TTT Twijfels

Geplaatst op 7 september 2015 door Emmy in TTT / 23 Comments

Elke dag maak ik een soort to do lijstje in word, bestaande uit huishoudelijke – , zakelijke -, leuke –  en blogzaken. Al een paar dagen staat de TTT op mijn to do list, maar zin om er aan te werken heb ik niet. Dit blogje typen voelt dan ook heel gemengd.. want ik weet niet wat ik er mee wil en ik weet ook niet of ik hier goed aan doe om het te schrijven.

In de tijd dat De Lady Library de TTT hoste, deed ik vrijwel elke week braaf mee. Ik maakte er een soort sport van om zo origineel mogelijk om te gaan met het thema en mijn antwoorden. Ik had er elke week oprecht zin in om er mee aan de slag te gaan.. Maar nu? Nu voel ik weerstand. En dat terwijl ik de meeste onderwerpen wel echt leuk vind (en een uitdaging).

Dit gevoel van moeten wat ik ervaar, zorgt er voor dat ik geen plezier meer heb ik het opstellen van de TTT, maar maakt het ook dat ik het helemaal snap dat mensen klagen dat heel hun bloglovin’ op donderdag vol staat met TTT… En dat ze ze eigenlijk niet meer lezen.

Ik zit met mijn handen in het haar. Want aan de ene kant wil ik heel graag doorgaan met deze rubriek (en ik heb immers al voor maanden aan onderwerpen bedacht), maar aan de andere kant wil ik niet de druk ervaren dat ik elke week ‘moet meedoen’. Ik zou er voor kunnen kiezen om mee te doen wanneer ik wil.. Maar is dat niet een beetje vreemd als je iets host?

Eerst wilde ik dit blogje pas op donderdag laten verschijnen, omdat de kans groot is dat ik geen TTT maak voor donderdag.. Maar juist daarom heb ik besloten om hem meteen te plaatsen na het typen. Ik wil namelijk heel graag weten wat jullie mening over de TTT is. Wat zou jij in mijn schoenen doen? Laat ik in ieder geval herhalen dat ik niet wil dat de TTT uit het blogbeeld verdwijnt, maar dat ik puur zelf even geen plezier beleef aan het invullen.

Ik kijk uit naar jullie mening. Jullie zijn fantastisch.

Tags:

Divider

23 responses to “TTT Twijfels

 1. Denk dat de TTT hosten zowel een zegen (veel bezoekers nr je blog) als een vloek is (dat gevoel van moeten dat je ervaart). Persoonlijk doe ik enkel mee als het onderwerp me aanstaat en ik zou er geen probleem mee hebben moest jij dat ook doen, zelfs al ben je de host 🙂

 2. Maartje

  Als ik jou was, zou ik de TTT alleen maar doen als je er zin in hebt. Al ben je de host ervan 🙂 Anders is het voor jou ook niet leuk.

 3. Ik doe persoonlijk alleen maar mee als het onderwerp mij aanstaat en of ik daar wel überhaupt genoeg boeken voor heb. Ondanks dat je het host vind ik dat jij ook gewoon zelf mag bepalen wanneer je meedoet of niet. Het moet immers niet ‘moeten’ zijn.

 4. Ik doe ook alleen mee als ik iets met een onderwerp kan, en bij sommige onderwerpen heb ik dat gewoon niet zo. Een vaste dag vind ik voor mezelf wel prettig, maar ik kan me voorstellen dat het voor lezers een beetje saai wordt, inderdaad. Misschien kun je gewoon elke week een onderwerp doen, en dat iedereen het kan verdelen over de hele week? Dan klopt alleen de naam niet meer :p Ach, het is maar een ideetje, haha. Ik vind het in ieder geval nog steeds een leuk initiatief! Misschien ook eens kijken hoe onze buitenlandse vrienden dat doen? TTT kwam toch uit het buitenland?

  • Ja, die hebben het op dinsdag. Maar in het buitenland heb je natuurlijk nog meer blogs… maar dan volgen mensen veel verspreider. Snap je wat ik bedoel?

 5. Ik zou me er niet te druk om maken hoor, bloggen doe je vooral voor je plezier en als het moeten wordt is het niet plezierig.
  Gewoon doen waar je zelf zin in hebt!

