TTT | Top 10 Boeken die ik in 2015 écht eens moet lezen

Geplaatst op 25 december 2014 door Emmy in TTT / 18 Comments

top10

Wauw, het is alweer tijd voor de laatste Top 10 on Thursday van 2014! Ik vind het altijd heel erg leuk om lijstjes te maken en ik wil De Lady Library dan ook bedanken voor de leuke thema’s elke week. Dit jaar zullen we afsluiten met een lijst van boeken die ik in 2015 echt moet gaan lezen.

Ik moet zeggen dat ik aardig heb zitten twijfelen; pak ik mijn ongelezen boeken in de kast er bij of duik ik eens in mijn TBR lijst op Goodreads? Ik heb uiteindelijk voor dat laatste gekozen.. Omdat daar nu eenmaal ook boeken tussen staan die ik gewoon heel graag zou willen gaan lezen maar misschien nog niet heb!

Ik word een beetje bang van mijn Goodreads TBR eigenlijk… Hoe erg ik hem ook probeer in te korten.. Hij lijkt elke maand langer te worden. HEELLLUPPPP. Hey.. Leuk.. Je hebt nu een mooi plaatjesoverzicht op goodreads. Like.

The Name of the Wind (The Kingkiller Chronicle, #1) Patrick Rothfuss – The Name of the Wind. Dit boek staat bovenaan mijn TBR lijst en heb ik dus als een van de eerste ooit toegevoegd. Ik wil het al jaren lezen en mijn vriend heeft hem gewoon in de kast staan! Ik weet alleen nog niet of ik hem in het Nederlands of Engels wil gaan lezen.

Brothers to the Death (The Saga of Larten Crepsley, #4)Darren Shan – Brothers to the death. Dit vierde deel van de Larten Crepsley saga heb ik nog steeds niet en gaat niet vertaald worden en dat vind ik keihard HUILEN. Waarom? Omdat ik vrijwel alles in het Nederlands heb (een paar boeken dubbel in het Engels) en huilie huilie. Ik moet hem echt hebben en lezen.

Zom-B (Zom-B, #1) Darren Shan – ZOM-B. Nou, dit boek heb ik gelukkig wel al en zou ik dus nu al kunnen gaan lezen als ik wil. Maar recensie-exemplaren en mijn TBR hebben even voorrang. Ik ben erg benieuwd of deze nieuwe serie mij evenveel weet te grijpen als De Darren Shan Saga. De Demonata vond ik persoonlijk wat minder, maar zijn vampierwereld blijft altijd in mijn hart. Nu dus zombies.. Tja.

Faith of the Fallen (Sword of Truth, #6)

Terry Goodkind – De wetten van de magie 6. Ik ben even de titel kwijt en hiernaast zie je de Engelse cover.. Maar ik lees deze boeken graag in het Nederlands wegens alle details. Ik heb deel 7 dus al… Maar deel 6 nog niet.. Dus kan ik niet verder. Ook heb ik een beetje zo van.. Ik vind het wel leuk.. Maar toch wel een hele hobbel om te beginnen. Er zijn boeken die leuker zijn en makkelijker lezen, laten we het zo stellen!

A Feast for Crows (A Song of Ice and Fire, #4) George R. R. Martin – Een feestmaal voor kraaien. Gelukkig komt in het voorjaar ook de midprice versie van dit boek uit.. Dus die koop en lees ik dan zeker! Want ik wil heel graag verder! Meestal lees ik een deel vlak nadat het seizoen van de serie is afgelopen; lekker makkelijk terughalen. Ik ben benieuwd.. Hopelijk komt deel 6 eindelijk eens als ik bij ben. Inkheart (Inkworld, #1)

Cornelia Funke – Inkheart. Nou, weet je. Vroeger heb ik hem altijd terug gezet in de bieb en zelfs nu leen ik hem steeds niet, terwijl het toch een boek is wat ik heel graag wil gaan lezen. 2015 is daar vast een goed jaar voor!

The Prisoner of Heaven (The Cemetery of Forgotten Books, #3) Carlos Ruiz Zafon – The prisoner of heaven. Ik las de twee voorgaande delen met veel plezier.. Laat deel 3 nu maar doorkomen! Ik vind de titels van de boeken alleen al mega mooi; zo beeldend en verhalend.

Voyager (Outlander, #3)

Diana Gabaldon – Voyager. Maar dan wel in het Nederlands. Jaime <3. Dit is voor mij ook zo’n boek van ‘eens in de zo veel tijd lees ik eens een deel want ik trek het niet die boeken achter elkaar weg te kanen’. Ik ben erg benieuwd of de magie van dit boek mij weer net zo weet te raken als de eerste twee delen.

Angel (Angel, #1) L.A. Weatherly. Ok, laat ik de boel dan even afsluiten met wat YA. Allereerst Angel. Deze serie lijkt me heel erg tof en ik wil hem graag lezen. Wel in het Engels. Ik heb er erg veel goeds over gehoord en tja.. Ik hou wel van Engelen.

Into the Still Blue (Under the Never Sky, #3)Tot slot Veronica Rossi – Het stille blauw. Ik wacht echt al ZOOOOO lang op dit boek en ben ZO benieuwd hoe de trilogie afloopt. Ik moet het boek dan ook zeker lezen in 2015.. Zeker nu ik deel 1 en 2 in de mooie nieuwe editie in de kast heb staan. Vandaar dat dit boek mijn tot 10 zal afsluiten.

Mijn TBR lijst op Goodreads is dus belachelijk veel langer dan deze paar boekjes… Volgens mij moet ik eerder gaan nadenken over hoe veel boeken ik nou ga proberen te lezen in 2015.. Wat vinden jullie?

Tags:

Divider

18 responses to “TTT | Top 10 Boeken die ik in 2015 écht eens moet lezen

 1. Ik heb de hele serie van De Wetten van de Magie staan en die wil ik volgend jaar eigenlijk ook allemaal lezen 🙂 (twee heb ik er van gelezen, maar dat is zo lang geleden dat ik die eerst wil herlezen).

 2. Ik heb “The name of the wind” in het Engels gelezen. Je ZOU ermee kunnen wachten tot boek 3 EINDELIJK is verschenen, dan kan je tenminste doorlezen 😛
  De Inkheart-trilogie is tenminste al wel af, en ik vond boek 2 nog beter dan boek 1 (dacht niet dat dat kon). Dus dat is wel echt een aanrader 🙂
  En Voyager is leuk, boek 8 is ondertussen uit dus je kan nog ff doorlezen (ook al is die serie nog niet afgelopen, het zijn zulke dikke boeken!).
  Ik heb boek 1 van de “Wetten van de magie” gekregen. Ik weet alleen nog niet of ik ‘m wil gaan lezen… Het lijkt me op zich wel interessant, maar ik hoorde dat de rest van de serie steeds minder leuk/goed werd. Kan je na boek 1 stoppen of eindigt het echt met zo’n cliffhanger dat je door “moet” lezen?

  • Ja, daar heb je gelijk in. Mijn vriend loopt er ook enorm over te klagen. Ik denk sowieso dat het nog wel even duurt voordat ik het boek daadwerkelijk tevoorschijn pak, gezien het feit dat mijn enorme nog-te-lezen-plank eerst wat uitgedund moet worden.

   Ik vind de Wetten van de Magie prima te lezen zonder meteen door te ‘moeten’. Geen enge cliffhangers enzo.

 3. E

  Van de Angel serie hebben ze het laatste deel jammer genoeg nooit vertaald in het Nederlands. Inkheart heb ik gelezen ik vond hem zelf heel erg leuk zeker een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.