TTT | Top 10 Boeken die nog ongelezen in de kast staan

Geplaatst op 15 mei 2014 door Emmy in TTT / 11 Comments

Elke week organiseren de dames van De Lady Library de Top 10 on Thursday. Kort gezegd is dat het samenstellen van een top 10 aan de hand van een thema of onderwerp, wat elke week verschild. Deze week een top 10 van boeken die nog ongelezen in de kast staan.

Een beetje beteuterd kijk ik – als ik deze post in het weekend aan het samenstellen ben – naar mijn weer overvolle nog-te-lezen plank. Het boekenfestijn en een aantal recensie-exemplaren hebben hem weer helemaal vol weten te krijgen… Daar ging mijn ‘het is bijna nog maar 1 rij!’-gevoel. Toen krabbelde ik mezelf even achter mijn oren. Hoe ging ik deze top 10 aanpakken? Met boeken die ik wellicht voor donderdag nog niet gelezen heb? Het is nu immers zaterdag (ja, ik speel vals). Of juist boeken die ik na donderdag graag zou willen lezen? En kan ik uberhaupt wel een top tien maken van boeken die ik nog niet gelezen heb? Man. Wat moeilijk. Toch is het – denk ik – wel gelukt om tien boeken te pakken waarvan ik denk dat ik ze heel erg leuk ga vinden.

Ik heb daarbij boeken gepakt die ik waarschijnlijk nog niet heb gelezen voor dinsdag en waarvan ik eerder de neiging heb ze van de plank te plukken dan de anderen. Dat neemt niet weg dat ik al die andere boeken niet wil lezen hoor.. Daarentegen zelfs! Kijk je mee naar mijn top 10? (die veel langer zou kunnen zijn)

Overigens is de volgorde gewoon random.

 photo 859a0675-99be-426a-ac22-e1a74c393950_zpsbd86d416.jpg

1. Schaduw van de Nacht – Deborah Harkness. Ik MOET weten hoe het verder gaat. En het gaat over het verleden. En magie. En. En. En. Oh ja, en hij staat op mijn ‘moet ik lezen deze maand lijst!’. Anders krijg ik straf(?)

2. Beautiful disaster – Jamie McGuire. Deze kocht ik bij het boekenfestijn in Rotterdam en lijkt me erg mooi. DIe cover alleen al.

3. Een storm van zwaarden B. Bloed en Goud – George R R Martin. Ik moet nu eenmaal lezen hoe het verder gaat, ook al kijk ik ook de serie. Te tof. Lekker, epische fantasy.

4. Changeling – Phillipa Gregory. Deze kocht ik denk ik een jaar terug op het boekenfestijn nadat ik andere bloggers er heel enthousiast had over had horen doen. Volgens mij past het boek echt perfect bij mij, dus ik vraag me wel af waarom ik het nog niet eerder heb gelezen

5. Entrice – Jessica Shirvington. Ik las pas Embrace en tja.. nu wil ik ook wel door hoor!

6. De wraak van de wandelhoer – Iny Lorentz. Die titel alleen al. Ik vond de Wandelhoer erg gaaf, dus ik wil graag weten hoe dit verhaal verder zal verlopen.

7. Switched – Amanda Hocking. Dit boek roept al een paar maanden in een lief piepstemmetje: ‘kies mij! lees mij!’. Grrr.

8. Hush, hush – Becca Fitzpatrick. Want ik wil weten wat ik er van ga vinden.

9. Overstroomd – Eva Moraal. Na het organiseren van de winactie werd ik zelf ook wel mega benieuwd.

 

Hallo…. Ik kan niet tellen. Waar is nummer 10?! Jemig zeg. Zucht. Nu moet ik nog een boek gaan kiezen….

Nummer 10 is of Roeping van Kelley Armstrong, of Abandon van Meg Cabot. Naar beide ben ik mega benieuwd… Dus ze moeten plek tien maar delen, omdat ze er later bij zijn gekomen.

Welk ongelezen boek in de kast zou jij graag lezen?

 

Tags:

Divider

11 responses to “TTT | Top 10 Boeken die nog ongelezen in de kast staan

  1. Oh, oh, deze ga ik ook even doen nu 😀 Switched gaat ook wel voorkomen in mijn rijtje denk ik ^^ Verder heb ik nog geen boeken gelezen die in jouw rijtje voorkomen, dus ik kan ook niet echt zeggen van; Die MOET je eerst lezen, haha :p

  2. Goh, als ik deze zelf zou invullen zou hij eigenlijk de ‘Top + 110 Boeken die nog ongelezen in de kast staan’ moeten heten. Er komen altijd maar weer nieuwe boeken bij die ik toch net iets liever wil lezen. Bovendien hebben recensieboeken sowieso voorrang op mijn eigen collectie … misschien moet ik deze TTT toch maar eens een keer invullen, want ik heb een ideetje in mijn hoofd om toch eens die boeken uit de kast te nemen waar ik niet zo super veel zin in heb.

  3. Ik heb er zoveel hahah… ik ben nu eindelijk weer aan het lezen, maar ik koop intussen erbij en ik leen bij de bieb. Zo kom ik er nooit doorheen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.