TTT | Top 10 Schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop

Geplaatst op 2 oktober 2014 door Emmy in TTT / 7 Comments

topten

Elke week organiseert De Lady Library de populaire ‘Ten Things on Thursday’, waarbij ze bloggers uitdagen om een top tien samen te stellen aan de hand van een gegeven thema. Deze week is het thema er eentje die ik – als super actief lezen (al zeg ik het zelf) – perfect vindt passen bij mijn leesgedrag. Namelijk: de Top 10 Schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop. Nou, gezien het feit dat er echt een paar schrijvers zijn die ik helemaal fantastisch vind en hun boeken graag koop zal dit geen moeilijke opgave worden. Of toch wel?

1. Maggie Stiefvater. Ik vind haar echt geweldig en ik heb vrijwel al haar boeken, geloof ik. Even kijken op goodreads hoor! Ja, vrijwel alles. Ik vind haar gewoon heel erg goed, en ze is ook heel erg creatief in de kunsten, want op social media laat ze haar schilderwerk zien en dat is AWESOME. Als een schrijfster haar eigen fanart kan maken ben ik extra blij.

2. J.K. Rowling. Al heb ik haar thriller niet. Een goede raad wel belezen hoor. Maar als er een nieuw Harry Potter boek zou komen: lig ik voor de deur!

3. Maria V Snyder. Hoewel ik niet al haar boeken heb, kan ik niet wachten tot ik ze allemaal heb. Ik heb nog geen boek gelezen van haar wat ik teleurstellend vond.

4. Julie Kagawa. Ik vind haar echt heerlijke boeken schrijven. Ik ben dan ook heel blij dat ik de mogelijkheid heb om haar boeken steeds zo snel naar verschijning te kunnen lezen. Ik ben een gelukkig mens!

5. Cassandra Clare. Ik ben verliefd op haar wereld van de Shadowhunters, omdat zij al die wezens zo makkelijk in onze wereld laat rondlopen. Ze begrijpt – als voormalig fanfiction schrijfster – heel goed hoe de fanwereld in elkaar zit en daarom geeft ze ons precies wat we willen lezen. Ik ben ook echt heeeeeeel erg benieuwd naar De IJzerproef die ze samen met Holly Black heeft geschreven.

6. Marissa Meyer. IK WIL WINTER. Echt, al deze uit is, dan ligt hij zo snel mogelijk op mijn deurmat.

7. Darren Shan. Ik heb alle boeken die in het Nederlands verschenen zijn. En ik vind ze heerlijk. Helaas heb ik de ZOM-B serie nog niet kunnen aanschaffen, maar dat ga ik zeker doen! Maar eerst het vierde deel van de Larten Crepsley reeks. Zo jammer dat dit niet meer in het Nederlands zal verschijnen. Ja jongens, als het aan hem lag zou hij zeker nog eens langs willen komen en zijn boeken in onze taal zien verschijnen. I asked.

8. Sarah J Maas. Ik. Moet. Heir of Fire. NU. Ik ben verliefd op de Throne of Glass serie en kan niet wachten tot ik dit boek kan aaien.

9. Lauren Kate. Dit lijkt misschien een beetje gek, maar ik vind haar boeken toch wel heel tof, omdat ze echt aan de slag gaat met bekende mythen en legenden om daar haar eigen draai aan te geven. Ik ben echt heel erg benieuwd naar Waterfall .

10. Lisette Jonkman. Want je bent grappig Lisette. Je laat me lachen en huilen tegelijkertijd. En ik ben benieuwd of je boek over schrijven die schop onder mijn kont is om zelf ook eens door te schrijven (na Expreditie Boekblogginson dan)

Ik kan nog wel 10 namen opnoemen geloof ik, maar dan blijven jullie aan het lezen. Ik hou nou eenmaal van heel veel auteurs en laat me dan graag betoveren door hun gehele oeuvre.

Van wie wil jij niks missen?

Tags: , , ,

Divider

7 responses to “TTT | Top 10 Schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop

  1. Wat een leuk TTT-onderwerp! Ik heb alleen niet veel auteurs met je gemeen, eigenlijk alleen Lisette Jonkman, want het is wat je zegt: zoooo grappig, huilen en lachen tegelijk.
    Verder zou ik ook van Kiera Cass zo in één keer haar nieuwe boek kopen. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel auteurs waar ik ze dan ook echt van tevoren al zou reserveren geloof ik xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.