TTT | Top 10 Boeken die mij altijd bij zullen blijven

Geplaatst op 8 mei 2014 door Emmy in TTT / 13 Comments

Elke week organiseert de Lady Library een TTT: Een top ten on thursday. Het is hierbij de bedoeling dat je een top tien opstelt aan de hand van een aangegeven thema of onderwerp. Deze week is het de bedoeling dat we een top 10 maken van Boeken die mij altijd bij zullen blijven. Dat is me toch een lastige zeg! Want het zijn niet altijd je favoriete boeken die je altijd bij zullen blijven. Boeken die je hebt gelezen terwijl er iets heftigs in je leven gebeurde, of juist omdat ze op een bepaalde manier heel veel indruk op je hebben gemaakt. Ik ben gaan denken en heb de boeken gekozen die het eerste in mij op zijn gekomen. Van sommige weet ik niet eens meer de volledige titel, omdat het al een hele tijd geleden is! Leuke manier om je jeugd zo op te halen, toch?

1. Harry Potter – J.K. Rowling. Het is niet zo vreemd dat deze hele serie op nummer 1 staat, want ik heb mijn gehele tienertijd besteed aan deze reeks. Ik heb zo veel herinneringen aan gebeurtenissen rondom deze reeks, dat deze boeken op eenzame hoogte in mijn lijst zullen blijven staan.

2. De Saga van Darren Shan – Darren Shan. Ook deze serie heeft mij in mijn jeugd veel bezig gehouden. Ik vond de wereld die Shan heeft opgezet erg bijzonder en het toppunt was dan ook wel dat ik deze schrijver mocht ontmoeten. Ik heb nog een foto.. En twee gesigneeerde boeken.

3. Jeanne – Simone v/d Vlught. Dit was van al haar historische jeugdboeken mijn favoriet. Ik heb de meeste gelezen en vond ze ook allemaal tof, maar in dit boek maakte in kennis met Joanne d’Arc, wat ik meteen een heel tof wijf vond.

4. Hoe ik nu leef. Van ik weet niet wie.. volgens mij is dit boek pas weer een hit geworden in boekbloggersland. Ik las hem toen ik 14 was geloof ik. Wat een stom boek vond ik dat… Ik vond de schrijfstijl echt verschrikkelijk.. En ik kan me nu er nog steeds druk over maken.. Haha.

5. Komt een vrouw bij de dokter – Kluun. Tranen met tuiten.

6. The Fault in Our Stars – John Green. Zijn manier van schrijven. Wauw.

7. The Hunger Games – Suzanne Collins. Mijn eerste gedachte na het lezen van boek 1: Het zou maar echt gebeuren….

8. Kippenvel boeken en de griezelbus… Nachtmerries als kind. Ik was een beetje een watje.. Want ik stelde alles me veel te veel voor!

9. W.i.t.c.h. magazine. Nee, dit is geen boek.. Ik weet het. Maar het liet me kennis maken met de wondere wereld van Wicca, dus ik tel het toch lekker mee. Nog steeds vind ik het mega jammer dat het blad uiteindelijk in Nederland gecanceld werd en dat het toen ook niet meer was dan de strip.. Juist de witchy stuff er om heen vond ik ook zo leuk!

10. De reuze perzik – Roald Dahl. Want dit was een van de eerst boeken die ik ooit kreeg. Ergens moet mijn moeder hem nog hebben geloof ik.. Binnenkort maar eens uitzoeken, want ik wil hem best wel graag in de kast hebben. Ik vond het een prachtig verhaal, heel beeldend. Ik heb hem toen ook als audioboek geluisterd geloof ik, want dat deed ik als kind best wel vaak. Van die cassettebandjes. Mijn favo audioboek, daar weet ik niet eens meer hoe het boek van heet, anders had die ook in deze lijst gestaan. Die heb ik wel drie keer geluisterd ofzo, en dat was voor mij als kind heel erg veel.

Ik had gedacht dat deze lijst opstellen echt heel moeilijk zou zijn, maar dat viel ontzettend mee gelukkig!

Wat is het boek wat jou het meest is bijgebleven?

Tags: ,

Divider

13 responses to “TTT | Top 10 Boeken die mij altijd bij zullen blijven

  1. Ik ben het helemaal eens met Harry Potter. Die staat bij mij ook op 1. De reden dat ik van lezen ben gaan houden. Ik was vroeger ook dol op de WITCH boeken. Snel maar eens herlezen

  2. Leuk om te lezen. Sowieso Harry Potter! Maar voor mij ook Matilda van Roald Dahl. Mijn zus heeft dat boek meerdere malen voorgelezen en daar heb ik zulke leuke herinneringen aan.

  3. Leuk lijstje! Sowieso Harry Potter en WITCH ook voor mij 😀 En Joris en de Geheimzinnige Toverdrank zal mij ook altijd bijblijven. Dat boek is gewoon epic~

  4. De Touching Juliette Trilogie van Tahereh Mafi (de schrijfstijl wow… en Warner natuurlijk). Two Boys Kissing van David Levithan (zo mooi geschreven en zo uniek). En de Wicca serie van Cate Tiernan (ik houd al super lang van deze boeken, ik heb ze denk ik al meer dan 7 jaar). Ook een serie die ik al heel lang heb en die ik echt wil herlezen is de Noorderlicht Trilogie van Philip Pullman (zo’n mooie wereld en een pakkend verhaal).

    • Ik vond zelf de touching julliete trilogie een beetje tegenvallen, en voor wicca voel ik een zekere huivering, ook al weet ik dat deze ongegrond is. Die moet ik toch ooit een keer gaan lezen denk ik. 🙂
      De noorderlicht trilogie moet ik ook nog lezen, maar die kan ik zo van mijn vriend lenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.