TTT | Top 10 Boeken die je deden huilen

Geplaatst op 25 september 2014 door Emmy in TTT / 5 Comments

topten

Zet de traansluizen maar open: vandaag is het tijd voor een wel heel emotioneel thema bij De Lady Library’s Top Ten on Thursday. Bij deze wekelijks terugkerend rubriek worden er door velen een lijst samengesteld aan de hand van een gegeven thema. Het thema voor deze week? Tien boeken die mij deden huilen.

Nu ben ik best wel gevoelig en kan ik bij zowel zielige als hele mooie stukken best wel in tranen uitbarsten. Zeker als een personage iets heftigs overkomt. Sommige boeken slagen er immers in om zo met je emoties te gaan spelen! Schrijvers laten je hechten aan personages en dan is het net alsof een goede vriend of vriendin wat overkomt. Wie wil dat nou!? In ieder geval, ik ben dus mijn boekenkast ingedoken om te kijken of ik tien boeken kon vinden die de tranen over mijn wangen deden doen lopen.

1. Harry Potter and the Deathly Hallows. Probeer jij maar eens te doen alsof terwijl je op de camping zit waar je Engelse buurvrouw je om de vijf minuten komt vertellen hoe tof ze het vind dat je in het Engels leest. GA WEG. Overigens huilde ik ook tranen met tuiten bij deel 5 en 6 hoor. Wees maar niet bang. Potterhead for life. En stiekem moest ik ook gewoon huilen omdat het over was.

2. Spotgaai. Een bepaald stukje op het einde. Gewoon. Huilen. Dat was zielig.

3. The Fault in our Stars. In de bus.

4. Hasta la Vista. Ook al vond ik het boek niet zo leuk, ik was op dat moment heel blij dat de rest van de treincoupe leeg was.. Want die traantjes waren niet meer te stoppen.

5. Samensmelting Ook al was ik al gespoiled.. Als het puntje bij paaltje komt, hou ik het nog steeds niet droog.

6. Game of Thrones vele keren. Net als bij de serie. Je bent een bruut Martin. Je bent een BRUUT.

7. In boek negen van de Darren Shan Saga. Want het was gewoon ***. 🙁

8. Clockwork Princess. Wel veel boeken van de afgelopen tijd, niet? Valt jullie dat ook op?

9. Verslingerd. Ook jij bent een bruut Lisette Jonkman! Ook al past het wel. HUILIE HUILIE.

10. De laatste op deze traantrekkende lijst is… Komt een vrouw bij de dokter. Wat een heftig boek vond ik dat zeg. Ik wilde eerst voor het grote misschien gaan, waar ik ook flink bij heb lopen snotteren, maar ik denk dat het snot me bij KEVBDD meer uit mijn neus liep.

Om de dramatiek te verhogen wil ik jullie graag vertellen dat ik dit bericht type met tranen in mijn ogen. Maar dan door mijn zware verkoudheid. Je weet wel.. Met een loopneus eerste klas.

Tags: ,

Divider

5 responses to “TTT | Top 10 Boeken die je deden huilen

  1. Mooie top tien, ik kon hem niet geheel vol maken, ben nooit een echt iemand geweest die ergens bij huilde tot ik zwanger raakte haha maar sindsdien nog niet veel boeken gelezen waar ik van moest huilen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.