TTT | Top 10 Conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil

Geplaatst op 16 juli 2015 door Emmy in TTT / 3 Comments

top10

Het is toch ongelofelijk? Heb ik eindelijk een soort van vakantie, moet ik me alsnog gaan haasten om de blogjes af te krijgen en in te plannen. Ik heb allemaal (super leuke) afspraken staan en moest natuurlijk nog allemaal dingen regelen voor mijn vertrek naar Londen. Want net als dit jaar vertrek ik met een groep medeboekbloggers naar het eiland aan de andere kant van de plas. We bezoeken comic con, waar ook dit jaar weer de YALC is. Ook gaan we boeken shoppen en naar de Harry Potter tour. YES. En we zijn met een nog grotere groep dan vorig jaar. Als dat niet fantastisch gaat worden.

Tegen de tijd dat deze Top Ten on Thursday online verschijnt, rol ik met mijn koffer net de bus naar het station in. Op naar een avontuur. Het wordt daarom een beetje last de speciale facebookpagina van de TTT te onderhouden, dus voel je vooral vrij om de pagina te liken en je eigen TTT te delen.

Vandaag is het thema van de TTT heel toepasselijk voor mijn tripje naar Londen. Namelijk: de Top 10 conventies die ik nog graag zou bezoeken. Nou neem ik conventies weer lekker breed en kies ik ook voor festivals e.d. Er zijn namelijk nog genoeg evenementen die ik graag (nogmaals) zou bezoeken.

 1. San Diego Comic Con. Dit is de koning van de comiccons. Er komen namen op af waar je U tegen zegt en tja.. die gewoon zo overweldigend zijn. Dit wordt gezien als dé comic con en hier worden dan ook de meeste releases gedaan. Het kost je vrijwel al je ribben, maar als je hier toch eens bij kon zijn. Wauw. Andere CC’s in Amerika vind ik overigens ook goed. Wie sponsort mij?
 2. Een supernatural con. Sinds ik verslaafd ben aan deze serie, lijkt het me heel erg tof om samen met andere hunters samen te komen en de auteurs te ontmoeten. Kan alleen maar tof zijn, toch? Jammer alleen dat het echt heel duur is. Wederom; sponsor gezocht.
 3. Een animecon. Ik ben een aantal jaar terug eens naar Chibicon geweest, dit was een kleine anime con in Utrecht en bestaat niet meer. Nu bestaan er een aantal; animecon, tsunacon, abunai. Ooit ga ik er heen.. Ik weet alleen niet welke. Ligt er ook een beetje aan hoeveel anime ik in de toekomst weer ga kijken!
 4. Castlefest. Uiteraard ga ik dit jaar weer, maar slecht een dagje in plaats van het hele weekend. Vorig jaar beviel ons wel, maar dit keer kwam het toch beter uit om slecht één dag te gaan.
 5. Een boeken con als YALC. YALC is in combinatie met de Londen film and comic con, wat natuurlijk super tof is.. Maar hoe vet is het als er een YALC zou zijn in Nederland met echt alleen maar YA. Ik droom er van dat ooit te kunnen organiseren.
 6. . Ik ga het echt nog moeilijk krijgen hoor.. Want ik loop nu al een beetje vast. Ken ik nou zo weinig toffe events, of heb ik het allemaal te algemeen gehouden? Als nummer 6 benoem ik gewoon het Best of YA event van dit jaar.. Niet dat er al wat van bekend is.. Maar het wordt vast tof!
 7. Iets als Author Smash in Parijs. Een aantal bloggers zijn afgelopen jaar naar Parijs gegaan om daar wat Amerikaanse auteurs te ontmoeten. Ik moet zeggen dat ik best wel groen zag van jaloezie. Dat wil ik ooit ook wel doen, hoor!
 8. Een Harry Potter con. Zou dit bestaan? Lijkt me zo vet. Gelukkig is er tijdens YALC een Harry Potter Party. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat ik al sta te stuiteren.
 9. Phoe… Andere series? Stargate, Once Upon A Time… Of een Disney Con.. volgens mij zijn dat allemaal toffe dingen. Maar ik kan wederom niet echt specifieke voorbeelden noemen.
 10. Ik maak het wel moeilijk hoor, sinds ik de TTT host heb ik er heel vaak moeite mee om de tien te behalen. Dus op nummer 10 komt de eerste de beste uitgever die een feestje organiseert…. Of nee wacht, Dutch Comic Con natuurlijk, want deze heb ik verleden jaar gemist!

Wat een lastige weer. Ik ben benieuwd of jullie aan de tien zijn gekomen…

Tags:

Divider

3 responses to “TTT | Top 10 Conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil

 1. Ik vond deze echt een ramp, haha. Maar ik had het Best of YA event er nog wel bij kunnen zetten, haha. Maar ik heb er echt schandalig weinig deze keer xD

 2. Leuk om te lezen hoe enthousiast jij over conventies bent.
  Ik ga daar nooit naar toe dus liep deze tweede week dat ik mee doe gelijk al vast, daarom heb ik maar een andere TTT ingevuld.

 3. Marjolein (Nijntjuh88)

  Ik wil ook mee naar Londen! Lijken mij allemaal gaaf. Ik heb een klein probleempje: ik kan niet tegen mensenmassa’s, maar dat heb ik er wel voor over om het een keer mee te maken. Een YALC in Nederland zou ik ook gelijk een kaart voor kopen.
  Ik ga wel in oktober naar de Sleepover..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.