TTT | Top 10 Favoriete boeken uit mijn jeugd

Geplaatst op 6 november 2014 door Emmy in TTT / 19 Comments

topten

Sorry dat sommige blogjes die ik eigenlijk al eerder had beloofd wat op zich lieten wachten. Ik heb het momenteel echt mega druk (leuk druk!) en dat zorgt er voor dat ik af en toe mijn prioriteit moet verplaatsen naar school of werk. Maar komt goed hoor! 😉
Vandaag is het namelijk weer tijd voor de Top Ten on Thursday, de top tien die elke week wordt samengesteld door vele bloggers aan de hand van een gegeven thema. De Lady Library, die ons elke week van een thema voorzien, hebben ons deze keer wel weer een hele leuke gegeven: een top 10 van boeken uit mijn jeugd. Favorieten!

Nu las ik nooit zo lekker vroeger, maar toen ik eenmaal ging lezen had ik er wel een paar die ik echt heel erg tof vond. Ik spreek hier over de basisschool, dus jullie snappen wel dat ik aardig in mijn geheugen moet graven (haha).

1. Harry Potter. Duh. Do I need to say more?

2. Het kleine huis op de prairie.. Je weet wel.. diegene waar ook een tv-serie van is. Ik las die boeken echt zoooo graag en ik heb de meesten meerdere keren gelezen. Helaas heb ik ze niet in mijn bezit. Ach.. aan de andere kant: volle kast.

3. Robinson Crusoe. Ik ben niet voor niets zo’n fan van Expeditie Robinson! Ik las dit boek een paar keer in groep 7 en 8.

4. Jehanne van Simone van der Vlught. Echt.. haar historische jeugdromans zijn heerlijk. Ook Schijndood vond ik heel erg gaaf.. Maar welke eigenlijk niet?

5. Arthur – de zienersteen geschreven door Kevin Crossley-Holland. Dit was een trilogie en ik vond hem fantastisch. Historie, magie.. Arthur! Ja… stiekem zat het er vroeg in.

6. Heksenkind van Monica Furlong. Tja.. Ook mijn liefde voor hekserij en magie zat er erg vroeg in!

7. Artemis Fowl. Deze begon ik met lezen op de middelbare school.

8. Darren Shan. Lekker spooky. Al begon dit meer op de middelbare school.

9. Engel & Co van Annie Dalton. ZO jammer dat alleen de eerste vijf boekjes zijn verschenen in het Nederlands! Het gaat over een meisje dat sterft en dan beschermengel wordt en daar allerlei avonturen mee beleefd.

10. De Reuze Perzik van Roald Dahl. Ik vond dat zo’n vet boek.. Volgens mij heeft mijn moeder hem nog.. Ik haal hem wel een keertje op zodat hij in mijn eigen kast kan pronken ofzo.

En, staan er in mijn lijst nog boeken die ook op jouw lijstje favorieten stonden van vroeger? En vinden jullie het leuk als ik ook deze boeken een keer recenseer?

Tags: , ,

Divider

19 responses to “TTT | Top 10 Favoriete boeken uit mijn jeugd

 1. Ik heb er ook een paar uit de middelbare schooltijd tussen staan hoor, al was dat wel echt dat ik die heb gelezen in de brugklas en het tweede jaar.
  Harry Potter heb ik nooit gelezen :S, dit keer dan ook geen overeenkomsten met jouw lijstje :p

   • Haha nee, gek he? Ik volgde de films al en wilde de boeken er niet doorheen gaan lezen. Ik wilde niet bij het begin moeten beginnen omdat ik juist wilde weten hoe het verder zou gaan na de meest recente film die ik op dat moment had gezien, maar wilde bijvoorbeeld niet in boek 3 beginnen zonder de eerste 2 delen gelezen te hebben. Al teasde mijn broertje altijd wel dat er de film erna veel spannends te gebeuren stond. Hij had ze namelijk wel gelezen. Ik zit er wel over te denken, dat nu de films allemaal uit zijn gebracht om alsnog met de boeken te beginnen.

 2. Ik heb ook een aantal van Simone van der Vlugts boeken gelezen, maar persoonlijk vond ik de geschiedenis boeken van Rob Ruggenberg leuker (die heb ik dan ook nog, die van Simone heb ik een keer vanwege plaats gebrek weggedaan… waar ik overigens nog weleens spijt van heb 🙁 ).

 3. Wat leuk dat je Monica Furlong in je lijstje heb staan! Ik vond Juniper en Heksenkind echt geweldig, maar ken niemand die die boeken kent. Super leuk

  Groetjes

  Irene

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.