The Seven Deadly Sins (Nanatsu no Taizai)

Geplaatst op 24 december 2015 door Emmy in Manga/Anime, Recensie, TV serie / 1 Comment

The Seven Deadly Sins (Nanatsu no Taizai) naar de manga van Nakaba Suzuki
Genres: Avontuur, Fantasy, animatie
Aantal afleveringen: 24 van 25 minuten per stuk (1 seizoen)

The Seven Deadly Sins is een Japanse animatie serie van de zender MBS. De serie ging in première op 5 oktober 2014.

The Seven Deadly Sins, een groep boze ridders die samenspanden om het koninkrijk van Britannia omver te werpen, werden gezegd te zijn uitgeroeid door de Heilige ridders, hoewel sommigen beweren dat ze nog leeft. Tien jaar later, hebben de Heilige ridders een staatsgreep geënsceneerd en vermoord de koning, en werd de nieuwe, tirannieke heersers van het koninkrijk. Elizabeth, de koning derde dochter, gaat op een reis om de Seven Deadly Sins te vinden en ze om hun hulp te vragen bij het terugnemen van het koninkrijk. Bron: Mijnserie

 

Het leek alweer eeuwen geleden dat ik een anime had gekeken. Ondanks dat ik er een hele hoop op mijn ‘wil ik kijken’-lijstje heb staan (ik geef de aniway de schuld), kwam het er niet van. Totdat Joanne wel heel enthousiast over The seven deadly sins begon, een Netflix original animatie (voor de Engels gesproken editie). Nu heb ik geen netflix, maar besloot ik de serie wel te gaan kijken. Gewoon in het Japans natuurlijk, met Engelse ondertiteling. Even was ik weer helemaal 16, toen ik bijna elke dag anime keek.

Net als vele andere anime’s is deze ook gebaseerd op een manga. Ik heb de strip niet gelezen, maar hij schijnt erg populair te zijn. Door het kijken van de anime kreeg ik er eigenlijk ook wel zin in. Maar dat is iets voor later.

Als de serie begint, weet je het meteen al; zo kwaad zijn die seven deadly sins nog niet, maar ze zijn wel eigenaardig. Elizabeth, de derde prinses van het koninkrijk is vastbesloten ze te vinden, want ze weet zeker dat ze goed zijn. Het is een schaars gekleed en rondborstig meisje, wat meteen de toon een beetje zet voor de rest van de serie.

De personages – die je langzaam maar zeker allemaal leert kennen en wie allemaal een uitgebreide backstory lijken te hebben – zijn kleurrijk en een beetje stereotype. Maar dat kan deze animatie wel gebruiken. Het is namelijk een verhaal vol actie, wat echt minder aantrekkelijk zou zijn zonder de humor die de personages met zich meenemen.

Het verhaal is vermakelijk. Niet bijster origineel of diepgaand (als ik het bijvoorbeeld vergelijk met Fullmetal Alchemist), maar wel erg leuk om naar te kijken. De flitsende animatie is aardig en kleurrijk, maar niet van topniveau. Het vooral is vooral erg verslavend door de cliffhangers op het eind van elke aflevering. Je wilt meteen door door door.

Ik vond het oprecht jammer toen ik tegen het einde aankwam, maar ik weet zeker dat er een vervolg komt in de vorm van een tweede seizoen. Het einde is namelijk open en nog niet alle zeven zonden zijn besproken. Daarnaast krijg je toch de indruk dat er meer achter al die vrolijke kleuren verborgen zit. Stiekem bevat de wereld waarin het zich afspeelt meer lagen dan je denkt. Ik denk dat al die (seksuele) grapjes het soms net iets te jolig maken om daar bij stil te staan.

Ik heb genoten van Elizabeth, Melodias, Ban, Diana en alle anderen. De personages zijn herkenbaar, hebben allen een achtergrond verhaal en het verhaal zit vol actie en magie. Een lekkere serie voor tussendoor en voor mij zeker een schop onder mijn kont om meer anime te gaan kijken.

 

Tags: , ,

Divider

One response to “The Seven Deadly Sins (Nanatsu no Taizai)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.