 6. Zelf doe ik ook mee met de TTT als ik er wat mee kan, probeer wel met alles mee te doen maar niet altijd mogelijk. Als je het wat meer verspreid over de maand bv maar 2x in de maand ipv alle weken. Dan hebben de bloggers ook een week extra om het voor elkaar te krijgen en dan komt de tl op bloglovin ook niet vol te staan op 1 dag over het zelfde onderwerp. Kijkend naar mezelf zit er heel veel tijd in om een TTT in elkaar te zetten.
  En de keus is idd aan jezelf doe je mee dan doe je mee en anders sla je hem een keer over, is geen probleem.

 7. Annemiek

  Lekker doen wat je zelf wilt hoor! Toen De Lady Library nog bestond hadden wij ook altijd allemaal zoiets van: alleen dingen maken en schrijven als je er zin in hebt. Het moet geen moeten worden. Je zou misschien ook de lijst met onderwerpen gewoon nog kunnen laten staan en dan zelf meedoen als je er zin in hebt..? Dan kijk je over een paar weken weer verder?

 8. Ik ben er lang geleden mee gestopt, omdat ik vaak niet veel met de onderwerpen kon, maar vooral ook omdat ik het zelf niet zo leuk meer vond om te lezen. Ik lees af en toe nog eens een TTT, maar eigenlijk sla ik ze ook vaak gewoon over.

 9. Ik snap je twijfels heel goed. Toen ik vijf maanden geleden als ‘greenie’ boekenblogland binnenstapte snapte ik echt niet waarom iedereen op donderdag hetzelfde artikel postte. Goed, iedereen maakt er natuurlijk iets anders van, maar ik vond het echt niet interessant om 20 dezelfde posts te lezen. Nu, vijf maanden later, lees ik de TTT eigenlijk alleen van jou en misschien één andere blogger die die dag mijn aandacht trekt. Dus van mij hoeft dat TTT niet zo, maar dan vooral omdat ie-de-reen meedoet. Als minder mensen mee zouden doen dan zou ik het waarschijnlijk leuker vinden, omdat de kans dan ook kleiner is dat je 20 dezelfde posts leest. Maarja, je kan mensen natuurlijk moeilijk verbieden om mee te doen.
  Misschien is het een idee om de TTT door te geven als een soort Tag? Dat een blogger iedere donderdag iemand (of meerdere) tagt die dan de volgende TTT doet. Dat kwam zomaar even in me op haha.
  Succes met kiezen! X

 10. Ik vergeet het altijd maar ik vind het wel leuk! En prima als je zelf er geen zin in hebt. Bloggen moet gewoon een hobby blijven en geen verplichting. Dat is mijn mening 😉 xxx

 11. Ik heb zelf nog nooit meegedaan met de TTT en ik lees de blogjes eigenlijk ook zelden. Maar inderdaad, iedere donderdag staat heel m’n bloglovin-feed vol met TTT’s 🙂 Ik zou als ik jou was gewoon doen waar ik zelf zin in heb, soms meedoen, soms een keer niet. Zolang je maar van dat moeten-gevoel vanaf komt!

 12. Eerst hield ik van de TTT, maar ik doe altijd alleen mee als de onderwerpen me aanstaan. Af en toe lees ik de TTT’s, maar na een paar heb ik er soms geen zin meer in of sommige dagen lees ik ze überhaupt niet meer. Ergens vind ik het heel leuk om te lezen over de verschillende meningen, maar aan de andere kant is het wel irritant af en toe dat alles gelijkertijd verschijnt.
  Ik denk dat het voor jou ook je eigen keuze moet zijn of je mee doet of niet, ook al host je TTT. Je maakt dan wel zelf de onderwerpen, je maakt ze toch voor iedereen en niet alleen op jou gericht. Dan kan het best dat je het even niet voelt bij een onderwerp en het dan een paar weken niet invult.

