TTT | Top 10 complete series in mijn boekenkast

Geplaatst op 16 april 2015 door Emmy in TTT / 16 Comments

top10

Het is weer donderdag, dus lijstjes tijd! Deze week is het thema: top 10 complete series in mijn boekenkast. Best wel streng, al zeg ik het zelf.. Want met mij zullen ook jullie tegen het volgende dilemma aangelopen zijn; de serie is nog niet of, of ik heb hem nog niet compleet. ARGH! Ik had daarom ook best wel moeite met het samenstellen van mijn top 10, maar het is gelukt! De lijst is weer random, zoals ik zo vaak doe.

ttt4

Links zie je de aardkinderen serie. Een bijzondere serie van 6 boeken die zich afspelen in de prehistorie. Als je van historische boeken houdt, dan is dit ook echt een aanrader. Ze zijn mega dik en super gedetailleerd, maar ze zijn het waard! Rechts zie je the mortal instruments, een serie die ik ook erg tof vond. Ook deze serie kent 6 boeken (en spinsoffs natuurlijk!)

ttt3

Links zie je een van mijn favoriete jeugdseries: Darren Shan. Dit is een fantastische serie over vampiers. Ik dacht vroeger altijd dat er maar weinig mensen plezier konden beleven aan deze boeken, maar gelukkig is dat absoluut niet waar! Zelf heb ik de beste man tweemaal mogen ontmoeten. Rechts zie je aan andere favoriete jeugdserie: Artemis Fowl. sinds afgelopen Sinterklaar heb ik de serie eindelijk compleet in de kast staan! Zelf vind ik de eerste drie boeken het leukst.

ttt2

Bovenaan zie je mijn favoriete manga: Fullmetal Alchemist! Deze serie bestaat uit 27 delen en ik heb ze allemaal! Ik heb ook een artbook, maar dat is natuurlijk anders. Links zie je een serie waar ik eigenlijk mee heb vals gespeeld… want het derde deel van de spinoff is er nog niet. Maar de Iron Fey zelf is een soort van compleet. Sorry not sorry! Rechts zie je de Geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel, een super toffe serie als je van fantasy, mythologie en actie houdt (en van Percy Jackson). Ik heb de novelle nog niet, maar voor de rest is het compleet. Grappig dat ook dit een serie is uit mijn jeugd en hij toch in deze top 10 terecht is gekomen.

ttt1

Last but not least… Allereerst bovenin de serie die veruit op nummer 1 zou staan: Harry Potter. ik heb de boeken in het Engels en Nederlands en deel 4 zelfs dubbel. Ik wil alle Nederlandse boeken nog eens in hardcover en alle Engelse in de mooie nieuwe geรฏllustreerde editie. Daarnaast heb ik natuurlijk ook de drie kleine boekjes. Links zie je de Grisha trilogie, die voor nu compleet is, tot dat Six of Crows komt, wat in dezelfde wereld speelt. Rechts en daarmee de afsluiter van deze lijst: de Allerzielen trilogie. Wat een heerlijke reeks is dat: met alles waar ik fan van ben!

Welke serie staat er bij jou in de lijst?

Tags: ,

Divider

16 responses to “TTT | Top 10 complete series in mijn boekenkast

  1. Ik heb voor het eerst meegedaan! Wat leuk om na het samenstellen van mijn eigen lijstje ook andere lijstjes te lezen en te zien welke series compleet bij anderen in hun boekenkast staan. Volgende week ben ik er zeker weer bij!

  2. Leuk! ๐Ÿ™‚ Ik verzamel wel eerst de hele serie voor ik ga lezen dus ik heb er nog veel in de kast staan. Welke in NIET heb en wel wil hebben is Harry Potter. Die heb ik destijds van mijn moeder geleend in het Nederlands. Ik wil zelf een keer de hele serie kopen in het Engels.

  3. Misschien laat om hier te reageren, maar je hebt echt wel veel complete series. Die boekenruggen ook naast elkaar, zo rustgevend! Ik heb wel een vraagje voor de volgende TTT, bedoel je dan personages waar je je het meest in herkent? Want ik heb deze week geen tijd om het te vragen xxx

    • Ja,dat is helemaal goed ๐Ÿ™‚ Je mag een TTT altijd op je eigen manier interpreteren! Ik moet hem zelf ook nog afmaken, maar ik heb ook ‘waar ik mezelf in herken’ gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.