the witch’s heart – Genevieve Gornichec

Geplaatst op 3 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

the witch’s heart – Genevieve GornichecThe witch's heart door Genevieve Gornichec
Uitgever: Ace | februari 2021
Genres: Fantasy, Mythologie
Aantal pagina's: 359
ISBN: 9780593099940
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

When a banished witch falls in love with the legendary trickster Loki, she risks the wrath of the gods in this moving, subversive debut novel that reimagines Norse mythology.

Angrboda's story begins where most witches' tales end: with a burning. A punishment from Odin for refusing to provide him with knowledge of the future, the fire leaves Angrboda injured and powerless, and she flees into the farthest reaches of a remote forest. There she is found by a man who reveals himself to be Loki, and her initial distrust of him transforms into a deep and abiding love.

Their union produces three unusual children, each with a secret destiny, who Angrboda is keen to raise at the edge of the world, safely hidden from Odin's all-seeing eye. But as Angrboda slowly recovers her prophetic powers, she learns that her blissful life—and possibly all of existence—is in danger.

With help from the fierce huntress Skadi, with whom she shares a growing bond, Angrboda must choose whether she’ll accept the fate that she's foreseen for her beloved family…or rise to remake their future. From the most ancient of tales this novel forges a story of love, loss, and hope for the modern age.

The witch’s heart stond al een hele tijd op mijn wishlist, omdat het over de Noorse mythologie gaat en ik daar vol op ben. Er is zelfs een vertaling verschenen! In Schotland kreeg ik de gelegenheid het boek aan te schaffen en daar twijfelde ik natuurlijk geen moment over. Maar goed ook, want ik heb ontzettend van het boek genoten.

De heks en reuzin Angrboda is al drie keer veroordeeld en verbrand. De laatste keer omdat ze weigerde Odin Seidr (de Noorse vorm van sjamanisme voor vrouwen) te leren. Ze overleeft het en vlucht naar een uithoek van een bos, waar ze in een grot gaat wonen. Daar ontmoet ze Loki en ze worden verliefd op elkaar. Daar komen drie kinderen uit voort, kinderen die het einde van de wereld zullen helpen veroorzaken.

Wat een fantastisch verhaal was dit. Allereerst merk je hoeveel kennis de auteur heeft over de Noorse mythen en sagen, waardoor de personages goed naar voren komen, zonder hun authenticiteit te verliezen.

Daarnaast is het fantastisch om de mythen eens vanuit een andere invalshoek te lezen. Ik heb al meerdere boeken gelezen met Loki in de hoofdrol, maar Angrboda kreeg daarin nooit een podium. En wauw, het podium dat ze hier kreeg was fantastisch.

Ook Skadi en de band die zij met Angrboda had vond ik heerlijk. Ik heb daar echt van genoten. Ook om deze vrij onbekende reus/godin beter te leren kennen.

Het voelde een beetje als thuiskomen. Ik heb interesse in hekserij en seidr prikkelt ook mijn interesse, dus het was tof om te lezen over hoe dat in de mythologie verweven is.

The witch’s heart is geen supersnel boek vol actie. Pas aan het eind, tijdens het onvermijdelijke Ragnarok, wordt het tempo opgeschroefd. Veel van de gebeurtenissen die ervoor plaatsvinden had je al kunnen weten als je bekent bent met de verhalen. Voor mij deed dit echter geen afbreuk aan de plot. Ja, het is daarom wat voorspelbaar, maar ik vond het juist interessant om het van de andere kant te ervaren.

Hield je van het boek Circe of heb je interesse in Noorse mythologie? Dan wil je The witch’s heart ook echt wel lezen. Ik wil niet teveel weggeven, maar ik raad het echt aan het boek te lezen.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.