 13. Ik vind het zelf altijd wel leuk om de TTT’s te lezen. Ik lees ze niet altijd en niet allemaal, maar ik lees er regelmatig toch wel een paar. Het is denk ik wel een goed idee om de TTT eens in een ander jasje te steken ofzo. Ik vind persoonlijk dat je als host zijnde niet de verplichting hebt om elke week mee te doen als je niet wilt of als het onderwerp je niet aanspreekt. Dus daar zou je zoieso wat vrijer in gelaten kunnen worden.
  Om het spammen van meerdere blogs te voorkomen zou je eventueel met een doorgeefsysteem kunnen gaan werken tussen blogs (ik weet helemaal niet of dit een goed idee is, maar het kwam in me op), dat jij bijv de TTT van een week invult, en dan voor de volgende week een blog kiest die m in vult, en die kiest er dan weer een voor de week erna, en dan hou je de thema’s gewoon aan. Alleen zit je er dan wel mee dat als jij uitgekozen wordt dat je m ook wel in moet vullen en doorgeven, anders valt t op z’n gat.
  Maar ik ga nog eens nadenken of ik nog op andere ideeën kan komen 🙂 Want ik zou het wel leuk vinden als het een ding bleef.

 14. Misschien is t een idee om t niet perse een top tien te laten zijn maar een onderwerp waar iedereen gewoon zelf iets rondom mag bedenken. Al is de naam dan ook een beetje doelloos xD…
  Of wat Rowan zei… een tag ervan maken.

 15. Op zich vind ik het een leuk topic. Maar doe het zelf niet vanwege dat gevoel van “moeten”. Vooral omdat ik nu heel druk ben met studie en school wil ik geen vast terug kerend iets maken. Als ik een TTT tegen kom waarvan het topic mij aan staat dan lees ik het wel maar inderdaad vaak vluchtig omdat er zoveel te lezen is. Als je op het moment geen zin hebt of energie dan zou ik het even laten rusten. Plezier er in moet boven aan blijven staan !

 16. Misschien het idee van TTT achterwegen laten en dat je de Blogger de keus geeft om of een lijstje te maken of een blogpost over het onderwerp te laten schrijven? Een beetje wat Mariëlle ook zegt.

 17. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment besloot alleen mee te doen als het onderwerp me aansprak, maar ik heb al een aantal keer gehad dat ik het onderwerp wel leuk vond, maar dat het me niet uitkwam ofzo. Ik wilde het dan op een ander moment alsnog doen, maar dan is het geen TTT meer, dus vond ik het weer raar haha. Misschien kun je wel iets compleet nieuws introduceren al dan niet op donderdag? (ik weet zo niet wat, maar ik weet wel dat een nieuw iets misschien weer een frisse wind erdoorheen zou blazen)

 18. Nicole

  Ik vind TTT’s altijd leuk om op verschillende blogs te lezen, om te zien wat de verschillende antwoorden zijn. En haar er ook vaak boekentips uit. (oke, ik lees ze niet allemaal, maar wel vaak).
  Ik denk dat je als host niet perse elke week mee hoeft te doen, dat doen andere boekenblogger toch ook niet? (of zie ik wat over het hoofd?).
  Als host, bedenk je de thema’s en dat je dan ook nog meedoet is natuurlijk extra leuk.
  Ik vind niet dat je, je verplicht moet voelen als host om elke week mee te doen.

 19. Hmm, ik snap je wel. Iedere donderdag ga ik een aantal blogs af om de TTT te lezen maar lang niet allemaal, want dat zijn er gewoon te veel en vaak komt het wel op hetzelfde neer. Ik vind het idee van Mascha wel leuk, gewoon een TT wat over de week verspreidt wordt. Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik niet altijd zin heb om een TTT te maken ^^” Natuurlijk is het ook niet verplicht, maar goed.

  Misschien overgaan op informatieve TTT’s of ja, misschien iets van een Challenge die iedere week doorgegeven moet worden aan iemand anders – geen idee wat ik hiermee precies bedoel, maar misschien een idee!

 20. Als je het met tegenzin gaat doen, moet je het niet doen. Bloggen is een hobby en het moet leuk blijven. Ik snap je punt dan ook heel goed. Maar ik vind het niet raar hoor, als je niet elke week mee zou doen terwijl je het host. Als je er gewoon even geen zin in hebt… so be it ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.