Het tweede boek van Tess: Vrijbuiter

Geplaatst op 3 april 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 2 Comments

Joepie! Het tweede boek van Tess is uit! En om dat te vieren doen er vijf bloggers mee met een blogtour rondom het boek. En niet zomaar een blogtour, want iedere deelnemer kreeg een opdracht passende bij hun blog. Hoe tof is dat!? Ik kreeg de opdracht om een illustratie te maken bij een van de gedichten.

Tess, de hoofdpersoon, is namelijk dichteres en daarom horen er gedichten bij het boek. Ik vond het een hele uitdaging om het gedicht om te zetten in beeld. Dat had ik immers nog nooit gedaan. Ik moest ook wel even goed nadenken hoe ik het aan ging pakken. Welke stijl wilde ik gebruiken? Wilde ik het heftig, of juist heel subtiel?

Ik besloot te gaan voor een vrij abstract beeld. Ik denk namelijk dat je gedichten niet letterlijk hoort te interpreteren en wilde daarom eenzelfde soort gevoel opwekken met mijn tekening. Ik denk dan ook dat iedereen een heel ander gevoel zal krijgen bij dit beeld. Laat vooral weten wat jij bij mijn tekening voelt.

vrijbuiter

Vrijbuiter (Miriam Bruijstens). Monoprint 2016

Het is heel anders geworden dan ik normaal zou maken. Maar dat vond ik juist wel een uitdaging. Het beeld is tot stand gekomen met een monoprint en photoshop. Zelf ben ik wel verrast met het resultaat. Het is niet perse dat ik het mooi vind (is dat gek, je eigen werk niet perse mooi vinden?), maar wel intrigerend. Ik denk dat het aanspreekt tot de verbeelding en dat was nu eenmaal mijn doel.

Daag jij jezelf wel eens uit om iets anders te gaan maken?

Tags: ,

Divider

2 responses to “Het tweede boek van Tess: Vrijbuiter

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.