TTT | Top 10 Cliffhangers

Geplaatst op 23 oktober 2014 door Emmy in TTT / 3 Comments

topten

Ondanks dat ik nu in Amerika zit, heb ik uiteraard mijn best gedaan zo veel mogelijk blogjes vooruit te plannen. Hierdoor kan er ook vandaag weer een Top Ten on Thursday (TTT) verschijnen. Dit is een initiatief van De Lady Library en keert wekelijks terug bij vele (boeken)bloggers. Elke week is er een ander thema, waarin bloggers worden uitgedaagd een lijst – een top tien – samen te stellen. Deze week is het weer een moeilijke (alwéér), namelijk: De top 10 van Cliffhangers.

Cliffhangers… Volgens mij heeft elke lezer er een dikke vette haat-liefdes verhouding mee. Ze zijn heerlijk spannend en laten de adrenaline door je lijft gieren, maar als het vervolgboek/film/aflevering nog niet uit is: HUILIE HUILIE. Daar zit je dan te wachten met je goede gedrag. En ongeduld is een herkenbaar gevoel in de boekblogger community!

Ik zat daar dan.. Voor mijn boekenkast.. Heel hard hopend dat de boeken die met een cliffhanger eindigen spontaan naar voren zouden springen en ‘pick me! pick me!’ zouden piepen. Helaas gebeurde dat niet – hoe lang ik ook wachtte – en moest ik dus mijn hersens kraken. Een duivelse grijns verscheen op mijn gezicht terwijl ik mijn laptop open klapte en naar mijn eigen blog surfte. Mijn cursus bewoog zich richting de zoekbalk. ‘Cliffhanger’ typte ik in. MOEHAHAHA. Zo.. Hop, dat zijn er al een paar, besloot ik na het vluchtig scannen van mijn oudere recensies. Want ja, er stonden natuurlijk ook recensies tussen met ‘het boek had geen cliffhanger’, beetje sneu als ik die doodleuk tussen deze top 10 zou proppen.

Ik heb dus een beetje vals gespeeld. Blame me. Maar ik heb ten minste wel een top 10 kunnen samenstellen met – jawel.. Wait for it…. – cliffhangers. Veel plezier met lezen!

1. Dwalen – Becca Fitzpatrick. Dit boek heeft een enorme cliffhanger die ik eigenlijk weer een beetje was vergeten totdat Joanne er over begon. Toen was het een gevalletje ‘oh ja!’. Want het einde van dwalen is serieus spannend en vraagt om meer meer meer.

2. Schaduw van de nacht – Deborah Harkness. Ik wil uiteraard niet spoilen, maar aan het eind van dit boek gebeurt behoorlijk veel waardoor je echt gewoon verder moet. Best frustrerend voor de mensen die al die tijd hebben moeten wachten op deel 3. Dan heb ik nog relatief kort hoeven te wachten. Wat ben ik toch een geluksvogel.

3. de 100 – Kass Morgan. Hoe gaat dit verder? Serieus! Dit boek voelde ergens als een grote introductie en toen ik het laatste zinnetje uit had, was het echt zo’n gevoel van: waaaaat?

4. Onsterfelijk – Julie Kagawa. Julie is echt een meester in het schrijven van cliffhangers. Ik vond dat hele boek heel tof, maar bij het einde had ik echt het gevoel alsof ik op een cliff stond. Eh.. Brr. Hoogtevrees.

5. Godinnenwraak – Aimee Carter. Bij het eerste deel had ik het niet echt, maar bij de ontknoping van dit tweede deel. Damn. Ja, toen werd het wachten op deel 3 bijna ondragelijk.

6. Harry Potter and the Half-blood prince – J.K. Rowling. Hoewel elk Harry Potter boek bij mij het magische verlangen naar het volgende boek bracht, was de realiteit na het lezen van deel 6 keihard: er is zo veel ergs gebeurd.. En er komt nog maar 1 boek *sob sob*. Bij dit deel vond ik de cliffhanger dan ook het grootst, want Perkamentus.

7. De studie – Joelle Charbonneau. Hoewel ik het einde van de trilogie behoorlijk vond tegenvallen, kan het zo zijn dat het de enorme cliffhanger op het eind van De Studie die hoge verwachtingen heeft opgeroepen.

8. Opstand – Veronica Roth. Ook zo’n gevalletje als bij De Studie: een deel twee uit een trilogie die hoge verwachtingen schept voor het derde deel door te eindigen met zo’n climax dat je staat te wankelen op je benen.

9. Menig aflevering van Game of Thrones. Picture this: Emmy zit al op de rand van de bank. Ogen wijd opengesperd door de heftige en gruwelijke dingen die al die personages meemaken. De popcorn ligt vergeten op tafel. En dan: boem. Beeld op zwart. Weer een week wachten.. Of nog erger: een heel jaar. AAAAAARGHHHHHHH.

10.

 

 

Cliffhanger.

Haha nee, ik zou er nog wel twee weten: De boeken van Cassandra Clare vond ik ook behoorlijk vol cliffhangers zitten. En ook Shadow and Bone van Leigh Bardugo vond ik echt zo’n eind hebben van: moet verder.

Hoewel ik dit mij dus een ontzettend moeilijke TTT leek, heb ik het toch weer geflikt. Yes. Feest.

Welke cliffhanger bezorgde jou kippenvel?

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “TTT | Top 10 Cliffhangers

  1. Haha ik heb nu al een paar TTT’s langs zien komen en De 100 en Opstand staan er iedere keer op, haha. Maar eerlijk is eerlijk: die cliffhangers waren ook behoorlijk heftig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.