TTT | Top 10 boeken met magie

Geplaatst op 19 februari 2015 door Emmy in TTT / 17 Comments

top10

Het is weer donderdag en dus tijd voor de Top Ten on Thursday, welke ik onlangs overnam van De Lady Library. De bedoeling is dat iedere deelnemende blog elke week een lijst van 10 maakt aan de hand van een bepaald thema. De thema’s kan je hier vinden. Ook wil ik weer gaan werken met het linken naar elkaar.. Dus ik zou graag van de deelnemende bloggers een berichtje willen krijgen; dan mail ik jullie de url’s toe. Of ik plaats ze op het forum.. Wat is handiger?

Anyway, vandaag is het thema voor de Top Ten ‘boeken met magie’. Dit mag je zo ruim nemen als je zelf wilt, maar ik kan me voorstellen dat je kiest voor bijvoorbeeld heksen, wicca of high fantasy. Ikzelf heb gekozen voor boeken die ik zelf vooral heel tof vond, en waar magie een wezenlijke rol speelt in de wereld waarin het boek zich afspeelt.

De boeken mogen van mezelf alleen maar in mijn boekenkast voorkomen, wat het gevolg is dat er best wel standaard boeken in staan.. Maar toch probeer ik echt mijn favo’s eruit te pikken.. En die zijn niet allemaal voor de hand liggend.

De lijst is random, want heel veel boeken zijn liefde.

tttmagie6

Harry Potter. Want hoe kan ik de lijst nou niet met deze boeken openen?

tttmagie10

Study-trilogie. Deze is ook in het Nederlands verschenen en een echte aanrader. Maria V Snyder is echt een geweldige schrijfster die hiermee een geweldige wereld heeft bedacht. En het leuke; er komt een vervolg! En er is een spinoffserie waar ik enorm naar uitkijk!

tttmagie4

Heksenkind, een jeugdfavoriet! Vol magie en hekserij, maar dan van het kaliber ‘zou echt kunnen zijn’.

tttmagie5

Heksenoorlog-trilogie. Ondergesneeuwde parel. Ik heb ze gesigneerd (AAAH) en heb echt van ze genoten. Vooral van het tweede deel.. Jammer genoeg heb ik die dus in een andere uitgave.. grrr.

tttmagie3

Grisha-trilogie. Lees dit! Serieus. Ook al ben ik niet weg van de Engelse vertaling; de wereld is fantastisch. En de aankondiging van haar nieuwe boek (Six of Crows), dat zich afspeelt in een soort alternatief Nederland met Grisha’s is echt om van te gaan gillen. Zo tof!

tttmagie11

Heksen en demonen, deze serie noem ik tegenwoordig wat vaker.. Omdat het gewoon een awesome serie is die lang niet zo veel aandacht heeft gekregen als hij verdiend. Ik moet ze echt eens herlezen, want ze zijn tof! En natuurlijk verder met de serie (helaas in het Engels).

tttmagie

De verborgen universiteit, hoewel ik deel 1 maar matig vond, wist deel 2 me wel te overtuigen.. En nu vind ik het stiekem toch echt een hele toffe serie. Ik kijk echt enorm uit naar deel 3. Magie van eigen bodem!

tttmagie12

Allerzielen trilogie, want wat een heerlijke boeken zijn dit! Magie en romantiek in onze wereld! Heden én verleden.

tttmagie8

Half Zwart. Ik vond dit oprecht een heel tof boek met een heel leuk concept. Ik kan niet wachten op het vervolg.. Want de hoofdpersoon blijft door mijn hoofd spoken!

tttmagie2

The Mortal Instruments.. oftewel: heul veul mooie en magische boeken. Onlangs keek ik de film weer.. lekker voor vermaak. Heerlijke serie! Ook deze moet ik ooit eens herlezen!

Wat zijn jouw favoriete magische boeken?

Tags:

Divider

17 responses to “TTT | Top 10 boeken met magie

  1. Eline

    Ik vind de studie trilogie erg goed alleen jammer dat ik studie van vuur nergens kan vinden. Voor de rest natuurlijk harry potter, grisha en the mortal instruments. In de darkness power trilogie vind ik de magie ook leuk.

  2. Waarom is het geen verrassing meer dat ik me helemaal in je lijstje kan terugvinden? 🙂 Misschien moeten we gewoon allemaal samen meer over de geweldige boeken van Kim Harrison bloggen. Wie weet gaan ze dan de vervolgdelen toch ooit nog eens vertalen.

  3. Hoooi! Als je de linky’s gaat mailen dan zou ik ze ook graag ontvangen :D. Ik doe niet elke week mee (hangt van het thema af), maar bijvoorbeeld deze week (met de blauwe boeken) doe ik wel mee :D.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.