TTT | Top 10 Auteurs van wie ik de meeste boeken heb

Geplaatst op 20 november 2014 door Emmy in TTT / 12 Comments

topten

Het thema dat de ladies voor de Top Ten on Thursday van deze week bedachten is er een naar mijn hart. Zoals sommigen van jullie weten heb ik drie enorme billy’s die behoorlijk vol zitten (vertel me nou niet dat jullie alweer een tour willen). Dit keer is het thema: auteurs van wie ik de meeste boeken heb. Ik heb er een blocnote bijgehaald en ben gaan tellen. Benieuwd?

Op nummer 1 staat meteen een valsspeler, omdat het eigenlijk een serie is bestaande uit allemaal verschillende schrijvers. Toch zet ik hem op 1. Het gaat namelijk over alle boekjes van charmed die ik heb: de classic pockets, de normale, de speciale boekjes en een stripboek maken een totaal van 39 boeken. Een welverdiende nummer 1.

Op nummer 2 staat een van mijn favoriete schrijvers, een man die ik al tweemaal heb mogen ontmoeten: toen ik 14 was en toen ik 24 was. In Rotterdam en in Londen. Het gevolg: een aantal gesigneerde boeken <3. Ik heb het dan over de meester van de jeugdhorror: Darren Shan. Serieus, Fontein, geef dat vierde boek uit. Grm. Ik heb overigens een totaal van 30 boeken van zijn hand in mijn kast staan.

23

Op nummer drie staat ook geen reguliere schrijver, maar een mangaka. Oftewel: iemand die manga’s tekent. Het gaat om Hiromu Arakawa en zij heeft de Fullmetal Alchemist serie gemaakt. Ik heb nog wel meer manga’s waar ik veel delen van heb, maar dit is mijn favorieten. Willen jullie mijn manga’s ooit eens allemaal zien? Anyway, ik heb de 27 delen van Full Metal Alchemist in de kast staan en een artboek van haar hand. Dus dat brengt het totaal op 28.

Vervolgens, op nummer vier, staat mijn grote heldin: J.K. Rowling. Ik heb 19 boeken van haar in mijn kast staan en ze zijn me allemaal heel erg dierbaar. Ik hoop er echter binnen een paar jaar nog 7 bij te hebben, omdat ik heeeeeel graag de nieuwe Engelse uitgave wil. Die zijn zo mooi.

Op nummer vijf staat een vrouw die ik onlangs heb mogen ontmoeten en interviewen: Cassandra Clare. Met haar boeken heb je al snel een hele stapel, zeker als je een aantal delen ook nog eens dubbel hebt in twee talen. Maar ik heb goede boeken graag dubbele. So no biggy.

1

En op ̩̩n Рnee pardon, nu twee Рna zijn ze allemaal gesigneerd.

Nu wordt het wat lastiger, want ik heb een aantal schrijvers waar ik een gelijk aantal boeken van heb. Op nummer 6 en 7 staan dan ook Terry Goodkind en P.C. Cast. Van beide schrijvers heb ik nog lang niet alles, dus wie weer dat ze nog een plaatsje zouden kunnen stijgen in de toekomst. Van beide heb ik 10 boeken. P.C. Cast hoop ik in december nog te mogen ontmoeten. Lijkt me zo gaaf!

Ook de volgende plekken zijn gedeeld. Plek 8 en 9 worden namelijk gedeeld door Julie Kagawa en Neil Gaiman. Ook voor deze schrijvers geldt dat ik nog lang niet alles heb. Zo heeft Gaiman nog een tal van graphic novels die ik nog niet in mijn bezit heb, en schrijft Kagawa in een stevig tempo door. Van hen heb ik 9 boeken.

En dan plek tien he. Ik heb namelijk nog drie schrijvers op mijn lijstje waarvan ik 8 boeken heb. Hoe kan ik daar dan in hemelsnaam tussen kiezen!? Zal ik ze gewoon allemaal een gedeelde 10e plek geven? Het gaat in ieder geval om Alyson Noel (ik mis nog een aantal boeken), Eoin Colfer (mis ik ook nog wat van) en Maggie Stiefvater (heb ik geloof ik alles wat in Nederland is verschenen van gelezen).

Ik moet dus concluderen dat ik aardig schrijvertrouw ben. Maar het gaat natuurlijk erg snel bij langere fantasyreeksen. Dat bewijst mijn vriend zijn boekenkast namelijk nogal!

Overigens staan er ook nog heel veel Dungeons & Dragons boeken in mijn kast, maar die zijn voornamelijk van mijn vriend. Ja, ons huis schreeuwt NERD.

Van welke schrijver of schrijfster heb jij belachelijk veel boeken?

Tags: , ,

Divider

12 responses to “TTT | Top 10 Auteurs van wie ik de meeste boeken heb

 1. Gaia Steinbuch

  Leuk artikel :)! Ik zou best eens al je manga’s willen zien. Zelf heb ik denk ik de meeste boeken van Ann M. Martin (140 boeken), Terry Pratchett (63 boeken), Robert Jordan (53 boeken), R. L. Stine (45 boeken), Virginia Andrews (35 boeken), Stephen King (32 boeken), Anne McCaffrey (30 boeken) en Raymond E. Feist (30 boeken).

 2. nicole

  Leuke lijst om te lezen. 🙂
  Ik denk dat bij mij ook de Charmed pockets (weet niet precies hoeveel) op 1 zouden staan.

  Dan op 2 de Wicca serie van Cate Tiernan met 15 delen. (als ik het goed zeg uit mn hoofd) (nog steeds niet gelezen *schaam*)

  op 3 Jk Rowling De Harry Potter serie compleet in het Nederlands, het laatste deel nog een keer un het Engels, en de 2 schoolboeken, en Tales of Beedle the Bard.

  En op 4 J.R.R Tolkien met 6 boeken.

  Van andere schrijvers heb ik of de series/boeken nog niet gelezen.
  Of ben begonnen aan een serie en heb een deel in de kast staan en de rest van de bieb geleend.

 3. Wow Emmy, dat is echt heel veel! Ben nu al jaloers op je Darren Shan collectie, in Schotland hadden een vriendin en ik de hele Saga zien liggen voor ongeveer 20 euro maar ik liet haar de boeken kopen, de gentleman die ik ben… Toch wel een beetje spijt van 😛

 4. Leuk om te zien van welke auteurs je de meeste boeken hebt 🙂 Ik heb wel veel Buffy/Angel-boeken, maar omdat dat zoveel verschillende auteurs zijn ga ik die toch niet als 1 tellen… Al staan twee van de auteurs die Buffy/Angel-boeken hebben geschreven, wel op plaats 13 en 14 bij mij.
  Bij mij zijn de hoogste 10:
  1) K.A. Applegate (88) – Animorphs-serie
  2) Kakinouchi Narumi (71) – manga: Vampire Miyu, Vampire Yui, etc
  3) Takahashi Rumiko (70) – manga: Inuyasha
  4) Cok Grashoff (57) – kinderseries zoals “Claudia”
  5) Takeuchi Naoko (44) – manga: Sailormoon
  6) Watase Yuu (41) – manga: Fushigi Yuugi etc
  7) CLAMP (39) – alweer manga 😛
  8) Roald Dahl (28)
  9) Edgar Rice Burroughs (26) – Tarzan-serie
  10) Thea Beckman (24) en Arja Peters (24) – Arja Peters schreef de Olijke Tweeling serie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.