TTT | Top 10 Favoriete gaven/krachten in boeken

Geplaatst op 28 mei 2015 door Emmy in TTT / 10 Comments

top10

Het is weer donderdag en jullie weten wat dit betekent; half boekbloggend Benelux maakt een top tien bij een vooraf gegeven thema. Vandaag is het thema ‘Favoriete gaven/krachten in boeken’. Specifiek boeken ja. Ik dacht; eitje! Maar het is lastig hoor, als je hoofd heel ergens anders staat. Ik besloot gewoon mijn kast leeg te trekken en kwam daardoor nog op de 10 uit ook! Ik hoop er tevens in geslaagd te zijn een aantal boeken te pakken die jullie misschien nog niet kennen! De lijst is random.

tttpowers

1. Wings. Ik vind de krachten die de elfen hebben echt heel tof. Niet voor niets is een van mijn cosplays een herfstelfje! Vroeger wilde ik altijd kei goed in scheikunde zijn (of gewoon toverdranken krijgen!) omdat ik dingen/drankjes wilde maken.

2. Poison Study. Yelena’s soulfinder krachten vind ik echt heel origineel (waar Snyder sowieso heel goed in is). Het heeft een soort duister, maar ook een goed randje waar ik wel van hou. Het voelt heel puur en heel erg krachtig.

3. Fullmetal Alchemist. De Alchemie in deze manga-serie is echt heel goed opgezet; een soort mix tussen magie en wetenschap. Je kan er van alles mee, zo lang je je maar houdt aan de natuurwetten.

4. City of Bones. Stiekem wil ik gewoon deels Angel zijn. Nee, ik vind het heel erg tof dat Clary haar tekeningen een soort van tot leven kan brengen en nieuwe runen weet te creeeren. Ik durf best te zeggen dat ik aardig kan tekenen; maar magie en tekenen combineren; yes please.

5. De Alchemist, de geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Ik wilde heel graag een boek toevoegen waarin de hoofdpersonages de elementen kunnen besturen. Dit is zo’n boek. Ik vind de manier waarop het beschreven en aangeleerd heel prettig. Ik raad deze serie sowieso aan, vooral als je van Percy Jackson en Harry Potter houdt.

6. Harry Potter. Want toveren. Altijd toveren. Moet ik dit nog uitleggen?

7. Shadow and Bone. Ik vind de Grisha echt heel heel heel heeeel stoer. Maar ik weet niet zo goed wat voor een soort ik zou zijn. Wat vinden jullie?

8. Charmed. Maar Emmy, dit is toch een serie? Ja, maar er zijn ook boeken. Lekker puh! Ik zou namelijk best wel een heks willen zijn zoals in charmed. Ok, het is niet zo tof als er elke vijf minuten een demon aan komt dragen, maar je kunt toveren en hebt een bepaalde power. HELL YEAH. Ik kan alleen niet kiezer welke heksenkracht ik zou willen kunnen.. allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Wederom; welke vinden jullie bij me passen! Ik ben wel benieuwd wat jullie vinden!

9. Embrace. Weer een boek waar engelen een rol spelen. Ik vind het tof dat de half-engelen hier een versterkt zintuig hebben. Een soort 6e zintuig verwerkt in de vijf normale. Ik hou van meer zintuigen. Laat mij maar ‘alwetend’ zijn hoor. Grapje.

10. Allerzielen. Een wever zijn en daarmee door de tijd kunnen reizen lijkt me zoooo tof!

Natuurlijk wil ik ook kunnen vliegen. Natuurlijk wil ik ook wel gedachten kunnen lezen (als het mij uitkomt).. maar onze grootste kracht is de fantasie en ik lift maar al te graag mee met de fantasie van anderen!

Dus, welke grisha moet ik zijn en welke charmed power moet ik hebben?

Tags:

Divider

10 responses to “TTT | Top 10 Favoriete gaven/krachten in boeken

  1. Ik heb gisteren Allerzielen uitgelezen en ben het op dat vlak echt helemaal met je eens! Tijdreizen lijkt me echt heel cool. Natuurlijk wil ik ook kunnen toveren.
    Degene die ik รฉcht sowieso op mijn lijstje zou zetten, zijn de krachten uit de Lorien-kronieken. Dat Six het weer kan beheersen bijvoorbeeld, lijkt me ook wel errug gaaf. ๐Ÿ™‚

  2. Eline

    Ik heb een vraagje.
    Ik blog voor iemand, en die zei laatst dat ze het cool zou vinden als ik ook aanhaak op zo’n top 10 challenge. Maar nou is de blog dus wel Engels, en komt 75% van de bezoekers niet uit de Benelux. Kan ik dan toch meedoen met de TTT? ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.