TTT | Top 10 boeken die van mij verfilmd mogen worden

Geplaatst op 5 maart 2015 door Emmy in TTT / 20 Comments

top10

Het is weer donderdag en jullie weten wat dat inhoudt; Top Ten on Thursday tijd! Elke week doen vele bloggers mee en maken we massaal een lijst bij een vooraf gegeven thema. Ik vind het echt super leuk om te zien dat iedereen nog net zo enthousiast meedoet als in de tijd dat De Lady Library het hoste. Vorige week deden er – zo leek het – extra veel mensen mee met de kleuren top 10, waardoor ik heb besloten meerdere kleuren te verwerken in de lijst. Het kan dus zijn dat de lijst met onderwerpen binnenkort een beetje veranderd. Wil je de lijst zien? Kijk dan hier. Wil je meedoen met de linky’s? Kijk dan even op het forum, daar staan de codes!

Deze keer heb ik een TTT onderwerp gekozen dat geloof ik ook al eens door De Lady Library is gebruikt. Maar omdat er zo veel nieuwe deelnemers zijn en dit een vrij bekend onderwerp is, dacht ik dat herhaling geen kwaad zou kunnen. Het thema van deze week is namelijk: Top 10 van boeken die van mij verfilmd mogen worden. Dit mag een serie zijn of een film, natuurlijk. Wederom heb ik geprobeerd wat onbekendere boeken te pakken, maar dit is niet echt gelukt. Tja.. Er zijn gewoon een aantal bekende series die ik gewoon op het witte doek wil zien.

De glazen troon want deze serie bevat zo veel toffe dingen! Alleen denk ik niet dat er een actrice is die de rol van Celeana kan vertolken. Ik denk dat niemand het plaatje in mijn hoofd kan evenaren. Het lijkt me een boek vol spanning, actie en intriges.

poison study. Ergens hebben Celeana en Yelena best wel wat gemeen… En beide series vind ik ook echt fantastisch. Dit boek zou ik ook graag verfilmd willen zien, inclusief de rauwe gebeurtenissen. En tja.. Valek. <3

rode letters. Dit boek las ik onlangs en ik was er meteen verliefd op. Het vrijwel ontbreken van romantiek vond ik echt een heerlijke verfrissing en al die wezens? Fantastisch. Ik zag het meteen voor me, en het zag er uit als een toffe film. Nee wacht.. misschien zou een serie beter zijn.

Allerzielen. Stiekem wordt deze serie al verfilmd en dat vind ik FANTASTISCH. Het feit dat het een BBC serie wordt vind ik alleen maar passend. Dat kan het goed hebben. Echt.. lees dit boek, dan ben je het vast met me eens!

Heksen en demonen. Heksen en demonen lijkt ergens wel op Rode letters. Beide zijn urban fantasy verhalen, al is Heksen en demonen al veeeeeeel langer op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Dit is ook een boek dat het fantastisch zou doen als serie, omdat je dan echt die nieuwe magische kant van de wereld goed kunt verbeelden. De stedelijkheid en hoe het gespuis zich daarin ontwikkeld; yum. Mocht je dit boek ooit nog tegenkomen; lezen die handel!

De ijzerkoning. Want stiekem houden we allemaal van cheesy fantasy… Ik denk dat een film echt een grote glitter zal worden… maar he.. Niks mis met glitters.

Angelfall. Natuurlijk kan een van mijn favoriete series niet ontbreken. Angels are dicks. En dan is de halve wereld ook nog eens vergaan. Fantastisch.

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Van deze serie een film of tv-serie zou awesome zijn. Er zit zoooo veel spektakel in deze boeken. Zo veel magie. Echt een aanrader voor iedereen, zeker als je fan bent van Harry Potter of Percy Jackson.

Cinder. Want sprookjes.Want Scarlett en Wolf.

Shadow and bones. Wie wil De Grisha nou niet op het witte doek zien? Ik denk dat het verhaal zich daar uitstekend voor leent, mits het goed gedaan is. Iets in de stijl van Game of Thrones zou het verhaal ten goede komen, denk ik. Wat vinden jullie?

Artemis Fowl. Want dit wordt me al jaren beloofd en ik wil dat klootzakje gewoon de Elvenwereld zien verkloten. Alsjeblieft.

Ha. Dat waren er 11. Lekker rebels.

Sommige boeken die van mij niet verfilmd hoeven te worden:

Eleanor en Park, omdat dit boek zo tot de verbeelding spreekt (en te weinig actie bezit voor een film)

Fangirl, want dit boek kan je alleen verfilmen met de fanfic en die spreekt.. eh… tot de verbeelding? Laat het maar lekker in mijn hoofd.. Al zijn beide boeken echt fantastisch.

Welke boeken en series zou jij heel graag in de bios willen zien?

Tags:

Divider

20 responses to “TTT | Top 10 boeken die van mij verfilmd mogen worden

  1. Ha, misschien moeten we dan ineens ook afspreken om samen naar de film te gaan vermits ik me weer bij vrijwel je hele lijstje wil aansluiten. Vooral voor drie, vier & vijf blijf ik ontzettend duimen tot ze op het scherm verschijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.