The legend of Korra

Geplaatst op 15 augustus 2015 door Emmy in Recensie, TV serie / 4 Comments

Jaren geleden – toen Korra net werd aangekondigd – keek ik vol verlangen uit naar meer Avatar. Telkens als er een nieuwe aflevering uitkwam, keek ik hem meteen. Korra beviel me wel, al moest ik enorm wennen aan het nieuwere tijdperk. Waar was het primitieve? Kon de magie van het sturen van de elementen wel samengaan? Nadat seizoen 1 afgelopen was (en het nog niet bekend was dat er nog meer zou komen), raakte Korra voor mij op de achtergrond. Maar onlangs heb ik eindelijk de tijd genomen om het tweede, derde en vierde seizoen te kijken.

De seizoenen van deze cartoon (13 afleveringen van 25 minuten per seizoen) zijn niet zo lang en je vliegt er daarom gemakkelijk doorheen. Ondertussen was ik wel gewend aan de nieuwe setting en merkte ik per aflevering hoe leuk ik het begon te vinden. Misschien kan ik nu wel voorzichtig concluderen dat ik The Legend of Korra leuker vind dan het verhaal van Aang. Hoe dat komt? Er zit veel meer vaart in het verhaal!

Waar Aang drie seizoenen doet over het verslaan van de firelord en het beheersen van alle elementen, is Korra al echt een powerchick die vrijwel alles onder de knie heeft Het draait bij haar veel meer om haar persoonlijke ontwikkelingen. Daarnaast heeft elk seizoen z’n eigen badguy, waardoor er weinig ruimte meer is voor opvulafleveringen (die de eerste serie af en toe wel had). Deze snelheid zorgde ervoor dat ik elke keer een nieuwe aflevering aanklikte. Heerlijk!

Korra is een fijn personage. Ze heeft pit en loopt tegen echte problemen aan. Haar vrienden Mako en Bolin zijn fantastisch. Over het algemeen zijn er sowieso iets meer personages en zij krijgen ook echt de ruimte hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Bij de eerste serie bleef iedereen vrij constant. De personages in Korra zijn dynamisch, sterk en hebben een eigen persoonlijkheid. Daarnaast hebben de meeste personages uit de eerste serie ook een rolletje in de nieuwe. Alleen Sokka. Ik miste Sokka wel… Hij werd niet eens vernoemd, terwijl hij toch wel de hilarische factor van de legend of Aang was. Maar eerlijk: ik vind Bolin leuker, omdat het zo’n dropje is.

Is de Legend of Korra een toegevoegde waarde aan het Avatar universum? Ja. Het gaat verder dan Aang’s verhaal, biedt veel meer kleurrijke personages en is een stuk vlotter. Ik was zelf bang dat de setting afbreuk zou doen aan het verhaal, maar het past juist erg goed bij de ontwikkelingen. Korra zelf is een topmeid; ik zou graag wat van haar pit en lef willen hebben!

Heb jij deze cartoon gezien?

Tags: , ,

Divider

4 responses to “The legend of Korra

  1. Ik ben er ooit aan begonnen, maar heb het nooit meer afgekeken. Ik denk dat ik stiekem te gehecht was aan Katara en Sokka, al vond ik deze serie ook heel erg leuk.

  2. Ik heb de eerste reeks afleveringen gezien meteen toen ze uitkwamen, en ben net als jij nooit verder gegaan, haha. Ik vond het wel leuk, maar stoorde me inderdaad ook aan de setting. Ik vond de charme van het verhaal van Aang juist dat er totaal geen vaart in zat. Je leerde de hele wereld kennen, en dat vond ik er juist zo gaaf aan. Het hele vechten met de badguy boeide me vrij weinig :P. Maar misschien moet ik Korra weer eens een kans geven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.