TTT | Top 10 boeken over vampiers

Geplaatst op 12 februari 2015 door Emmy in TTT / 20 Comments

top10

Toen ik de lijst met Top Ten on Thursday onderwerpen aan het samenstellen was, heb ik deels gekeken naar wat nu ‘hip’ is in boekenland. In de hoop dat ik zo mensen kennis kan laten maken met boeken die misschien niet zo voor de hand liggen (en zelf natuurlijk nieuwe boeken ontdekken!). Ik ben dan ook benieuwd of het iedereen lukt om deze week boeken aan te wijzen die misschien niet zo bekend zijn.

De Top Ten on Thursday is een wekelijks terugkerende rubriek bij vele blogs die onlangs door mij is overgenomen van De Lady Library. Elke week wordt er een thema gegeven waarbij je een lijst mag samenstellen. Deze week is het thema: Top 10 boeken over vampiers. Ik heb hierbij ook gekeken naar boeken waar vampiers in voorkomen, omdat er natuurlijk wel veel boeken over vampiers zijn, maar deze zijn niet allemaal even tof. Ik heb geprobeerd om ook wat minder bekende boeken te vinden, waar vampiers in ieder geval echt een rol in spelen. Zitten jullie er klaar voor?

De boeken zijn in willekeurige volgorde, al vind ik sommigen wel toffer dan de ander.

tttvampiers

1. De Saga van Darren Shan. Dit was een van de eerste boeken over vampiers die ik las en ik was meteen verknocht. Darren Shan heeft zo’n fantastische wereld geschapen! Na Harry Potter was dit vroeger mijn favoriete serie. Het is ook een van de weinige series die ik meerdere malen volledig heb gelezen. Er is ook een spinoff over Larten, maar daar heb ik het vierde boek nog niet van. De vampiers zijn hier bloeddrinkers, al hoeven ze geen moordenaars te zijn. Ook kennen ze het begrip halfvampier.

2. Heksen en demonen van Kim Harrison. Werd deze serie maar verder uitgegeven zeg… In deze wereld bestaan de mens ook gewoon, maar hebben ook demonen, heksen, vampiers, elfen en weerwolven het strijdtoneel begeven. De hoofdpersoon is een heks, maar zij komt ook heel veel vampiers tegen, waaronder haar beste vriendin Ivy! Ik vind haar heel tof! Ook hier zijn vampiers gevaarlijk, bloeddorstig en mega sterk. Zoals het hoort.

3. De Allerzielen Trilogie van Deborah Harkness. Ook hier maken we kennis met de gouden driehoek van heksen, vampiers en demomen, die tussen de mensen leven. Deborah heeft de vampiers behoorlijk uitgebreid gemaakt en ze haast op een wetenschappelijke manier beschreven en verweven met de tijd. Heerlijk. Ook hier staat het constant stijf van het naderende gevaar.

4. Nachtwacht van Sergej nogwat. Ja, deze boeken zijn oorspronkelijk Russisch. Ik heb de eerste drie delen gelezen (en de eerste twee in de kast staan). Ze zijn awesome en gedetailleerd. Het gaat over de anderen, een soort mensen met magie. Ook weerwolven en vampiers zijn aanwezig. Alleen kiest elke Anderen een kant, een donkere of een lichte. Vampiers drinken hier ook gewoon bloed.. Al weet ik niet meer of er echt een hoofdpersoon is met vampirisme.

5. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel van Michael Scott. Een van de tofste personages is een vampier. Dit is sowieso echt een aanrader voor iedereen die gesmuld heeft van Harry Potter en Percy Jackson. Het zit vol met magie en mythologie. Heerlijk!

tttvampiers2

6. Middernacht van Lara Adrian. Ok, vampiers zijn hier dus afstammelingen van buitenaardse wezens, toch komen ze heel realistisch over. Wel is het een serie waar seks een grote rol speelt.. Maar vampiers worden nu eenmaal vaak geassocieerd met lust, dus het kan wel. Hield je van Halverwege het graf? Dan moet je dit ook echt lezen.

7.Dracula. De ware vampier. Iedereen die vampiers tof vindt, moet deze klassieker toch een keertje lezen.

8. The Mortal Instruments van Cassandra Clare. Hoewel de sterren van de show natuurlijk de Shadowhunters zijn, hebben vampiers ook zeker een belangrijke rol. Daarom vernoem ik deze serie ook graag; ook al is hij natuurlijk al vrij populair.

9. Rode letters van Anne Bishop. Dit boek las ik pas en damn, wat is het tof. Binnenkort verschijnt de recensie. Net als bij Nachtwacht, spelen de Anderen hierbij een rol (wel andere Anderen) en daar horen ook vampiers bij. Ik vond ze erg tof beschreven, ook al spelen ze geen grote rol. Als je dat vampiers en weerwolven houdt, is het echter wel een enorme aanrader!

10. Blood of eden van Julie Kagawa. Ik sluit mijn lijst graag af met deze trilogie, omdat ik vind dat Julie Kagawa een behoorlijk gewaagde stap heeft gezet voor een Young Adult. Het zit namelijk vol met gruwelijkheden en de vampiers zijn zoals ze horen te zijn; bloeddorstig, gevaarlijk en gestoord. Ook de zombie-achtige mislukkelingen maken het boek tot een griezelig geheel.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie vampiertoppers! Welk boek had hier volgens jullie ook echt tussen moeten staan?

Tags: , , ,

Divider

20 responses to “TTT | Top 10 boeken over vampiers

  1. Ons lijstje komt straks online. We hebben ook wat oudere boeken erin staan 🙂

    Leuk dat je voor onbekendere boeken bent gegaan, heb er hier niet veel van gelezen, maar ben de vampiers dan ook wel een beetje beu haha

    • Heel veel populaire vampierboeken van nu zijn een beetje hetzelfde, daarom ben ik gegaan voor wat oudere boeken. Die hebben meestal toch een uniek smaakje.

  2. De boeken van Kim Harrison zijn zo goed! Heb ik votmij pas 6x gezegd ofzo 🙂 In die van Kresley Cole komen ze ook voor. Tijd om ees mee te doen met een TTT lijst denk ik.

  3. Ik wil zelf de serie van De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel nog wel een keertje lezen. Geen idee of ik het leuk ga vinden, maar dat zien we dan wel weer :p

    En ik ben Middernacht helemaal vergeten in mijn lijstje te zetten! Maar ik vond het dan ook niet echt een geweldig boek om heel eerlijk te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.