Tussen de regels – Lauren Asher

Geplaatst op 24 juli 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tussen de regels – Lauren AsherTussen de regels Serie: Dreamland Billionaires #1
| Juli 2021
Genres: Smut
Aantal pagina's: 408
ISBN: 9789021475202
Uitgave: eBook
Goodreads
three-stars

Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst.
Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen.
Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

Tussen de regels (Engelse titel The Fine Print) is het eerste deel van Lauren Ashers superpopulaire serie in de wereld van attractiepark Dreamland. Het vervolg heet Op één voorwaarde (Engelse titel Terms and Conditions).

Ik moet bekennen dat ik wel steeds meer ‘smut’ lees, maar dat ik toch vaak toek naar een magisch element. Tussen de regels was dan ook niet perse een boek dat ik snel had opgepakt… maar toen kwamen daar de Leesbeesten die juist perse dit boek wilden lezen. Oké, meeste stemmen gelden.. hier gaan we!

Ik vond een heleboel van dit boek. Aan het begin moest ik enorm wennen: welke verwachtingen had ik nou en hielp dat juist of werkte het tegen? Ik probeerde mijn hoofd zo veel mogelijk uit te zetten, want ik was bang dat ik anders te moeilijk zou gaan denken.

En dat is misschien maar goed ook. Want dan is het boek verslavend en lekker. Denk je teveel na, dan raak je eerder gefrustreerd (denk ik). Rowan, de mannelijke hoofdpersoon, is op meerdere vlakken namelijk een enorme lul met rode vlaggen waar je u tegen zegt. Bezittelijk, onaardig en het haantje. Hij laat soms zijn zachte kant wel zien.. en vervolgens doet hij een hoofdstuk later weer iets onaardigs.

Zahra vond ik wel leuk, al vond ik haar gedrag (onhandig en klungelig) niet altijd matchen met wat er uit haar mond kwam. Wel vond ik haar een fijne tegenspeler en vond ik het fijn dat ze geen iel muisje was die beschermd moest worden. Al komt er wel een stuk in het verhaal dat dit wel zo is. De wendingen die daarop volgen waren zo stom en voorspelbaar dat ik echt dacht: kon je niet wat anders verzinnen?

Maar goed. Als je door de rode vlaggen heen kan kijken en de ongezonde, toxic relatie voor je ziet als niet-romantisch (het is simpelweg geen romantisch boek), dan is het een heel verslavend verhaal waarbij ik het absoluut niet vervelend vond om door te blijven lezen. Ja, ik stoorde me aan een aantal dingen en ja, je kunt beter vragen welke trope er NIET in dit boek zit: al met al was het genieten.

De komende tijd zullen er minder blogposts verschijnen en zullen mijn recensies korter zijn.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.