TTT | Top 10 boeken die ik op de gok heb gekozen

Geplaatst op 6 augustus 2015 door Emmy in TTT / 7 Comments

top10

You know the drill. Het is weer donderdag, dus tijd om weer een lijstje te maken. Deze week is het thema: Top tien boeken die ik op de gok heb gekozen. Nu beken ik meteen dat ik al een aantal jaar blog en daarom echt heel veel boeken heb gekocht of gekregen aan de hand van recensies of de meningen van anderen. Ja, ik laat me zeker beïnvloeden door andere bloggers en door de boeken die ik op goodreads langs zie komen. En dat is maar goed ook, want daardoor heb ik echt heel veel boeken gelezen die ik FANTASTISCH vind. Voor deze lijst ben ik voor de kast gaan staan en heb ik de boeken eruit gepakt die ik – volgens mij – niet door de invloed van anderen heb gekocht.

tttopdegok2

Shadows cast by stars kocht ik vooral om de mooie omslag op het boekenfestijn. Ik had echt geen idee of het boek wat voor me zou zijn, maar voor die paar euro wilde ik de gok wel wagen! Bij Die for me ging het eigenlijk net zo. Ergens had ik wel wat over het boek gehoord, maar het was heel spontaan dat ik het boek online kocht; ik was gewoon erg benieuwd en had het idee dat het boek in Nederland nog niet zo populair was. Maar het is echt heel leuk… Zeker als je van Fallen houdt! Allerzielen trok me gewoon heel erg aan. Ik had wel wat recensies voorbij zien komen, maar ik heb het boek niet echt onder invloed gekocht. Een boek wat ik iedereen zou willen aanraden is Heksen & demonen. Als je van urban fantasy houdt, dan is dit je nieuwe favoriete boek. Ik las het echt al heel lang geleden (toen YA nog helemaal niet aan de orde was) en was meteen verliefd. Poison study staat in de lijst omdat het gewoon fantastisch is. Ik ben zooooo blij dat ik dit boek ben tegengekomen.. Want zo tof.

tttopdegok

De laatste vijf boeken zijn allemaal boeken waar engelen een rol in spelen. Tja, wat kan ik zeggen? Ik heb een zwak voor gevleugelde boodschappers van God. Zo kocht ik Stad van Beenderen voor 5 euro – voordat het een hype werd – toen ik hem echt al 30 keer had vastgehouden. Uiteindelijk dus toch gekocht en 0 spijt. Het volgende engelen boek is Het uur van de engelen, wat ik puur alleen al om de titel wilde kopen. Ik woonde toen net op mezelf en het boek kostte bij uitkomst maar 15 euro (actieprijs), maar ik twijfelde enorm omdat ik toen nog lang niet zo veel las. En toen was de actieperiode voorbij en baalde ik ZO ENORM. Later wist ik het boek te scoren op het boekenfestijn en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ook mijn moeder vond het een fantastisch boek. Het tweede deel vond ik ook goed, maar is wel meteen heel veel dunner. Ik moet het nog kopen, maar wel voor een mooie prijs. Op het boekenfestijn kocht ik ook Embrace, wat een Young Adult is over Nephilin.. Super leuk boek dat ik steeds meer ben gaan waarderen, omdat het hele originele elementen heeft. Ik wil de rest van de serie ook graag lezen.
Fallen kreeg ik een eeuwigheid geleden voor mijn verjaardag van mijn zusje, omdat ik het boek graag wilde hebben. Ook dat was nog voordat ik begon met bloggen. Nu zijn de meesten van mijn aankopen altijd wel beïnvloed door anderen… Maar dat van Unearthly niet. Dit boek kocht ik ook bij het boekenfestijn en ik vond het FANTASTISCH. Want tja.. Engelen.

Oh.. ik ben Lament en Ballad vergeten, merk ik nu. En wist je dat ik Twilight ook ver voordat het een hype werd, heb gelezen?

Van mijn ongelezen boeken heb ik The Falconer en Take back the skies op gevoel gekocht. Ach.. liefde voor boeken.

Welke boeken heb jij op de gok aangeschaft of gelezen?

Tags:

Divider

7 responses to “TTT | Top 10 boeken die ik op de gok heb gekozen

  1. Leuk dat ik er zoveel boeken tussen zie staan waar ik nu via jullie heel veel over hoor 😉 Boeken die ik zelf op de gok heb meegenomen zijn: Wither van Lauren Destefano, Panic van Lauren Oliver, The Predicteds van Christine Seifert, Vergeten van Cat Patrick, en Frozen van Robin Wasserman.

  2. Heksen en Demonen heb ik ook op de gok gekocht. Maar nog steeds noet gelezen! Ik ga ze deze herfst/winter allemaal achter elkaar lezen. Heb helaas alleen de delen die in het Nederlands zijn vertaald, maar ik zal er zeker van genoeten! Ook Fallen heb ik op de gok gekocht tijdens mijn eerste boekenfestijn bezoek. En stad van beenderen het zelfde verhaal 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.