TTT | Top 10 Boeken die in een ander land/stad plaats vinden

Geplaatst op 19 juni 2014 door Emmy in TTT / 9 Comments

Elke week – op donderdag – organiseert De Lady Library de top 10 on thursday. Dit is een top tien de je samenstelt aan de hand van een gegeven thema. Steeds meer bloggers doen mee, wat natuurlijk extra leuk is! Deze week is het een top 10 van boeken die in een ander land of stad plaats vinden.

Nou, dat wordt lachen.. Ik heb nog nooit een boek gelezen dat zich in Best afspeelt en maar een paar die over ons kikkerlandje gaan. Dus nu ben ik gedoomed om weer tussen al die boeken te kiezen welke ik in hemelsnaam ga kiezen. Doe ik het random? Zoek ik juist boeken uit die ik nog niet eerder heb gekozen? Of kies ik voor een bepaald land… Ja. Dat is het. Ik ga een top tien maken van boeken die zich afspelen in Ierland (of daar indirect mee te maken hebben) en Schotland, want daar is het ook tof. Want LIEFDE voor Ierland. Wederom is de top 10 weer op random volgorde gezet.

Een top 10 van boeken die zich afspelen in Ierland en/of Schotland

1. Artemis Fowl – Eoin Colfer. Awesome serie over een crimineel meesterbrein. En het is een puber.

2. Dodenrit – Maggie Stiefvater. Hoewel het niet vernoemd wordt, ben ik er heilig van overtuigd dat het fictieve eiland waar het zich afspeelt, bij Ierland hoort.

3. De Reiziger – Diana Gabaldon. Awesome. Awesome. Awesome. Al heb ik alleen nog maar deel 1 van deze cyclus gelezen. Ooit lees ik de rest, eerlijk waar.

ehm… God.. Wat is dit moeilijk… Ik ga er even wat meer Irish myth-based boeken bijgooien hoor. Al die boeken spelen zich toch in andere landen af. Lekker makkelijk.

4. Lament & Ballad – Magie Stiefvater. Dit boek over elfen zit vol met Ierse mythologie. Jammie! Zeker een aanrader voor fans van The Iron Fey.

5. De Geheimen van de Onsterfelijke Nicolas Flamel – Michael Scott. Dit boek zit vol met verwijzingen naar allerlei mythologien, en dus ook naar de Ierse en de Schotse. Een van de belangrijkste personages, Scathach, is gebaseerd op een Schotse mythe.

6. Godin bij Vergissing – P.C. Cast zit ook vol met verwijzingen naar Celtische mythes. Hoewel het zich in Amerika en in partholon, had het ook zo maar in Ierland kunnen plaatsvinden.

7. The Iron Fey – Julie Kagawa. Natuurlijk zijn de elven uit het zomer en winterhof รฉn de namen van de hoven gewoon keihard overgenomen uit de Keltische legenden!

8. Een boosaardig sprookje – Reymond E. Feist. Ok, dit boek speelt zich ook af in Amerika (Maar he, nog geen Nederland gezien hoor!) en ook hier komt het Goede Volkje in terug. Ook zijn sommige personages Iers.

9. Brieven van Skye – Jessica Brockmole. Dit historische drama gaat over een Schotse dichteres die op het eiland Skye woont.

En lekker rebels tegen alles in pak ik lekker een boek dat zich afspeelt in een alternatief Belgiรซ (GEEN NEDERLAND >:3) en wat heel veel aandacht verdiend: Op nummertje 10: Tweedehands vleugels van Vanessa Gerrits.

ย 

 

Tags: ,

Divider

9 responses to “TTT | Top 10 Boeken die in een ander land/stad plaats vinden

  1. Leuk boeken in Ierland/Schotland of gerelateerd. Ik zat ook al naar Dodenrit (of nouja The Scorpio Races) van Maggie Stiefvater te kijken. Maar ik heb tien boeken weten te vinden die zich allemaal in een ander bestaand land afspelen ๐Ÿ™‚

  2. Leuke top 10! Wat knap om allemaal boeken te vinden met een verwijzing naar een bepaald land! Ik ben zelf vorig jaar in Edinburgh geweest in Schotland, Schotland is inderdaad echt waanzinnig mooi! Ik zie in je top 10 genoeg boeken zitten die ik heb gelezen/nog ga lezen/ wil lezen. Zelf heb ik een top 10 van verschillende landen/steden gemaakt, gaat best makkelijk als de meeste YA-boeken die ik lees niet in Nederland afspelen! ๐Ÿ™‚

    • Ik zal jouw top 10 ook zeker bekijken! Ik wilde het voor mezelf net wat moeilijker maken, juist omdat zo veel YA boeken zich in het buitenland afspelen en dat een vrij gemakkelijke keuze zou zijn.

  3. Hihi fijn dat ik je rebelse kant naar boven haal ๐Ÿ˜€
    Ik heb schandelijk weinig gelezen van deze lijst, alleen nummertje 2 en 8! 4 en 6 staan ook wel zeker op het to read-lijstje. En Ierland en Schotland hebben inderdaad iets magisch …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.