TTT | Top 10 tofste mythologische wezens

Geplaatst op 27 augustus 2015 door Emmy in TTT / 11 Comments

topten

Het is weer donderdag.. En dus weer tijd voor de Top Ten on Thursday, een wekelijks terugkerende rubriek waarbij ik vele bloggers elke week weer een nieuw (boekig) thema voorleg! Deze week is het een van mijn favorieten, namelijk een top 10 van favoriete mythologische wezens. Ik hou enorm veel van mythologie, dus ook de sprookjesachtige wezens die daar bij horen! Nu is het vrij populair om niet helemaal menselijke personages te gebruiken in het YA genre.. Dus probeer ik een lijstje te maken van mijn favorieten!

Engelen en Nephilin (half engel/half mens). Er staan een tal van boeken in mijn kast die hier mee te maken hebben, denk aan The Mortal Instruments, Fallen, Angelfall… Er ik vind ze allemaal fantastisch. Ik heb echt een zwak voor engelen, al sinds ik een klein meisje was. Ik zou denk ik een hele top tien kunnen maken met boeken over engelen.

Weerwolven. Nee, het zijn geen vampiers of zombies die mijn voorkeur hebben.. Ik vind weerwolven veel toffer! Toch heb ik nog geen boek in de kast staan met weerwolven waar ik écht tevreden over ben.

De Fae. En dan bedoel ik geen winx-club feeën, maar echt die sneaky klootzakjes uit de Keltische mythologie. Gelukkig zijn er heel wat boeken met het Goede volkje in de hoofdrol.

Goden en Godinnen (zelfs als ze half zijn). Goden en godinnen spreken – net als Engelen – natuurlijk aardig tot de verbeelding. Er is volgens mij geen enkel volk waarvan de geschiedenis niet verweven is met goddelijke machten. Percy Jackson, maar ook Godin bij vergissing zijn boeken waarbij Goden en Godinnen een rol spelen.

Had ik maar een lijst van engelenboeken gemaakt zeg… Mijn inspiratie is echt nul komma nul vandaag. Ik ga maar een beetje valsspelen.

5. Alle boeken waar Keltische, Noorse of Egytpische mythologie een rol speelt. Eigenlijk gewoon alle mythologie. Van mij hoeven er niet perse speciale wezens in te zitten.. Ik ben al verkocht als er gebruik wordt gemaakt van verhalen van vroeger… Bijvoorbeeld in de dochter van het woud…. Heerlijk!

6. Bomen. Bijvoorbeeld de jongen uit het woud.. Bomen trekken me ook enorm. Ik vind ze magisch, krachtig, machtig. Van mij mogen ze veel meer aandacht krijgen!

Waar ik dus niet zo veel mee heb:

7. Vampiers. Teveel. Vaak te fake. Ik wil gruwelijkheden.

8. Zombies. Ik loop niet echt warm voor opgewarmde lijken…Pak dan wat origineels en schrijf over mummies.

9. Draken. De halve wereld verklaard me nu vast voor gek, maar ik heb ook niet zo veel met draken. Draken als draak. Draken als mens. Het doet me gewoon niet zo veel. Ik vind Dani in Game of Thrones ook echt niet boeiend. #Sorrynogsorry

10. Alle andere dingen die gruwelijk horen te zijn, maar opeens kei schattig zijn. Gewoon nee. Gruwelijkheden horen gruwelijk te zijn.

 

Tags:

Divider

11 responses to “TTT | Top 10 tofste mythologische wezens

  1. Vroeger was ik echt groot fan van vampiers, maar tegenwoordig heb ik dat ook wel gehad.. Maar zombies daarentegen vind ik juist heel leuk! Zeker sinds het lezen van ‘The Forest of Hands and Teeth’ ben ik een zombie-fan 🙂

  2. Ik vind draken wel tof al staan ze niet op mijn lijstje. Evenals de mythologie. Daar ben ik het helemaal mee eens. Die is altijd gaaf. Mijn lijstje komt er nog aan 🙂

  3. Marjolein (Nijntjuh88)

    Bomen? Nu moet ik de jongen uit het woud wel lezen ik ben geïntrigeerd.
    Ik ben fan van alle mythologische wezens. Ik snap ook nooit wat mensen zo slecht vinden aan Twilight. Ik vind het zulke heerlijke boeken en films.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.