TTT | Top 10 boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

Geplaatst op 21 mei 2015 door Emmy in TTT / 10 Comments

top10

Persoonlijk schuw ik een dik boek niet echt. Ja, natuurlijk heb ik ook momenten waarbij ik denk ‘neuh, doe nou maar een normaal boek’. Maar als ik een lange treinreis voor de boek heb, of een tijdje vrij, dan vind ik het heerlijk om in een dik (fantasy) boek te duiken. Toch zullen er genoeg deelnemers van de Top Ten on Thursday zijn die liever geen boek oppakken dat meer dan 500 pagina’s telt. Eerlijk is eerlijk, soms komt het echt wel intimiderend over! Het thema van deze week is: Top 10 boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla.

Als ik naar mijn kast kijk, zie ik er best veel dikke boeken instaan; de Wetten van de Magie, de Aardkinderen, De trilogie van de Zeven Wateren, de boeken van Carlos Ruiz Zafon, De verborgen universiteit, De Allerzielen trilogie.. en Game of Trones, om even een paar series te noemen. Allemaal DIK. En heerlijk. De meeste van deze boeken heb ik dan ook hoog beoordeeld. Toch heb ook ik wel eens zoiets van: pfffff. En ik ga nu proberen een lijst te maken met boeken die onder dat pffffff gehalte vallen. Nou moet ik zeggen dat dit moeilijk wordt.. want de afgelopen paar maanden heb ik een hoop van dit soort boeken van mijn TBR plank weggelezen. Toch staan er nog boeken op mijn lijst – die bijvoorbeeld bij de bibliotheek staan – die ik maar niet meeneem omdat ze zo intimiderend overkomen.

1. De boeken van de Wetten van de magie. Ondertussen heb ik tot en met het vijfde deel gelezen, maar bij het idee alleen al dat ik meerdere boeken van deze serie achter elkaar zou moeten lezen, lopen de rillingen over mijn rug. Nee. Ik vind ze echt heel tof.. Maar al die details.. al die pagina’s zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurd. Nee.. Deze serie lees ik ontzettend traag. En ik heb het zesde deel nog niet.

2. Het herlezen van The Lord of the Rings. Tweemaal heb ik deze trilogie nu gelezen. Toen ik 16 was en toen ik 21 was (geloof ik). Om de vijf jaar een keertje? Gelukkig heb ik dan nog even. Maar wederom; zo veel detail.. Deze boeken lezen nou niet bepaald zo snel als bijvoorbeeld Harry Potter. Toch vind ik wel dat iedere fantasyliefhebber deze trilogie gelezen moet hebben.

3. The Name of The Wind. Sinds ik echt in 2008 ofzo een folder ontving met daarin het eerste Nederlandse hoofdstuk, heeft dit boek op mijn wenslijst gestaan. Mijn vriend heeft hem in het Engels staan en ik wil hem zoooo graag lezen; maar het komt er maar niet van. In de zomer weet ik het wel; alle boeken die ik nog wil lezen uit mijn vriend zijn kast, parkeer ik gewoon even op mijn TBR plank. Wie weet of het helpt!

4. Hart van Inkt. Ik zag de film al en heb deze boeken vaak in handen gehad bij de bieb; maar op een of andere manier vind ik ze intimiderend. Ze griezelig om te lenen. Ik maak mezelf dan wijs dat ik nog te veel andere boeken heb liggen die ik moet lezen. Nu ik bijna ga verhuizen zit ik enorm in dubio… Nog snel even lezen? Of gaan die andere boeken en vooral school even voor?

5. Outlander 3 (ik ben de titel even kwijt).. Ik heb het boek nog niet, maar ik weet zeker dat wanneer ik hem via een fijne goedkope weg in handen krijg; het wel even duurt voordat ik het lees. Aan de andere kant, dat dacht ik destijds ook van de Aardkinderen serie, en die heb ik toch ook best snel gelezen. Ik wil gewoon meer Jamie! Ik moet in de zomer maar eens verder met de serie).

6. Great Expectations. Deze klassieker van Charles Dickens heb ik in een hele mooie editie op het boekenfestijn gekocht.. Maar ik hik er enorm tegenaan hem te gaan lezen. Ik vind wel dat ik meer klassiekers moet lezen, maar vaak bevallen ze me niet zo. Moeilijk!

7. Algemene kunstgeschiedenis & Eeuwige schoonheid. Dit lijkt misschien wel vreemd.. maar toen ik aan mijn opleiding begon nam ik me voor deze boeken van voor tot achter te lezen en te kennen. Dat is er – op enkele hoofdstukken na – nooit van gekomen. Toch hoop ik dat ik ooit deze twee dikke pillen helemaal heb gelezen. Daar zou ik dan oprecht trots op zijn. (Eén van deze boeken weegt vier kilo. VIER KILO!)

8. De Dissidenten. Dit boek stond een aantal maanden terug op mijn TBR, maar ik kwam er echt niet doorheen. Ik denk niet dat het ook echt een boek voor mij is. Toch wil ik hem – voordat ik hem doneer aan een ander – gelezen worden. Ik vind het lastig om een boek niet uit te lezen.

En verder kom ik niet… Ik heb goodreads geraadpleegd, mijn kast bestudeerd en mijn excelbestand uit gepluist; voor de rest van de boeken voel ik totaal geen weerzin.

Vinden jullie het wel makkelijk om een aantal boeken aan te wijzen die intimiderend dik zijn?

Tags:

Divider

10 responses to “TTT | Top 10 boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

  1. Een vriendinnetje van mij heeft het alleen nog maar over de Naam van de Wind, hij zou echt geweldig zijn en je zou je geen bladzijde vervelen volgens haar. Ik moet hem ook nog echt gaan lezen, maar hij is inderdaad wel errug dik..

  2. Ik kan me voorstellen dat outlander 3, de verre kust, je afschrikt. Mijn versie had 1100 pagina’s,maar toch had ik hem in 8 dagen uit! Ken je de serie Rad des Tijds? Is zo’n soort serie als Wetten van Magie, absoluut ook de moeite waard!

  3. Geloof me, voor Hart van Inkt hoef je niet bang te zijn. Het is gewoon geweldig! En Outlander, daar vloog ik ook door.
    Maar inderdaad, met de Wetten van de Magie had ik dat ook wel. Ik vond het niet zo’n goede serie. Het Rad des Tijds vond ik beter, maar soms kijk ik er ook tegenop om aan het volgende deel te beginnen 😛

  4. Eeuwige Schoonheid staat bij mijn ouders in de kast en die zou ik misschien ook weleens willen lezen, maar dat boek is inderdaad behoorlijk intimiderend… zeker aangezien het dus nog eens een boek over kunst is en dus waarschijnlijk wat minder makkelijk weg leest dan een gewoon boek (vermoed ik dan).

  5. Ik zou het echt moeilijk vinden om dit lijstje te kunnen samenstellen. Eigenlijk hou ik wel van dikke boeken. Niet bepaald handig om met je mee te nemen onderweg, maar het is zo heerlijk om te kunnen wegduiken in een wereld en er een hele poos te kunnen verblijven vooraleer je de laatste pagina omdraait.

  6. Je hebt nog een aardig lijstje weten te verzamelen, hihi! Ik hoop in de vakantie wel een paar van de dikke boeken uit mijn eigen kast eens te lezen. Dan heb ik er tenminste echt de tijd voor 🙂

  7. Van dit rijtje heb ik alleen Hart van inkt gelezen. Die was wel leuk 🙂 Het is heel makkelijk geschreven waardoor je er zo door heen bent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.