TTT | Top 10 personages waar ik me het best mee identificeerde

Geplaatst op 30 april 2015 door Emmy in TTT / 7 Comments

top10

‘Ik heb het een beetje druk, maar die top 10 knal ik wel even in elkaar,’ mompelde ik tegen mezelf op zondagmiddag. Het hele weekend liggen er al overal papieren voor school om me heen en heb ik mezelf half scheel getypt aan recensies van boeken die ik nog had liggen. Tevens was ik op appartementenjacht in Londen, voor ons jaarlijkse Boekbloggersuitje. Ik klikte op mijn lijstje en mijn gezicht vertrok een beetje. Wat heb ik een lastig thema voor deze week uitgezocht zeg. Had het niet gewoon makkelijk weer een kleurtje kunnen zijn? Nee dus.

Het thema van deze week is ‘Top 10 personages waar ik me het best mee identificeerde’ en ik daag iedere boekblogger uit om deze lijst ook in te vullen!

1. Eleanor (Eleanor en Park). Alleen al qua uiterlijk hadden Eleanor en ik zusjes kunnen zijn. Een flinke bos rood haar en een maatje meer. Dit was voor mij al voldoende om mezelf ontzettend in haar te herkennen. Heel veel YA heldinnen zijn maatje 34 en bloedmooi, maar dat vind ik zo onlogisch… Eleanor is mijn fictieve tweelingzusje. <3

2. Charlie (Supernatural). Ok, ik ben geen meesterhacker, maar ik heb wel roodhaar en ben – net zoals deze jongedame- enorme fan van Harry Potter en andere nerdy dingen. Zwaardvechten? Kom maar op! Ik vind het ook echt heel leuk dat ze bijna elk seizoen wel een keertje terugkomt.

3. Luna Lovegood (Harry Potter). Haar heb ik gekozen omdat ik op de middelbare school ook altijd een beetje het gevoel had dat mensen me raar vonden, maar ik me er echt weinig van aantrok. Achteraf vind ik het wel jammer dat ik niet nog meer op mijn strepen heb gestaan en dat heb gebruikt om vriendschappen te sluiten.. meer he, onzekere tiener enzo. Luna leert ons gewoon onszelf te zijn.. want echte vrienden respecteren dat.

4. Kennedy (Legioen). Hoewel Kennedy op eerste plaats niet echt op mij lijkt, herkende ik mezelf wel in de zoektocht naar waar je bijhoort. Naast dat haar leven een grote Supernatural aflevering is, natuurlijk.

5. Alina (Grisha). Alweer een meisje dat van grijze muis opbloeit naar iemand met haar eigen unieke kracht. Natuurlijk zou ik ook wel graag superkrachten willen hebben, maar het was vooral het ‘het grijze muisje kan ook de hoofdrol spelen’ wat ik het meest in Alina herkende. Ik verstopte mezelf ook vaak.. maar ondertussen laat ik mezelf steeds meer en meer zien!

6. Irma & Will (Witch) Ik doe deze even samen omdat ze uit een serie komen. Will vond ik tof omdat ze de leider was en rood haar heeft. Ik ben iemand die niet veel groepen vrienden heeft, maar als ik eenmaal een groepje heb, dan wil ik best in de rol van initiatiefnemer kruipen. Daarnaast is Will dol op zwemmen. Irma deed me aan mezelf denken omdat ze wat molliger is, grappig en water haal element is; daar voel ik ook veel connectie mee.

7. Clary (The Mortal Instruments) vooral het tekenen en de nerdy hobby’s doen mij haar in mezelf herkennen. Manga lezen, gamen.. Ik doe het ook graag! En mijn vrienden ook! Helaas ben ik geen Shadowhunter!

8. Merida (Brave). Merida is het meisje in mezelf dat op blote voeten wil rondrennen in het bos en wil leren boogschieten.Ik denk dat als ik in die tijd in Schotland had geleefd, ik een hele goede Merida zou zijn. Ik heb het haar… (en het kostuum!)

En toen kreeg ik het moeilijk, dus vroeg ik Joanne om hulp. Wie deed haar aan mij denken?

9. Christina (Divergent). Vanwege de eerlijkheid. Nu moet ik bekennen dat Christine natuurlijk veel meer ballen heeft, maar eerlijkheid vind ik wel belangrijk. Dat kunnen jullie ook wel lezen in mijn recensies. Maar ik uit het in het echt niet altijd, hoor!

10. Emmy (fandompalooza). Want hoe tof is het als er een fanfic is waar je in meespeelt. Die Emmy daar lijkt wel heeeeeeeel erg op mij zeg. :’)

Op wie vinden jullie mij nog meer lijken? En op wie lijk je zelf?

Ook ingevuld? Vul je link toe!

Tags:

Divider

7 responses to “TTT | Top 10 personages waar ik me het best mee identificeerde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.