The Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses #1) – Cassandra Clare

Geplaatst op 19 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses #1) – Cassandra ClareThe red scrolls of magic Uitgever: Simon and Schuster | April 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9781471162145
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

From #1 New York Times bestseller Cassandra Clare and award-winner Wesley Chu comes the first book in a new series that follows High Warlock Magnus Bane and Alec Lightwood as they tour the world after the Mortal War. The Red Scrolls of Magic is a Shadowhunters novel.

All Magnus Bane wanted was a vacation—a lavish trip across Europe with Alec Lightwood, the Shadowhunter who against all odds is finally his boyfriend. But as soon as the pair settles in Paris, an old friend arrives with news about a demon-worshipping cult called the Crimson Hand that is bent on causing chaos around the world. A cult that was apparently founded by Magnus himself. Years ago. As a joke.

Now Magnus and Alec must race across Europe to track down the Crimson Hand and its elusive new leader before the cult can cause any more damage. As if it wasn’t bad enough that their romantic getaway has been sidetracked, demons are now dogging their every step, and it is becoming harder to tell friend from foe. As their quest for answers becomes increasingly dire, Magnus and Alec will have to trust each other more than ever—even if it means revealing the secrets they’ve both been keeping

Zal er een tijd komen waarbij Cassandra Clare een nieuwe wereld gaat scheppen? Dit is een vraag die ik mezelf best vaak stel. Eigenlijk altijd voor ik een van haar boeken opensla. Maar toch blijf ik haar Shadowhunterboeken ook lezen. Ze zijn ontzettend verslavend en tja, ik hou wel van een beetje drama. Daarnaast zou The Red Scrolls of Magic over het ultieme OTP gaan: Alec en Magnus. Kom maar door!

Alec en Magnus zijn toe aan een vakantie. Ze vertrekken naar Europa voor een welverdiende reis na de Mortal War. Zodra ze in Parijs aankomen, horen ze gerichten van een cult waar ze demonen aanbidden met de naam de Crimson Hand. Laat Magnus deze cult nu net jaren terug als grap hebben opgericht. Nu verdenken ze hem ervan dit opnieuw gedaan te hebben, maar Magnus is dit keer onschuldig. Nu moeten ze dwars door Europa om de nieuwe leider te vinden en te stoppen. Als ze ook nog eens grote moeite hebben om te achterhalen wie er kwaadaardig is, lijkt er niks meer over te zijn van hun romantische uitje.

Cassandra Clare heeft ondertussen aardig wat bundels uitgegeven met zij-verhalen van de Shadowhunterwereld. Is verwachtte dan ook weer een bundel met verhalen. Gelukkig bleek dit wel een volledig verhaal te zijn.

Toch had The red Scrolls of magic ook wel een hoog fanfic gehalte. Misschien komt het omdat ze het boek met een ander schreef, of omdat het wéér een vergezochte zijtak van het verhaal is. Of omdat sommige karakters soms helemaal niet zo constant lijken. Hier betrap is Clare wel vaker op, dat personages opeens heel anders doen dan eerder. Evenals dat de kwaliteit van het schrijfwerk soms een beetje tegenvalt. Maar ja, zolang iedereen het blijft kopen, vergeeft men haar.

Tuurlijk, ik vond het leuk om over Alec en Magnus (Malec) te lezen. Ik vind ze een fantastisch koppel omdat ze schijt hebben aan wat iedereen van hun relatie vindt. Ik vond het ook leuk om andere bekende personages terug te zien in een totaal andere setting. Toch vond ik het geen verhaal wat ik heel serieus kon nemen. Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen, maar ik vond het gewoonweg niet fantastisch.

Het was leuk en vermakelijk, maar daar hield het voor mij ook wel bij op. Het leukste in het boek was Malec en daar kregen we gelukkig voldoende van. Voor de rest was het meer van hetzelfde.

The Red Scrolls of magic had voor mij een iets te hoog fanfic gehalte.

Al met al heb ik me best vermaakt met The Red Scrolls of Magic, toch vond ik het niet zo fantastisch als ik had gehoopt. Ik vond het meer van hetzelfde en de kwaliteit ook niet overal even goed. Het grootste pluspunt was dat het over Malec gaat.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

4 responses to “The Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses #1) – Cassandra Clare

  1. Marjolijn

    Hoi Emmy,

    Denk je dat iemand dit boek ook kan lezen als diegene verder niks over de Shadowhunters heeft gelezen? Want ik weet daar niks van, maar dit boek klinkt wel heel leuk voor ’tussendoor’ =)

  2. Ik twijfel nog steeds of ik deze wil kopen, ik verslind haar boeken met veel liefde maar heb ook wel hetzelfde als jou. Misschien wachten tot hij bij de bieb komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.