Tips tegen prikkels: LOOPs

Geplaatst op 7 maart 2022 door Emmy in Overig / 2 Comments

Als het te druk is om me heen, er teveel geluiden zijn, bepaalde geuren, veel mensen of noem maar op: ik raak heel snel overprikkeld. Dit is soms best lastig, maar meestal lukt het me wel om me terug te trekken naar een rustigere omgeving. Soms moet ik ook even doorbijten, ook al wil ik het liefst in huilen uitbarsten en me verstoppen in een hoekje. Voor dat soort momenten heb ik een tijdje geleden oordopjes aangeschaft.

In eerste instantie wilde ik ze gaan uittesten bij Dutch Comic Con. Maar dat werd verplaatst en verplaats. En nu heb ik zelf besloten er in maart niet te gaan staan, omdat ik bij het idee alleen al paniekaanvallen krijg. Wel draag ik ze tijdens treinreizen, drukke winkelbezoeken of als ik op een andere plek ben met veel geluid. Nu ik dit typ denk ik ook echt meteen: waarom heb ik ze niet ingedaan op de momenten waarop ik de prikkels op mijn werk even niet trok. Maar goed.

Loops dus, het zijn een soort oordopjes die – afhankelijk van welke je hebt – het aantal decibel reduceren. Heel handig als geluid je soms iets teveel wordt. Ik droeg voorheen mijn muziekoortjes wel eens om de buitenwereld buiten te sluiten. Zonder muziek, want als ik écht overprikkeld ben, kan ik dat ook niet hebben.

Ik heb twee verschillende loops. De experience (laag) en quiet (medium). Persoonlijk heb ik niet het idee dat er veel verschil tussen zit, maar eerlijk heb ik ze nog niet op die manier getest. Meestal heb ik de experience oortjes mee.

Het zijn in-ear oordopjes waarbij verschillende formaten worden meegeleverd, zodat iedereen ze kan gebruiken. En hoewel ik niet echt van in-ear hou, zitten ze toch prettig en sluiten ze alles buiten. Op sommige momenten vind ik dat ook te heftig, omdat ik dan het gevoel heb alleen mijn hartslag en ademhaling nog maar te horen. Maar meestal ben ik dan al ver over mijn grenzen heen.

Tijdens het werken zijn ze prettig bij het focussen. Het is een enorme uitkomst wanneer je snel overprikkeld raakt of veel geconfronteerd wordt met geluiden.

Bestellen? Dat kan hier. Elke loop wordt geleverd met een handig bewaardoosje en verschillende maten siliconen dopjes. Deze zijn ook bij te bestellen, evenals dopjes van foam. Tevens zijn ze in verschillende kleuren beschikbaar.

Tags:

Divider

2 responses to “Tips tegen prikkels: LOOPs

  1. Lieverd, wat onwijs naar 🙁 En wat fijn dat je er iets tegen gevonden hebt. Tegelijkertijd, Wauw, wat komt je verhaal ontzettend bekend voor. Ik ben ook snel overprikkeld en wil dan het het liefste alleen zijn, geen mensen, geluiden, geuren of wat dan ook om me heen die me nog verder uit balans brengen. Muziekoortjes weleens geprobeerd, maar deden pijn en muziek zelf helpt ook mij op die momenten totaal niet meer. It’s too much. Net als jij hou ik ook niet van in ear, maar na dit te hebben gelezen zit ik echt te twijfelen of dit niet eens heel goed zou kunnen helpen. Vooral nu m’n paniekaanvallen weer terug zijn op drukkere plekken en het me nogal weerhoudt van dingen. Thnx dat je zo openhartig bent geweest, je bent een lieverd en hoop dat ze je zo goed gaan helpen dat ook festivals weer gaan kunnen voor je.
    Dikke knuffel
    Bren Medusa💚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.