The Secret of Kells

Geplaatst op 8 juni 2012 door Emmy in Film, Recensie / 0 Comments

 Van de week kreeg ik de tip om de animatiefilm The Secret of Kells eens te gaan kijken, omdat, zei men, de sfeer lijkt op mijn werk en het verhaal wel heel goed bij mij past.
Natuurlijk was ik meteen erg nieuwsgierig en na een kort bezoekje aan de IMDB pagina van deze korte film, ben ik gaan kijken.
Kort gezegd gaat The Secret of Kells over het jongetje Brendan wiens lot verweven is met het bekende boek van Kells. Ik ga bewust niks meer verklappen, want het is vooral tof de film gewoon te gaan kijken!
Bijzonder gedetailleerde achtergronden met vele symbolen maken het een lust voor het oog. Ja, het is een simpel verhaal en ja de film duurt niet zo lang, maar aan de animatie zelf is veel aandacht besteed. De personages zien er simpel en gestileerd uit, wat erg contrasterend is met de achtergrond die, tja, heel erg vol is. Maar dit past uitstekend bij de sfeer van het verhaal.
Het is zeker een aanrader om  The Secret of Kells te kijken als je houdt van bijzonder vormgegeven animaties of als je erg van de Keltische mythologische wereld houdt. Ik moet zeggen dat ik hem meteen besteld heb op blu-ray, want dit is een film die ik zeker nog vaker wil kijken en ook zeker als een mooie inspiratiebron zie.

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.