TTT | Top 10 van crossover vrienschappen.

Geplaatst op 19 maart 2015 door Emmy in TTT / 8 Comments

top10

Net zoals elke donderdag verschijnt er ook deze week weer een samengestelde top 10 naar aanleiding van een vooraf vastgesteld thema. Nu ik zelf de lijst samenstel, kan ik natuurlijk niet meer aankomen met smoesjes als ‘ja, ik vond hem zo lastig’. Maar MAN wat vond ik deze lastig. Het thema dat ik iedereen deze week voor heb geschoteld is een top 10 van crossover vriendschappen. Ik ben benieuwd hoe iedereen dit geïnterpreteerd heeft. Hoe ik hem zelf zag? Tien vriendschappen tussen personages uit verschillende boeken/series etc. Oftewel; als alles kon, wie zouden er dan vrienden zijn?

tthoi

1 Simon Lewis (TMI) en Wade (Ready player one).
Twee nerds die wel van een spelletje houden en die beide de meest bizarre dingen meemaken in hun leven. Gezien Wade een soort Dungeons&Dragons-achtig spel speelt, en Simon waarschijnlijk een fanatiek speler zal zijn, denk ik dat zij uren en uren kunnen kletsen over dat soort dingen. Ik offer me wel op om mee te spelen.

2.Maxon (the selection), Nicolai (De grisha) & Cal (red queen).
Drie prinsen. Ondanks dat ze wel andere karakters hebben, vind ik ze ook wel veel overeenkomsten hebben. Ik denk dat ze veel van elkaar kunnen leren en er een hechte vriendschap zou kunnen ontstaan bij alleen al het delen van hun ervaringen. Ze zijn alle drie niet zo poef poef opgeblazen ego, dus ik denk dat ze de eetzaal wel heel kunnen houden.

3. Rachel (Heksen & demonen) en Meg (Rode letters)
Beide dames leven in een soort van gedeelte van de stad vol met magische wezens. Ze moeten omgaan met figuren die ze normaal gesproken zouden vermijden; maar dat maakt het juist zo leuk! Beiden hebben ook speciale gaven en ik denk dat ze elkaar heel erg kunnen aanvullen. Rachel is wat klungelig, Meg is praktischer.. Ik zeg; dreamteam!

4. Rose Heathaway (Vampire Academy) en Sam Winchester (Supernatural).
Beide hebben een groot gevoel voor het beschermen van anderen en het opofferen van zichzelf, maar ze zijn ook niet bang om hun eigen plan te trekken. Ik denk dat zij samen een goed team zouden kunnen zijn. Ik team wel up met Dean en Castiel. No problemo.

5. Celeana (Throne of Glass) & Ezio (Assassins Creed)
Tenzij ze beiden de baas willen zijn, dan is het hel op aarde en maak je uit de voeten. Beide sluipmoordenaar met een eigen verstand. Ik denk dat ze wel eens samen zouden kunnen werken om een slechterik te kunnen verslaan.

6. Sokka (Avatar, the last airbender) & Fred & George Wemel (Harry Potter) & Puck (The Iron Fey).
Of gaat vier lolbroeken te ver? Kom op, dit wordt toch hysterisch grappig? (en gevaarlijk).

7. Scarlett (Sisters Red) & Scarlet (The Lunar Chronicles)
Ok, de ene haat wolven en de andere houdt er van, maar ik denk dat hun vurige en beschermende karakters goed bij elkaar passen. Ik vond ze beiden heel erg leuk en vond eigenlijk de naam alleen al een goede reden om ze aan elkaar te matchen.

8. Darren Shan (De Saga van Darren Shan) en Allie (Blood of Eden)
Allebei vampier (leerling). Allebei gedoomd om een groot kwaad uit de weg te ruimen. Allebei eigenlijk zonder keus de vampierwereld ingerold. In de wereld van Darren Shan is het vampirisme nogal een mannenwereld, maar ik denk dat Allie prima haar mannetje kan staan. Haar talent met de katana en lef zal haar een prima maatje voor Darren laten zijn.

9. Yelena (Study) en Mare (Red Queen)
Beide dames met een bijzondere achtergrond waar ze niks van weten (wisten). Beiden niet op hun mondje gevallen. Beiden een oogje op een hottie. Ik zie deze twee dames hun handen wel ineen slaan voor een goede vriendschap. Ik denk dat ze het beste in elkaar naar boven zullen halen en hun frustraties leren te delen.

10. Diana (Allerzielen) en Alexa (De verborgen universiteit)
Maar dan moet Diana wel wat jonger zijn natuurlijk. Beide dames zijn verbonden met een opleidingsinstituut en op zoek naar antwoorden over hun verleden en toekomst. Ik denk dat hun academische achtergrond en persoonlijke kennis handig kan zijn in het helpen van elkaar. Ze kunnen én intellectuele gesprekken voeren en elkaar tips & tricks leren over magie. Ik zeg; top!

 

Tags:

Divider

8 responses to “TTT | Top 10 van crossover vrienschappen.

  1. Ik zat ook eerst te denken van; Hmm… Bedoelen ze hier nou mee dat personages uit verschillende boeken/films/series etc. nou bevriend met elkaar kunnen zijn? Dus ik vroeg aan mijn vriend van; Wat denk jij dat dit betekend – maar hij dacht hetzelfde 😀 Hij was lastig, maar het is toch gelukt 😀

    Leuk lijstje heb je ook gemaakt! Je hebt er ook wel hard over nagedacht zo te zien, haha 😛

  2. Nicole

    Wat een originele TTT 😉
    Leuke combinatie. Vooral Fred+George Wemel(Harry Potter) en Puck (The Iron Fey) lijken me een leuke combi.

  3. Sokka (Avatar, the last airbender) & Fred & George Wemel (Harry Potter) vind ik echt een leuke combinatie! (Puck (The Iron Fey) ken ik dan helaas weer niet)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.