Verhuizen | Hoe komen de boeken in ons nieuwe huis te staan?

Geplaatst op 29 juni 2015 door Emmy in Boeken / 11 Comments

Verhuizen.. Het is me toch een hele klus! Iets meer dan een week geleden zijn we over verhuisd en pfff, wat was dat een klus. Nog steeds staan er nog genoeg dozen die moeten worden uitgepakt, maar het meeste heeft een (voorlopige) plek gekregen. Een van de eerste dingen die ik heb gedaan – en waar ik ook duizend behoefte aan had – was het inrichten van mijn nieuwe boekenkast. In het oude huis had ik drie verhoogde billy’s, maar in het nieuwe huis was er plek voor meer. Ik heb nu eenmaal heel veel boeken en mijn kasten waren eigenlijk een beetje vol. Wij besloten dan ook om ons eetgedeelte deels om te bouwen tot bibliotheek. Het gevolg: 2 extra billykasten. Ooit koop ik er nog verhogingen voor, maar voor nu ben ik dik tevreden met mijn vijf prachtkasten. Hoewel nog niet alles op de juiste plek staat (nooit helemaal tevreden), kon ik niet wachten om jullie mijn kasten te tonen. Ik besloot foto’s te maken, omdat ik me niet heel lekker voel voor een vlog en deze ook veel te lang zou gaan duren. De foto’s zijn soms wat wazig. Sorry! En niet alle boeken staan er in (ik hou mijn net gelezen boeken die ik nog moet recenseren altijd even apart), maar het meeste staat er.

Vrijwel alles staat een soort van op taal en uitgever. En op serie natuurlijk. Bij elke foto zal ik een korte toelichting geven. En het zijn VEEL foto’s! Veel plezier met kijken en mocht je vragen hebben; reageer dan gerust!

kast22

Dit is even een overal plaatje. Het is lastig om de hele wand er in een keer op te zetten zonder dat je de rest van de zooi ziet. Zoals jullie zien, staan er nog heel wat vakken leeg (yes!). Momenteel staan alle boeken naar voren. Normaal heb ik altijd wel frutsels in de kast staan, maar ik weet nog niet zo goed of ik dat nog wil. Dit helpt tegen het stof en ziet er heerlijk uit. Ach, in de vakantie heb ik alle tijd om daarover te puzzelen.

 

kast21

dit zijn mijn ongelezen boeken. In het vorige huis stonden ze allemaal in een vak gepropt. Nu kan ik ze netjes uitstallen. Het zijn er wel weer veel.. Ik bestelde natuurlijk bij awesomebooks en kreeg deze maand meer boeken binnen dan ik las. Rechtsonder zijn de boeken die ik het snelst wil lezen en voornamelijk recensie-exemplaren.

kast20

Mijn charmed pockets en wat random boekjes, voornamelijk cadeauboeken, mijn zelfgemaakte boeken en wat ARC’s. Onderop mijn nieuwe agenda en kalender.

kast19

Bovenop wat manga (past er nog boven, wauw!) en daaronder de Wetten van Magie tot en met deel 5 en een paar klassiekers.

kast18

Een paar Engelse toppers en daaronder een plank met voornamelijk historische (fantasy) fictie. Heerlijke boeken waar ik geen genoeg van kan krijgen! De Allerzielentrilogie is gesigneerd en dat vind ik ZO tof.

kast17

Een paar losse boekjes, zoals Wicca en de kleine Harry Potter boekjes en natuurlijk ons verlovingsboek. Daaronder Harry Potter en Game of Thrones. Ja, de vuurbeker staat er twee keer; ik ambieer de boeken uiteindelijk toch in hardcover te hebben.

kast16

Wazige Harry Potter (oeps). Daaronder staan mijn LS Amsterdam boeken. Verkikkerd logeert bij mijn zusje, overigens. De onsterfelijke serie van Alyson Noel heb ik niet meer compleet omdat ik de rest van de serie heb verkocht. Het Huis aan de Gouden Bocht en Hex zijn overigens gesigneerd.

kast15

De P.C. Cast plank. Wat een enorme serie is het zeg. Vrijwel al haar boeken heb ik laten signeren. Daaronder staan mijn kookboeken.

kast14

Mijn verzameling Neil Gaiman boeken en wat Lemniscaat boeken. Jeanne en Het victoriaanse huis zijn gesigneerd. Daaronder staan wat sprookjesboeken en een hele boel spiriwiri boeken. In mijn vorige kast stonden ze nogal weggestopt.

kast13

De bovenste plank bevat al mijn harlequin boeken. De onderste mijn blossom books. Wel mooi zo, al die hardcovers. Ook staan er een paar Engelse boeken bij. Breathe is gesigneerd.

kast12

OEPS, deze is wel heeeeeeeel wazig. Er staat veel urban fantasy. Ik hou echt van dit soort boeken! De heksenoorlog trilogie en  Witch Finder en a Witch in Winter zijn gesigneerd. Je ziet ook mijn ontworpen divergent mok, een uiltje en de omslag van Die for me op deze planken. Die for me heeft Melisa voor me laten signeren <3.

kast11

Ohhhh liefde voor deze boeken. Een hele berg Engelse boeken (The Elites is gesigneerd) en een stapel historische en fantasy verhalen. Love it.

kast10

Mangaaaa. Fullmetal Alchemist, mijn favoriet.

kast9

Mijn boeken van uitgeverij Karakter en Zilverbron/Zilverspoor. Een groot aantal van deze boeken zijn gesigneerd. Toffff. Daaronder zie je mijn kunstgeschiedenis/mythologie/onderwijs/film boeken.

kast8

Vrij lege planken, maar zeker niet minder gewaardeerd.

kast7

Mijn Cassandra Clare (bijna allemaal gesigneerd) en Leigh Bardugo (boek 3 gesigneerd) parels. En daaronder een hele berg boeken van uitgeverij Moon. Zij geven zulke leuke boeken uit!

kast6

Meer manga.

kast5

MEER MANGA.

kast4

Een beetje een van-alles-en-nog-wat-plank.  Daaronder mijn graphic novels, art books en hoe-teken-ik boeken. Oh, en prentenboeken.

kast3

Van Goor’tjes en Clavis boeken. Ooh, en de labyrint renner. Hoe ga ik Seeker hier tussen proppen….? Hmmm…

kast2

Darreh Shan, Artemis Fown en De Geheimen van de Onsterfelijke Nicolas Flamel. JEUGDHERINNERINGEN. Daarnaast Geek Girl, Matched en Legend.

kast1

En dit was het.. Wat een berg boeken, niet? En dat moest dus allemaal verhuisd worden. Mijn armen doen weer pijn als ik er alleen al aan denk! Maar het was het waard. Het is het dubbel en dwars waard.

Tags:

Divider

11 responses to “Verhuizen | Hoe komen de boeken in ons nieuwe huis te staan?

  1. Ik ben een van de weinige boekenliefhebbers die niet warm of koud word van veel boeken, maar ik kan me voorstellen dat je erg blij van wordt. 😀

  2. wow ziet er mooi uit! Ik moet echt eens een keer mijn hele kast leeg halen en opnieuw gaan indelen want op dit moment is mijn kast echt een rommeltje haha.

  3. Waaaaaauw! Dit is zo verrekte awesome! Ik durf te wedden dat je, hoe ver je ook achteruit gaat, dit alles niet op één foto krijgt! En als je denkt dat dat wél kan: please post a picture! =D

  4. Gaia Steinbuch

    Het ziet er geweldig uit!! Echt leuk om je boeken (weer) te zien hoe je het hebt ingericht :). Het ziet er erg mooi uit!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.