The Triumphant (The Valiant #3) – Lesley Livingston

Geplaatst op 15 januari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Triumphant (The Valiant #3) – Lesley LivingstonThe Triumphant door Lesley Livingston
Ook door deze auteur: Onverschrokken
Serie: The Valiant #3
Andere boeken in deze serie: Onverschrokken
Uitgever: Razorbill | Februari 2019
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780451480682
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

The final book in the Valiant series takes Fallon and her warrior sisters on an epic journey from the corrupt Roman Republic to the wonder of the ancient world: Alexandria, Egypt.

“You are from a world, Fallon, that values honor over everything else. Rome is not that world.”

In the wake of their victorious fight to win back the Ludus Achillea, Fallon and her gladiatrix sisters have become the toast of the Republic. Only for Fallon, glory turns to ashes when she learns that Cai has been stripped of his Decurion rank and declared infamia, cast down to serve as one of Caesar’s gladiators. All because he chose his love for her over the life of his treacherous father during the ludus uprising.

But treachery in Rome runs far deeper than Fallon ever suspected. While she is fighting for Cai’s freedom, the unthinkable happens and the Republic begins to tear itself apart at the seams. In the chaos that follows, the Achillea gladiatrices lose any protection they might have had once and for all. They’re not the only ones.

When Fallon discovers that Cleopatra is in grave danger, she and her sister Sorcha rally their war band in an attempt to spirit the Queen of Aegypt out of Rome, embarking on a remarkable journey that will take them to Alexandria—the wonder of the ancient world—and beyond. Far beyond. Along the way, Fallon will have to decide where her heart truly lies, as well as what—and who—she is willing to sacrifice to get there.

Lesley Livingston wist me met Onverschrokken ontzettend te verrassen. Ik vond haar manier van schrijven heerlijk en het historische aspect in combinatie met supersterke vrouwelijke strijders waren echt helemaal mijn ding. Ik was dan ook diep teleurgesteld toen bleek dat het derde deel niet meer vertaald zou gaan worden. Dan maar de Engelse! En dus bestelde ik The Triumphant, het slot van de The Valiant trilogie.

Fallon en haar strijderzussen reizen van het corrupte Romeinse keizerrijk naar het wonder van de klassieke wereld: Alexandria in Egypte. Na hun overwinning op de slag om de Ludus Achillea terug te winnen, verdwijnt hun blijdschap al snel: Cai is zijn bevoegdheden kwijt en gezakt tot een van Caesar’s gladiatoren. Fallon probeert hem te bevrijden, maar tijdens de weg daarnaartoe wordt het keizerrijk op dusdanige wijze verscheurt dat ze hun bescherming verliezen en dus vogelvrij zijn. En niet alleen zij: ook Cleopatra. Fallon en haar zus Sorcha escorteren de koningin Rome uit, terug naar Egypte. Daar worden ze op de proef gesteld: waar ligt hun hart nu echt?

Net als de vorige twee boeken, was ook The Triumphant weer een groot avontuur vol met sterke vrouwen die durven te strijden voor hun idealen en hun toekomst. Ik ben echt van Fallon, Sorcha, Elke en de rest gaan houden en ik zat constant op het puntje van mijn stoel: zouden ze het wel allemaal overleven?! Deze spanning hield mij het hele boek in z’n greep en maakte het dat ik er meteen volledig in zat.

Daarnaast vond ik het ook gewoon genieten om middels Fallon’s verhaal in het verleden rond te lopen. Niet alleen in het oude Rome, maar dus ook in Alexandria en nog een aantal andere plekken. Lesley Livingston heeft ons half Europa al doorgesleept en daar mocht ze van mij nog lekker mee doorgaan, want ik genoot ervan. The Triumphant is weer een heerlijke mix van culturen en historie, zonder dat je het gevoel hebt dat het een ouderwets verhaal is. Nee, de meiden uit dit boek zijn KICK-ASS!

Hoewel ik het einde misschien een beetje snel vond gaan, ben ik erg tevreden over dit boek als slot in z’n geheel. Het paste bij de rest van de serie en werkte echt ergens naar toe. Lesley maakt gewaagde keuzes die ontzettend goed bij het verhaal passen. Daar hou ik van!

Het voordeel van de serie serie is dat er ook een lekker tempo in zit. Veel historische verhalen hebben de neiging om heel sloom of gedetailleerd overgebracht te worden. Hier is dat absoluut niet het geval. Het leest lekker door en voelt nergens (te) gehaast. En zelfs met het tempo is er nog genoeg ruimte voor emoties en dialogen. Ik ben weer fan!

In The Triumphant is weer genoeg ruimte voor spanning, actie, emotie en de relaties tussen de personages. Dat allemaal in een heerlijke historische setting.

Ik ben heel erg blij dat ik dit derde boek toch heb aangeschaft, want ik vond het erg prettig om te lezen hoe Fallon’s verhaal zou aflopen. Ik ben absoluut niet teleurgesteld! Het was weer heerlijk spanning en de plaatsen die de dames bezochten spraken goed tot de verbeelding.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.