Top 10 Hilarische titels van boeken en films

Geplaatst op 26 juni 2014 door Emmy in TTT / 0 Comments

Elke week organiseren de dames van De Lady Library de Top Ten on Thursday, waarin ze andere bloggers uitdagen een top 10 te maken van een gegeven thema of onderwerp. Voor deze week hebben ze weer een pittige bedacht, namelijk: een top 10 van hilarische titels van boeken en films. Omdat ik mezelf graag richt op boeken (lees: ik ben te lui om tussen de films te gaan graven), ga ik mijn best doen 10 boeken uit mijn kast te vinden met een hilarische titel. En geloof me: dat is LASTIG. Want ik merk dat ik al snel de neiging heb om ‘goede titels’ uit te zoeken. En dan bedoel ik mooie titels, zoals Shadows Cast by Stars (dat klinkt toch episch). Maargoed.. Ik zoek door!

1. Verkikkerd – Lisette Jonkman

Ik heb verkikkerd op 1 gezet omdat het zo’n lekkere dubbele laag heeft. Kikker, verkikkerd op iemand zijn. Snappie? Daar het boek van binnen ook nog eens hilarisch is, zet ik hem op nummertje 1.

2. De Wandelhoer – Iny Lorentz

Deze titel vind ik goed en grappig. Bij Wandelhoer krijg ik meteen een heel beeld. Sommigen vinden hem te extreem geloof ik, maar ik beken dat ik het een van de sterkste titels vindt die ik ooit ben tegengekomen.

3. De Wraak van de Wandelhoer – Iny Lorentz

Als verlengde van nummer 2, vind ik het vervolg De Wraak van de Wandelhoer, zo onheilspellend en bedreigend klinken dat het gewoon grappig wordt.

4. T.H.E.B.W – Risa Green

Eerst snapte ik geen ene drol van waar die afkorting voor moest staan. Toen Het Echt Bizar Werd. Deze titel vind ik erg goed gevonden en ook erg grappig. Zo, sorry.. In mijn hoofd klink ik nu alsof ik er geen ruk aan vindt. Proberen jullie alsjeblieft wel voor te stellen dat ik met een mega grijns zit te typen?

5. Een Boosaardig Sprookje – Raymond Feist

Ik moet altijd een beetje lachen om deze titel omdat boosaardig en sprookje een beetje dubbelop zijn.. De meeste sprookjes zijn oorspronkelijk echt geen regenbogen en Disneyprinsessen, maar keiharde ernst. Het wekt ook een beetje het idee dat het boek zichzelf niet zo serieus neemt, terwijl het echt een heel tof boek is als je van elfjes houdt.

6. Zeven Minuten Na Middernacht – Patrick Ness

Wegens de total randomheid

7. Het Rosie Project – Graeme Simsion

Kan een persoon een project zijn? Deze titel riep bij mij meteen heel veel vragen op, omdat ik hem zo grappig vond (stel je nog steeds voor dat ik lach!)

8. Godin bij vergissing – P.C. Cast

Ook weer zo’n titel die zo’n soort reactie oproept: Huh?

9. Inside Out – Maria V. Snyder

Binnenste Buiten. YEAH.

10. Schijndood – Simone v/d Vlught

Weer een huh?

Ik vond het erg moeilijke deze week.. Misschien komt het omdat – toen ik deze lijst samenstelde – ik helemaal niet een hyperende stuiterbal was. Daarbij heb ik vooral gekozen voor titels die (op een positieve manier) nieuwsgierig maken naar de inhoud, omdat ze zo vervreemdend zijn. Ik hou wel van vervreemde titels.

Welke titel vind jij hilarisch?

 

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.