Versplinter me (Shatter me #2.5) – Tahereh Mafi

Geplaatst op 9 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Versplinter me (Shatter me #2.5) – Tahereh MafiVersplinter me Serie: Shatter me #2.5
Andere boeken in deze serie: Vrees me
| 30 januari 2014
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789020679717
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Versplinter me wordt verteld vanuit het perspectief van Adam. Hij heeft veel om over na te denken: zijn verbroken relatie met Juliette, de veiligheid van zijn beste vriend en zijn broertje James, en zijn leven in Omega Point. Maar Adam heeft geen tijd: er is een aanval gepland op Het Herstel – en zij deinzen er niet voor terug om iedereen waar Adam om geeft uit te schakelen.

Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette-trilogie. Het verhaal loopt gelijk met het einde (en verder)van Breek me.

Adam is wat mij betreft een zeurpiet… Ik was dan ook erg benieuwd of dit boekje mij zou kunnen boeien. De omslag is in ieder geval mooi genoeg om in de kast te hebben staan. Deze trilogie heeft mij in het algemeen niet zo weten te overtuigen als eerder gehoopt, maar toch is het een aanrader voor mensen die het dystopische YA genre willen verkennen. Een standaard trilogie is het immers niet.

In deze novelle, Versplinter me, wordt het verhaal van Adam verteld. Ook hier gebeuren er niet echt dingen die nieuw-nieuw zijn, maar meer een extra inzicht geven in het handelen van de personages. Als je helemaal knetter fan bent van Adam, dan zal dit boekje erg prettig voor je zijn; maar Adam! Ben je team Warner, tja, dan weet ik nou niet of je dit boekje zult waarderen. Ach, series moeten compleet, toch?

In ieder geval is dit een schoolvoorbeeld van ‘niet perse nodig, maar wel leuk voor de fan’. Wat wel erg tegenvalt in de hoeveelheid wat je krijgt voor je geld. Bijna 1/3 van het boekje is een lekkermakertje voor het derde en laatste deel. Slechts 66 pagina’s kent het totale boekje.. Dat is echt heel weinig eigenlijk. Voor mij eigenlijk te weinig om er lekker in te komen. Ik vond het niet slecht, absoluut niet, maar echt heel veel toevoegen vond ik het ook weer niet. Het enige prettige bij zo’n novelle vind ik dat je de mogelijkheid krijgt een personage beter te leren kennen.

Dus, ben jij helemaal fan van trilogie, dan is het altijd wel waard om alles te verzamelen. Als je niet heeeeel erg fan bent van de trilogie, dan mis je niks als je Versplinter me niet leest.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

6 responses to “Versplinter me (Shatter me #2.5) – Tahereh Mafi

  1. Ik ben totaal niet team Adam (al vanaf het eerste boek vond ik hem niet echt super boeiend), maar Tahereh Mafi heeft er bij mij wel voor gezorgd dat ik heel erg van het boekje genoot, wat ik dus best knap vind. Plus ik vind haar boekjes wel wat toevoegen, wat betreft beter inzicht in de personages 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.