The Lunar Chronicles | Wat zou ik doen als in een androïde had?

Geplaatst op 17 september 2017 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Vandaag is het een The Lunar Chronicles onder-de-aandacht-breng dat op mijn blog, mede in het kader van de #Lunarhunt waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. De tweede post vandaag gaat over de vraag wat ik zou doen als ik een androïde zou hebben.

Een androïde hebben zou de wereld natuurlijk een gemakkelijkere plek maken. In ieder geval met betrekking tot het huishouden. Al die rotklusjes? Poef. Verdwenen! Dat doet die metaal/plastic supercomputer maar.

Zou je denken.

Maar dan kom je zo’n lieverd als Iko tegen en voor je het weet sta je samen met bleek de plee te poetsen.

Ik kan natuurlijk alleen maar hopen dat mijn androïde net zo tof zal zijn als Iko, maar zelfs dan nog dan zou ik het niet over mijn hart kunnen krijgen om zelf met mijn dikke billen op de bank te blijven zitten terwijl hij of zij al het werk doet.

Nee, ik zou mijn androïde laten helpen bij het maken van mijn producten voor in de webshop.

Bella, mijn androïde is namelijk geprogrammeerd om de ideale hoeveelheden goed af te meten en om met geursensoren precies vast te stellen wat de ideale verhouding tussen geuren is. Haar lichaam is uitgerust met hittebestendige ledematen en haar wijsvinger bevat een thermometer. Ideaal. Via een tablet kan ik gemakkelijk aflezen wat zij heeft afgemeten en die gegevens worden meteen in een database opgeslagen, zodat ik altijd precies weet wat er in mijn producten zit.

Ze is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic met een metalen frame en eigenlijk kunnen al haar onderdelen hergebruikt worden. Ze ziet er niet helemaal uit als een mens, want ze heeft wielen en ik minder hoog (slechts 1 meter 20). Ze is wel zwaar en omdat wij ons geen androïde met benen konden veroorloven, kunnen wij haar enkel beneden gebruiken. Maar dat is prima, want daar werk ik voornamelijk als ik producten aan het maken ben of ontwerp.

En met een druk op de knop verstuur ik mijn ontworpen labels naar haar computer, zodat zij labels kan uitprinten. En nee, viespeuken, die labels komen niet uit haar kont, maar uit haar schouder. Ik kan gemakkelijk de juiste rol in het bonprintcompartiment inbrengen, waardoor ik gemakkelijk de juiste stickers op het juiste product kan drukken. De inkt wordt vervaardigd via processen in haar lichaam.

Als we niet samen aan het brouwen zijn, dan is Bella een ideaal game-maatje. Ze speelt graag dungeons & dragons met ons mee, al houdt ze zich net iets teveel aan de regels, tot grote frustraties van Rob en de andere spelers.

Bella leest graag voor op de momenten dat ik zelf niet kan lezen (als ik aan het tekenen ben bijvoorbeeld) en is vooral erg behulpzaam wat betreft koken, schoonmaken en knutselen.

Ze gaat ook mee naar buiten. Niet naar mijn werk, dan is ze thuis bezig, maar wel als we boodschappen gaan doen. We moeten namelijk alles met de fiets doen en een extra paar armen komen dan goed van pas. Haar wielen zorgen ervoor dat ze mijn fiets gemakkelijk kan bijbenen.

Al met al is Bella een ideale toevoeging aan ons gezin. Ze klaagt nooit en is met alles tevreden. Ze weet van aanpakken en zorgt ervoor dat er voor ons meer tijd vrij blijft om ons te focussen op belangrijkere dingen dan opruimen en groente snijden.

Wat zou jij doen met een eigen androïde?

Tags: ,

Divider

2 responses to “The Lunar Chronicles | Wat zou ik doen als in een androïde had?

  1. Do

    Wat een leuk en grappig verhaal. Ik zou mijn androïde als een ‘vriendin’ beschouwen denk ik. Samen foto’s maken, samen fangirl-en over boeken en af en toe iets in het huishouden doen, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.