Van ruilen komt heus geen huilen

Geplaatst op 5 september 2015 door Emmy in Haul / 10 Comments

Een paar weken geleden was ik het ‘zat’ dat er eigenlijk weinig young adult evenementen in het zuiden van het land zijn, terwijl er van allerlei kanten wel behoefte aan is. Dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en stuurde ik een tweet naar verschillende boekhandels. Een week later stonden er twee evenementen ingepland. Afgelopen vrijdagavond was de eerste; een ruilavond in boekhandel Heinen, te ‘s-Hertogenbosch. Op facebook hadden 15 mensen zich aangemeld en via de app werd er al flink met elkaar afgesproken.

ruil5

Voor mij was het eens een thuiswedstrijd, dus stapte ik rond half 7 op mijn fiets (die half doorzakte van het gewicht aan boeken) en vertrok ik richting het centrum. Ik was de eerste, maar werd super enthousiast ontvangen. Ik had pas net mijn kopje thee voor mijn neus (en keek verlekkerd naar de koekjes), toen de rest al aan kwam. Er waren zelfs mensen bij die niet via facebook waren komen. Super leuk.

ruil4

Al snel maakte iedereen een stapel. Zelfs de boekhandel had voor een stapel gezorgd die we konden gebruiken. Het was gezellig; er werd gekletst, gegeten, gedronken en ja.. natuurlijk ook gewisseld. Zo ruilde ik voornamelijk dunne boeken om voor dikke, waardoor ik met een nog zwaardere tas naar huis ging (heb ik weer!), maar het was het waard!

ruil1

ruil2

Tevens vroegen onze gastvrouwen of we naar de YA kasten wilde kijken en onze mening daarover wilde geven. Echt, als je eens in Den Bosch komt, dan moet je zeker langskomen. Ze hebben echt een ruim aanbod, ook op Engelstalig vlak!

ruil3

Ik heb nog een aantal boeken over, maar die neem ik mee naar de ruilavond in Eindhoven (+ natuurlijk wat nieuwe boeken).. en dit is mijn nieuwe buit!

ruil6

The Potion Diaries van Amy Alward
Gone Angst en Licht (deel 5 en 6) van Michael GrantHardcovers van Harry Potter, deel 3, 5, 6 en 7 van J.K. Rowling
Engelen van de apocalyps van Eduardo Spohr.

Mooie aanwinsten, al zeg ik het zelf!

En nu heb ik bijna alle Harry Potters ook in een mooie hardcovereditie. Liefde! Van ruilen komt dus niet altijd huilen!

ruil7

Ik wil boekhandel Heinen en alle aanwezigen bedanken voor de gezellige avond! Dit moeten we zeker vaker doen!

Tags: ,

Divider

10 responses to “Van ruilen komt heus geen huilen

  1. Toevallig was ik er die dag nog, helaas zat ik om 5 uur weer in de trein naar Amsterdam dus ik kon niet komen ruilen, maar het had me wel heel leuk geleken. Ik heb de Gone serie laatst uitgelezen, geweldige boeken!

  2. Brenda

    Het was heel gezellig en super georganiseerd! Bedankt Emmy voor het organiseren van deze leuke avond. En natuurlijk ook de boekhandel bedankt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.