TTT | Top 10 Boeken die ik nog uit wil lezen

Geplaatst op 29 mei 2014 door Emmy in TTT / 19 Comments

Elke week organiseert De Lady Library de Top Ten on Thursday, waarin ze bloggers uitdagen om een top tien samen te stellen aan de hand van een gegeven thema. Steeds meer bloggers doen mee, wat ik echt super leuk vind! Deel dus vooral jouw inzending in een reactie!

Ik krabbel mezelf even achter de oren als ik het nieuwe lijstje met thema’s voor de TTT bekijk. Mijn eerste gedachte: is het thema van deze week niet gewoon een kopie van 2 weken daarvoor? Of bedoelen ze de boeken die je nu aan het lezen bent? Of juist boeken die je niet helpt maar wel wil lezen? Naja.. Ik interpreteer het maar zo: tien boeken waar ik erg naar uitkijk om ze uit te lezen die of nog niet uit zijn… Of ik nog niet heb. Ik beken het maar meteen: ik speel vals en maak een langere lijst.. Want ik hou van teveel boeken om er maar tien te kiezen, dus zijn het er twaalf geworden. En ze staan allemaal in willekeurige volgorde.

1. The Selection trilogie – Kiera Cass. Ik wacht op de Nederlandse uitgave die een dag voor mijn verjaardag – op 7 juli dus – verschijnt (hint #1). Ik heb de Engelse al een aantal keer laten staan en ik heb zo veel mensen verliefd horen zijn op dit boek. Ik ben BENIEUWD!

2. Fangirl – Rainbow Rowell. Deze verschijnt al op 4 juni en ook hier ben ik mega benieuwd naar. Als Fangirl kan ik me heel goed in de beschrijving inleven.. Dus tja. πŸ˜‰

3. Game of Thrones 3B en hoger – George R. R. Martin. Deze ga ik zo erg lezen in mijn vakantie. Doe maar mooi weer, tenen in het gras (al heb ik dat niet op mijn balkon) en kom maar op met die ridders! Ik heb deel 3B klaarstaan en hoop stiekem dat LS Amsterdam snel komt met de rest van de boeken in goedkope uitgave.

4. City of Heavenly Fire – Cassandra Clare. Want Shadowhunters zijn awesome en dit boek verschijnt deze week geloof ik. Ik wilde hem eerst pre-orderen, maar besefte toen dat ik niet echt geld heb. Ach.. Deze gaat er vast wel komen!

5. Winter – Marissa Meyer. WAAROM DUURT DIT NOG TOT 2015 D:

6. Siege & Storm – Leigh Bardugo. Want liefde voor de Grisha <3 <3 <3

7. Crown of Midnight – Sarah J Maas. Want ook awesome.

8. The Dream Thieves – Maggie Stiefvater. Ik wil zo graag verder lezen over Blue en de jongens.

9. Sterrenlicht – Laini Taylor. Ook hier wil ik heel graag mee verder.. Dromendochter vond ik echt super vet.

10. Het Boek van Leven – Deborah Harkness. Dit is het derde boek in de All Souls trilogie en verschijnt 15 augustus. Ik ben ZO benieuwd hoe dit verhaal verder gaat. Ik heb echt gesmuld van de magie en geschiedenis in de eerste twee boeken.

11. De vervolgboeken van Stuck – Lisa T. Bergrem. Ik vind het zo jammer dat deze niet verder zijn uitgegeven.. Want Stuck was echt een ontzettend goed boek dat ik iedereen aanraadt die van tijdreizen en ridders houdt. Oh.. En jammie Italiaanse rennaissance mannen.

12. Verslingerd – Lisette Jonkman. Mijn My Little Pony shirt ligt voor zaterdag klaar. ZO.

En zo kan ik nog wel heel lang door gaan, want er staan zo ontzettend veel boeken op mijn wishlist die ik zo graag wil hebben & lezen. Ik vind het stiekem dus helemaal niet erg dat ik in juli jarig ben.. Haha

Tags: ,

Divider

19 responses to “TTT | Top 10 Boeken die ik nog uit wil lezen

 1. de game of thrones boeken zijn echt heel goed. ik ben zelf op boek zes aan het wachten.
  de eerste trilogie staat al op me ereader en als ik klaar ben met de ijzerprins van julie kagawa ga ik me aan selection trilogie wagen.
  de daughter of smoke and bones trilogie is ook erg goed.
  fangirl en de boeken over Cinder wil ik ook nog lezen, heb alleen nog cinder gelezen maar de andere twee boeken heb ik ook al.
  veel leesplezier.

 2. Fangirl heb ik ook al klaar liggen! En kan je geen nepgras op je balkonnetje leggen? Dan kan je toch nog met je tenen in het gras zitten ;). (ik kijk te veel eigen huis&tuin)
  En Shadow&Bone staat ook op mijn lijstje πŸ™‚ Veel plezier zaterdag!

 3. Ik dacht eigenlijk dat ze bedoelde welke boeken wil je nog uitlezen waarin je begonnen bent, en die heb ik niet dus ik dacht ik sla hem voor deze week over :’D Achja, volgende week maar weer mee doen πŸ˜€

  The Selection trilogie wil ik ook nog heel graag lezen!

 4. Lisanne

  Wat een goede lijst! Ik ben naar veel boeken benieuwd, maar ik kan echt niet wachten tot Het boek van leven uitkomt!!!

 5. Het was een beetje mis gegaan met het onderwerp van deze week, maar daar kwamen we te laat achter om het nog aan te passen πŸ˜‰ Toch heb je er een mooie lijst van gemaakt!

 6. Wat een leuk lijstje! DE SELECTIONTRILOGIE. Stomme talen. Grr. Nu weet ik niet of ik Engels of Nederlands moet gaan lezen.
  Sterrenlicht! JAAAAA. Kunnen we die niet eens gebruiken voor de leesclub of zo? Of we starten een eigen fantasy-leesclub! πŸ˜€
  En CITY OF HEAVENLY FIRE IS UIT. OMG.
  Kan niet wachten totdat-ie in het Nederlands verschijnt. Moet eerst nog deel 4 + 5 lezen + The Infernal Devices! *zucht*

 7. Daar staan er een aantal tussen die ik zelf ook graag wil lezen. Maar het meeste kijk ik toch wel uit naar ‘Het boek van leven’ – Deborah Harkness. Oh ja, onze verjaardagen liggen dicht bij elkaar, want ik ben jarig op 3 juli. πŸ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.