ik perfect bij de herfst vind passen? Of juist vijf boeken die ik op mijn TBR heb laten liggen omdat ik er juist naar uitkijk ze juist in dit jaargetijde te lezen. Ik hou namelijk enorm van de herfst en de sfeer. Ik vind het gewoonweg magisch!

  1. Jong gehekst is oud gedaan

Een baan kun je kiezen, maar je afkomst niet…

Alles wat Cendrine West wil, is een carrière als journalist nastreven. Wat kan het haar schelen dat ze van een machtige heksenfamilie afstamt en dat haar tante Pearl haar het liefste ook bezig zou zien met magie?

Twee dagen voordat Cen trouwt met een “normale’ man wordt er een biljonair vermoord in het knusse hotel van haar familie in Westwick Corners. En het spoor lijkt regelrecht naar tante Pearl te leiden. Als Cen wil bewijzen dat haar tante onschuldig is, zal ze toch haar magische afkomst moeten omarmen én haar toverkunsten inzetten, omdat de zaak veel gecompliceerder is dan hij op het eerste gezicht lijkt. Er zijn bovennatuurlijke krachten aan het werk in het slaperige stadje waar normaal zo weinig gebeurt.

Als Cen de hulp van Tyler Gates inschakelt – de nieuwe en sexy sherriff in Westwick Corners – wordt haar leven nog ingewikkelder omdat ze hem eigenlijk veel leuker vindt dan haar aanstaande…

Zal Cendrine op tijd de onschuld van haar tante kunnen bewijzen en zelf ontdekken waar haar hart ligt? Je leest het in het eerste deel van de serie “De heksen van Westwick’!

Dit boek is een los te lezen verhaal. Het genre “cozy witch mystery’ is ontzettend populair in de Verenigde Staten en laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen Charmed en Murder, She Wrote.

Deze wil ik erg graag lezen omdat ik dol ben op boeken over hekserij en magie. Charmed is een van mijn favoriete series ooit en dit boek sluit er volgens mij heerlijk op aan!

2. Fierce fairytales

Poet, writer, and Instagram sensation Nikita Gill returns with a collection of fairytales poetically retold for a new generation of women.

Traditional fairytales are rife with cliches and gender stereotypes: beautiful, silent princesses; ugly, jealous, and bitter villainesses; girls who need rescuing; and men who take all the glory.

But in this rousing new prose and poetry collection, Nikita Gill gives Once Upon a Time a much-needed modern makeover. Through her gorgeous reimagining of fairytale classics and spellbinding original tales, she dismantles the old-fashioned tropes that have been ingrained in our minds. In this book, gone are the docile women and male saviors. Instead, lines blur between heroes and villains. You will meet fearless princesses, a new kind of wolf lurking in the concrete jungle, and an independent Gretel who can bring down monsters on her own.

Complete with beautifully hand-drawn illustrations by Gill herself, Fierce Fairytales is an empowering collection of poems and stories for a new generation. 

Dit boek klinkt zo mooi en ziet er prachtig uit. Volgens mij heeft het ook die magische sfeer waar ik naar opzoek ben!

3. Brieven aan de duisternis

Ik zou net zo goed brieven aan de duisternis kunnen schrijven en een antwoord verwachten.

Ik weet niet eens wie je bent, maar ik heb het gevoel dat ik je begrijp.

Ik heb het gevoel dat jij mij begrijpt.

Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

Dit lijkt me een heel mooi maar ook heftig boek. Met ‘duisternis’ in de titel vind ik het wel passen bij de herfst.

4. De nachtbrenger

De Nachtbrenger van Sabaa Tahir is het razend spannende vervolgdeel van de bestsellerreeks Vuur en As, rondom Laia van Serra en Elias Veturius.

Binnen het Imperium en daarbuiten wordt de dreiging van een oorlog steeds groter…

Terwijl Helena vecht tegen Keizer Marcus en de machtshonger van de Commandant, staan de levens van haar zus en alle anderen in het rijk op het spel.

Ver weg van huis probeert Laia uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen. Maar haar jacht op hem wordt gesaboteerd door een vertrouweling. Intussen heeft Elias zijn vrijheid opgeofferd om te dienen als Zielenvanger, hij is dood noch levend. Kost deze keuze hem zijn menselijkheid?

Ik wil dit boek graag lezen om zo de serie af te kunnen ronden. Ik ben benieuwd hoe het gaat eindigen en dit boek stond ook op mijn leesdoelen van dit jaar.

5. Little house on the prairie

Meet Laura Ingalls, the little girl who would grow up to write the Little House books.

Pa Ingalls decides to sell the little log house, and the family sets out for Indian country! They travel from Wisconsin to Kansas, and there, finally, Pa builds their little house on the prairie. Sometimes farm life is difficult, even dangerous, but Laura and her family are kept busy and are happy with the promise of their new life on the prairie.

Dit is voor mij echte pure nostalgie. Ik heb deze serie echt stuk gelezen (en gekeken!), dus ik zou dit graag willen herbeleven.

Welke boeken zou jij deze herfst graag willen lezen?

Tags:

Divider

4 responses to “Vijf boeken die ik deze herfst echt wil lezen

  1. De Nachtbrenger is niet het laatste deel, in december komt het laatste deel uit in het Engels. Ik ben heel benieuwd wat je van dit boek gaat vinden, de wereldbouw wordt echt steeds beter en beter en beter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.