TTT | Top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen.

Geplaatst op 10 juli 2014 door Emmy in Boeken, TTT / 8 Comments

Elke week organiseren de dames van de Lady Library de Top Ten on Thursday, oftwel de TTT. Elke week worden er ons een thema voorgelegd waar wij een top 10 bij kunnen samenstellen. Ik moet zeggen dat ik meestal een random lijst maak, waarbij nummer 1 misschien net zo top is als nummertje 10, maar toch. Elke week is het weer een uitdaging.. En ook zeker nu weer! Want deze week is de vraag die ons voorgelegd werd de volgende: Een top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen. Zijn er รผberhaupt wel tien onderwerpen die ik daarbij kan verzinnen? Ik ga mijn best doen!

 1. Boeken over hekserij en magie. Zowel in een fantasysetting of wiccabased. Heerlijk!
 2. Boeken over het verleden, met name over de middeleeuwen. Daar heb ik al sinds mijn jeugd een fascinatie voor! Maar andere historische thema’s vind ik ook heel tof.
 3. Boeken over het Goede Volkje. Oftewel de Fea. Elfjes, als je ze zo wilt noemen. Ook heerlijk! Ik hou van de Keltische mythologie, en daar komen ze immers vandaan.
 4. Boeken over mythologische wezens of met mythologische thema’s. Dit is geen verrassing geloof ik! Ik hou van goden, van elfjes, van eenhoorns, van saters.. Ga zo maar door. โ™ฅ mythologie!
 5. Boeken met engelen. Hoewel het vaak clichematige paranormal romance verhalen zijn, vind ik de gevleugelde boodschappers van God een heel mooi symbool, dus lees ik er ook graag over!
 6. Dystopische verhalen (met een voorkeur van een fantasyelement). Jum! Ik denk zelfs dat fantasy hierin belangrijker is dan dystopisch.
 7. Boeken waarin tieners superkrachten krijgen, of de controle over de elementen. Echt hoor, daar smul ik zo van!
 8. Elementen uit het sjamanisme. Vorige levens, totemdieren, rituelen, overledenen.. Kom maar door!
 9. Spanning en vreselijke gebeurtenissen. Ik vind het heerlijk om een beetje drama in het boek te krijgen. Het liefst zo spannend dat ik mijn vingernagels afkloof en op het puntje van mijn stoel zit te wiebelen.
 10. Sprookjes.
 11. Een mix van alles wat hier boven staat. HALLO EPISCHE WERELD.

Stiekem vond ik deze lijst helemaal niet zo moeilijk, want ik heb toch echt wel een soort voorkeur. Ik lees nu eenmaal het liefst young adult, fantasy en historische boeken.. En gelukkig zijn er daar heel veel van!

Welk onderwerp vind jij nog meer helemaal bij mij passen?

 

Tags: ,

Divider

8 responses to “TTT | Top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.